[]

tüm girişimcilere

Merhabalar,
fikir aşamasında ki girişimleri de desteklemek amacı ile Hamdi Ulukaya tarafından girişimci destek programı oluşturulmuş. şu aralar başvuruları devam ediyor.
bu tarz destek programlarının çalışma prensibi nasıl?
henüz fikir aşamasında ki fikri (programa başvurmak adına) bu oluşum ile paylaşmanın avantajı mı, dezavantajı mı olur emin olamıyorum.
bu tarz oluşumlarda diyelim ki projeyi beğendiler. bu projeyi hayata geçirmem için eğitim vs. konularında destek mi sağlıyorlar? yoksa tamamen projenize ortak olmuş, olacak gibi yatırım yaparak mı ilerleniyor?
yada fikrinizin 3-5 ay sonra yapılmışı karşınıza mı çıkıyor?
fikri, deneyimi, yorumu olanlar yardımcı olursa sevinirim.

*projeniz güzelmiş dediler diyelim, nasıl ilerliyoruz bu arkadaşlarla?

 
o programın bildiğim kadarı ile kıstasları var. gıda alanında olacak ? proje halinde değil hazırda şirketin projenin çalışıyor olması sadece desteğe gerek duyması gibi.


  • oscar  (15.02.18 16:35:19) 
no @oscar

programa kimler katılabilir kısmında ki tek kriter "Katılımcıların hayallerine inanması yeterlidir." gibi genel bir ifade.. sektör vb. bi sınır yok..

Genelde destek programlarında evet, projenizi hayata geçirmiş olmanız, halihazırda işleyen bi sistem vb aranıyor.. fakat ilk defa "fikir aşamasında ki girişimlere destek" bu oluşumda gördüm.. (takip ediyorum da bu tarz programları)
  • MandMs  (15.02.18 17:02:23) 
fikrim çalındı aman tanrım 3 5 ay sonra da onlar yaptı düşüncesi girişimciliğin en mal ifadesidir bence..

fikriniz çalınmaya çalışıyorsa demek ki bir değeri var. eğer fikriniz iyiyse zaten rakipleriniz türeyecek, eğer çok iyiyse kapitalist biri gelecek sizin ağzınıza sıçacak dayanamayıp kapatacaksınız. fikriniz veya ekibiniz iyi değilse kendiniz batacaksınız zaten. sizin amacınız startupçılık oynamak ise şirketi kısa zamanda büyütüp pat diye satıp çıkacaksınız.

minimum viable product olayı önemli onun haricinde. yatırım almak için misal tüm yazılım projenizi kodlamanız, tüm sistemi tamamlamanız gerekmiyor. genel hatlarıyla yatırımcıyı kandıracak bir şeyler edinmelisiniz.
  • kveldulv  (15.02.18 17:24:55) 
@kveldulv

bahsettiğin ihtimaller bu konularla ilgili kişilerin ilk aklına gelenler, bilinenler zaten evet. orda bi sıkıntı yok. hepsi doğru.
"Aman tanrım fikrim çalındı, çalınacak, çalınır mı" düşüncesi de girişimcilikte ki paranoyaklıklardan biri fakat "amaan herkese anlatayım da, zaten yapan yapar, beni de ezerse ezer, ne yapabilirim ki?" gibi de düşünmüyorum.

birde sormak istediğim asıl şey destek programlarının girişimcilere neler sağladığı, vaat ettiği gibi..
  • MandMs  (15.02.18 17:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.