[]

Soy sıralaması volume 1.

Beyler ananemle ananemin babası arasında 11 yaş var lan. Böyle saçma şey mi olur?




 
olur olur


  • cay koy geliyorum  (15.02.18 18:19:09) 
tarihler çok net değil, nüfusa geç kayıt olması çok muhtemel.


  • killerbee  (15.02.18 18:19:21) 
soayağacımdakilerin 5/6'sının aynı yıl olmasa da aynı günde doğduğunu söylesem? sence mantıklı? aynı aile olsa belki bir mantık bulabilirim ama 4 farklı aile/4 farklı köyden bahsediyorum.


  • blue eyes white dragon  (15.02.18 18:21:26) 
doğum-ölüm tarihlerinde çok fazla yanlış var.


  • sir gawain  (15.02.18 18:22:19) 
1/7 dogum tarihi gorunenlerin hepsi standart. yani dogum gun ve ayi bilinmeyenlere standart 1 temmuz atanmis dogum tarihleri. bununla ilgli yazi vardi hatta


  • exlibris  (15.02.18 18:47:33) 
doğum gün ve ayları aynı olmakla kalmayıp, hepsi 01/07. çünkü o dönemde miladi takvim kullanılmıyordu. hatta kullanılan takvime göre bile doğum gün ve aylarının kaydedildiğini sanmıyorum. sadece yıl bilgisi var. o yüzden sadece yıl bilgisi olanların doğum gün ve aylarına 01/07 yazmışlar. hepimiz kardeş değiliz.

aradaki 11 yaş muhtemelen geç kayıttan olabilir. yanlışlık da olabilir lakin bir dönem için teyit etmek mümkün değil.
  • kibritsuyu  (15.02.18 18:51:42) 
Anneanne ile annesi arasında olsa, zamanın şartlarına göre normaldi de erkek olunca iş değişti.

Büyük ihtimalle büyük dede geç yazılmıştır nüfusa. Ama ihmalkarlık ama askerlik vb sebeplerden. O dönemlerde tıkır tıkır işleyen bir kayıt sistemi zaten yok. Büyük Dedenin Doğum tarihi doğru olup, anneannenin yanlışlıkla 10 sene öncesine yazılmış olması bile mümkün.

Bu işlerin önemsenmediği ve kağıt kalemle kaydedildiği zamanlardan bahsettiğimizi unutmayın.
  • lazor  (15.02.18 18:58:50) 
Ya ikisi de 1 temmuz değil bu arada söyleyeyim. Üstüne ananem de baya yaşını gösteren bi durumda.


  • noluyo yaa  (16.02.18 00:17:32) 
erken evlensin diye anane büyük yazılmış olabilir?


  • pinkpeony  (16.02.18 00:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.