[]

adres değişikliği haber vermeme cezası

adresimi değiştirdim yeni bir yere taşındım ama hiç haber vermedim 3 yıldır. normalde bunun cezası var. şimdi adresimi değiştireyim desem anlarlar mı 3 yıl önce yapmam gerektiğini? ceza kitlerler mi? ceza yememek için nasıl bir yol izlemem gerek?
ekleme: (bi ara 2.adres olarak işletmiştim şimdiki yeri, boş gözüküyordu, bu yüzden 2.adres olarak eklettim. asıl adresim(1. adres) zaten ailemin evi.
)


 
yeni taşındım desen?


  • c1b2k3  (15.02.18 14:45:05) 
polis bir gün gelir de seni ikametinde bulamazsa kitler cezayı.
şimdi başvurup değişimi yaparsan kitlemezler ceza falan.
ben üni boyunca 6-7 sene lisedeki yurdumun ikametiyle gezmişim. sıkıntı olmadı sonraki adrese ikamet aldırırken.
  • japon askeri  (15.02.18 14:45:05) 
cezası 58 lira zaten.

eğer hala eski adresinde oturuyor görünüyorsan yeni taşındığını söyle. ceza ödemezsin.
ama eğer eski adresine birileri oturdu ise sen otomatik olarak boşa çıkıyorsun. bu durumda ceza ödemen gerekir.
  • elorelia  (15.02.18 14:50:46) 
ben 1 yıl boyunca bildirmedim. 1 yıl sonra bildirince herhangi bir şey demediler. zaten fatura veya kira sözleşmesiyle ikametgah bildiriyorsunuz.

ben adıma olan ve en son gelen doğalgaz faturasıyla bildirdim. oradaki görevli direkt faturayı aldı, adresi sisteme girdi ve belgemi alıp gittim. ama bu demek değil ki sizin de başınıza gelmeyecek. belki ben şanslıydım bilmiyorum :)
  • dedimmidemedimmi  (15.02.18 15:01:28) 
bi ara 2.adres olarak işletmiştim şimdiki yeri, boş gözüküyordu. asıl adresim(1. adres) zaten ailemin evi.


  • gonul_isleri  (15.02.18 15:02:26) 
Eski adresinize birileri taşınır da siz boşa düşerseniz (yani sistemde adressiz gözükürseniz) ve belirli olan süreyi geçtiyseniz ceza yersiniz.

Siz de öyle bir durum yok, hala ailenizin evinde ikametiniz gözüktüğü için sistemden anlayamazlar.

Elinde kira kontratı (dümenden bile olur, karala gitsin) ve son fatura ile başvurabilirsin.

Son mesajında zaten bir problem olmadığını belirtmişsin, niye kıllandın ki?
  • John Bloor  (15.02.18 15:18:15) 
boşa düşerseniz cezası var+1. o da eskisi kadar çok değil diye biliyorum.


  • nrmnm  (15.02.18 15:34:33) 
58 liraysa iyiymiş, yanlış bildirimde filan 1000 lirayı geçiyormuş. ben ondan korkmuştum. korkulacak bir durum yokmuş. hallederim. :)


  • gonul_isleri  (15.02.18 20:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.