[]

Personel servisi

efendim,
şimdi ben gecenin 03:30 unda işten eve dönen bir personelim, kulaktan duyma bilgiler ile servis beni kapımın önüne bırakmak zorunda, daha doğrusu işverenin bana bu imkanı sunması lazım.daha önce bir sorun olmadı fakat dün servis şoförümüz artık kapıya kadar, bayan personeller harici bırakılmayacağını, sadece mahalle girişlerine bırakılacağımızı söyledi.sabah sabah mahallede hırsız avına çıkmak istemeyen ben, bu konuda kanuni bir hakkım olup olmadığı, eğer var ise bana bu hakkı veren iş kanununun bilmem kaçıncı maddesi hakkında bana bilgi verebilecek avukat, avukat adayı, çalışan kişiler aramaktayım.

saygılar...

 
Vallahi ben pek anlamam ama bildiğim kadarıyla bu servis olayları falan sizin sözleşmenizde (hizmet akdi) belirtildiyse hakkınızı arayabilirsiniz.. eğer hizmet akdinde böyle bir hüküm yoksa (ve benim bilmediğim bir iş kanunu yoksa bu konuda) bir hak iddia edebileceğinizi sanmıyorum.

yine de hukukçu arkadaşlar bir şeyler söylese daha iyi olur. 2 dönem sosyal politika dersi alıp 20 yıllık hukukçu gibi konuşmuş olmayayım.
  • vita vinum est  (06.09.07 20:20:23) 
iş kanununda servis hakkı diye bişi olsaydı herkes evine servisle gider gelirdi. o işyerinin sana sağladığı bir güzellik olup personel bölümüne şarlaman halinde ya işinden olursun ya da evinin önüne bırakılırsın diye açıklayayım. ama gecenin o saatinde dönüyorsan kapının önüne kadar bırakılmalısın o kadar.


  • ozdek  (06.09.07 22:06:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.