[]

Kanada'da iş

Kendimi öldürmeyi düşünüyorum aslında bir çıkış yolu bulamadığım için ama biraz da şansımı bu şekilde denemek istedim. Sizce meslek lisesi ve üniversiteden moda tasarım mezunu olup, 1 sene erasmusla litvanya'da yaşayıp, türkiye içerisinde 1 sene, litvanya'da 3 ay staj yapıp, 3 sene kadar gogirl'de moda ile ilgili yazılar yazan ve şimdi de türkiye'de "tekstil" dendiğinde akla ilk gelen firmada tasarım asistanlığı yapan bendenizin kanada sınırları içerisinde portfolyom ile iş bulma imkanım nedir?

İnanılmaz zor bir dönemden geçiyorum. Alanım öncelikli olsa da orada hayatta kalabileceğim her işi yapabileceğimi düşünüyorum. Bunu yapabilme şansım nedir? Siz ya da sizin etrafınızda yapan, başarmış birileri var mı bana yol gösterebilecek?


 
sonda yazacagimi basta yazayim.al vizeni bas git ve geri kalanini orada dusun.

Simdi basa doneyim,senin henuz bir portfolyon yok,saydiklarin bir basari degil,bir baslangic.en fazla asistan falan diye bir ise girersin ama o tekstil isini kanada da nerede bulmayi dusunuyorsun.duyurularda gordugum sevgilin okumaya godecek gibi bisiler vardi,sende de yurtdisina gitmezse olecek hastaligi var bu yuzden sana isinle alakali arastirmalar yap buradan basvur falan demek gereksiz olacak.bu yuzden yukarida yazdigim kisma geliyorum kalkip gideceksin.gittikten sonra senin gibi giden herkes gibi yardirmaya baslayacaksin.is secme sansin yok,yarim okul yarim kacak isci yuruyeceksin.
  • duptıs  (16.02.18 00:06:11) 
:D plan cok karmasik geldi bana, amerikaya gel, canada zor olabilir ilk etapta senin icin.


  • purple rain  (16.02.18 00:10:10) 
@duptıs portfolyom var. Genelde öğrencilik işlerim ama vakit buldukça ekliyorum şimdilerde de. Elim boş değil yani.

Benim okul okuma şansım yok bölümler çok pahalı ve o kadar birikmiş paramız yok. Hatta hiç paramız yok maaşımla biriktirdiğim para haricinde

@purple rain erkek arkadaşım kanada'ya gidecek hayatımızı orada kurmaya uğraşıyoruz. Amerika hem daha karışık hem daha zor geliyor esas bana :/
  • dedi ayca  (16.02.18 00:18:07) 
genelde firmalar "Canadian experience" aradiklari icin Kanada disindaki deneyimler pek bir halta yaramaz. tavsiyem kucuk, herkesin yasamak istemedigi sehirlere bak sansin daha yuksek olur, Toronto/Vancouver gibi sehirler hem pahali, hemde zaten issiz orani fazla olan yerler.

Birkac sene biryerlerde calistiktan sonra buyuk sehirlerden birine tasinirsin, yada belkide tasinmazsin. Kanada'da calisan adama herzaman is var, issizlik su anda %9 civarinda gozukuyor ama bunlarin cogu bence tembel, zaten calismak istemeyen elemanlar...
  • cooperr  (16.02.18 00:28:07 ~ 00:29:06) 
toronto'da cok genis bir film tv endustrisi var, bunlar da epey kostum tasarimcisi falan isthidam ediyor. tabi bunun hicbir garantisi yok, tamamen alakasiz isler yapmak zorunda da kalabilirsin ki kotu bir sey degil bence. firmalarin dikkate almasi icin kanada'da okul ve (okul uzerinden ayarlayabilecegin) staj gibi seyler yapmis olman onemli. o da zamanla olur. zaten erkek arkadasin seni goturuyorsa strese pek girmene gerek yok bence.


  • hot potato  (16.02.18 00:53:51 ~ 00:54:43) 
bas git hiçbişe yapamazsan kafede vb çalışıp para biriktirip mastet sertifika falan kasarsın.


  • kveldulv  (16.02.18 00:54:18) 
"erkek arkadaşım kanada'ya gidecek hayatımızı orada kurmaya uğraşıyoruz."

onun gidip seni sonradan getirme olayi yas. hizli bir sekilde evlenip evli bir cift olarak beraber basvurmaniz senin gidebilmen acisindan cok daha realistik.
  • hot potato  (16.02.18 01:00:06 ~ 01:02:19) 
erkek arkadaşın gidecek, iş bulacak, oturma izni alcak, sonra evleneceksiniz ve oraya göçeceksin.


  • sen git ben geliyorum  (16.02.18 01:00:42) 
"erkek arkadaşın gidecek, iş bulacak, oturma izni alcak, sonra evleneceksiniz ve oraya göçeceksin."

en az 6-7 sene surer.
  • hot potato  (16.02.18 01:02:59) 
ayrica erkek arkadasin calisma, oturma izni almanin ne kadar zor oldugunu gorunce muhtemelen birisiyle evlenip, evlilik yoluyla alacak bu izinleri ve seni sonra unutur.


  • purple rain  (16.02.18 01:10:38) 
@hot potato artık okulla bir bağım kalmadığından dolayı staj yapma gibi bir imkanım da yok. birikimiş param da yok o nedenle cebimden harcayamam, bana maaş öder gibi para ödeyecek bir staj yeri de fazla gerçekçi gelmiyor. ayrıca hayatımızı orda kurmaya çalışıyoruz'dan kastım evliliği de kapsıyor zaten.

ve hayır 6-7 sene sürmüyor çünkü kanada 5 sene içerisinde göçmenlik veriyor. vatandaşlıktan tek farkı da oy kullanamıyor olmanız. ve bu 5 senenin içerisinde önceden okunan süre sayılmıyordu atıyorum okul 3 seneyse 3 sene+5 seneydi fakat şimdi o 3 sene de orada geçirilmesi gereken 5 senenin içerisinde sayılıyor.
  • dedi ayca  (16.02.18 08:00:18) 
Oncelikle intihar gibi saçma şeyleri unut. Gerisi sonra gelir. "İntihar edeceksek de yaşayarak edelim." ( Neredesin Firuze filminden )


  • ovungec zeus  (16.02.18 08:22:03) 
@ayca
1- staji kanada'da, orada gidecegin okul uzerinden yapacaksin. turkiye'de aldigin egitimin ve tecrubenin isverenler tarafindan cok da dikkate alinmayacagi ve kanada'da egitim ve is tecrubesi edinmek durumunda olacagin kabulu uzerinden yaziyorum. portfolyon harikaysa ve insan iliskilerin mukemmelse bu adimi atlayip direk is bulabilirsin ama cok olasi degil.

2- beraber bir aile olarak gidip erkek arkadasinin okulu sonrasi gocmenlige basvurmakla onun tek basina gidip, okul bittikten sonra senle evlenip daha sonra seni aile birlesimiyle getirmesi durumu arasindaki farktan bahsediyorum. tum o surec (erkek arkadsinin okulu, gocmenlige basvurup kabul almasi, evlenmeniz, sonra seni getirmek icin basvurmasi...) 7 seneden az surmez. eger realistik olarak gitmek istiyorsan hemen su an evlenip kocan okula giderken yaninda gitmen sart. dene istiyorsan obur turlu...
  • hot potato  (16.02.18 21:06:30 ~ 21:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.