[]

Birdenbire yükselen tansiyon hak.

Herkese iyi akşamlar..

Buradan bir arayış içinde değilim, fikir almak için yazdığımı öncelikle belirtmek isterim.

Annem 47 yaşında ve son 1 haftadır tansiyonunun sürekli olarak yükselmesi sebebiyle hastane yollarını aşındırıyoruz. Pazar günü, büyük(20) - küçük(13) gibi tehlikeli denilebilecek rakamlara çıktığı için sürekli olarak tedirginlik yaşıyoruz. Pazar günü tansiyon 2 adet dil altı ve belirli aralıklarla 2 adet lasix iğne ile zar zor düşürülebildiği için hastanede sabahladık. (Hafta sonu acilde olduğumuz için yapılabilecekler sınırlı.) Takip eden gün kardiyoloji ve nefroloji ile ayrı ayrı görüşüldü. Doktorların dediğine göre böbrek ve kalpte herhangi bir sorun görünmüyordu. Kardiyoloji doktoru tansiyon hastası olmuşsun diyerek sürekli olarak kullanması gerektiği tek kalem ilacı yazdı ve gönderdi.

Şu an rutin olarak ilacını kullanmış olmasına rağmen tansiyonu 15-10 ölçüldü. Oran yüksek çıkınca dil altı aldı ve bir saat sonra 17-11 olarak ölçünce acile koştuk. Şu an acildeyiz ve damardan Lasix yapıldı. Beklemedeyiz..

Annemin yaşını da gözeterek, kafam oldukça karışık. Konu hakkında uzman arkadaşlar ya da benzer durumla karşılaşanlar yol gösterebilirlerse sevinirim.

 
Tansiyon hastasi olarak yazayim.bir suru sebebe bagli olarak bu arkadas yukselir.ilaci kullanmaya baslar baslamazda dusmez.ilacin faydasini duzenli kullanimla gorecek.ataga kalktigi zamanlar su an oldugu gibi dengesizlikleri olacak.
bu bir gunde ortaya cikan bir sey degil aslinda annenin tansiyonu uzun suredir yukselmisti ama peak yapinca farkina vardiniz.bir kac gune biraz geriler ve rahatlar.duzenli olcum yapip,bir yere not edin.ilk takiplerdeki rakamlar doktor icin onemli.birde acilde vs degilde mumkunse ozel degilse ihtisas istanbuldaysaniz misal mehmet akif gibi bir hastanede gosterin ve takip altina girin.

  • duptıs  (15.02.18 22:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.