[]

Berberlerin sapık olması

Genelleme yaptık, sapık derken biraz ağır da oldu tamam ama. Dükkanın önünden kadın geçiyor diye 30 saniye işini bırakıp öküzün trene baktığı gibi bakılır mı? Bana mı hep böylesi denk geliyor anlamıyorum ki. Sizin denk geldikleriniz nasıl?




 
dükkanlı esnafın en büyük hobisi bu, berbermiş manavmış bakkalmış fark etmiyor. adamların ana işi oturup sokağı kesmek, karı kız varsa bakmak, tanıdık varsa laflamak, olay varsa dalmak. hele ki büyükşehirlerde daha vahim, şehir küçük olunca tanıdık olur bişey olur diye dikkat edilebiliyor.


  • Bruce  (14.02.18 21:50:33) 
ekseriyetle doğru bir tespit. çok kez denk geldim.


  • biravekahve  (14.02.18 21:58:54) 
iş/okul ortamında kadın olmayan her adam potansiyel abazadır aga.
esnaflar da bu gruptan işte.

  • japon askeri  (14.02.18 22:03:03) 
Benim berberim insan olarak da kaliteli, işini de iyi yapıyor. Geçenlerde bir operasyon geçirmişti. Bir süredir de aramadım. Arayıp halini hatırını sorayım bari.


  • idexo  (14.02.18 22:06:29) 
benim berberim sakin, efendi bir adam. hiç öyle itlikleri yok.


  • cay koy geliyorum  (14.02.18 22:16:24) 
Mahallemizde bir berber var. Evli oldugumu biliyor. Cocugumla goruyor vs. Kac defa pesime takildi ki hic dikkat cekici bir tipim de yok. Gerci oyle olsa ne olur tamamen kendi okuzlugu. Resmen yolumu uzatiyorum onunden gecmemek icin.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (14.02.18 23:23:34) 
(bkz: berber dayaması)

Yine de genellememek lazım.
  • femme vitale  (14.02.18 23:38:35) 
Söylendiği gibi, esnafın önemli bir hobisi bu. Bir de erkek berberi bu, muhtemelen sabahtan akşama çalışıyor ve iş yerinde bile bir kadınla muhatap olma imkanı yok adamların. Doğru demiyorum ama anlaşılabilir bir durum.
Elindeki yahut bekleyen müşteriden çekinse kolay kolay yapamaz ama. Yaşını başını almış, kerli ferli, yol soracak olsan “dayı” falan diye hitap edeceğin adam bile ehehehe yaparsa gemi azıya alır tabii.

  • lazor  (15.02.18 00:53:11) 
Bu dedigin butun esnaflar icin gecerli yalniz. Berberlerin gunahi yok, genelleyeceksen esnaflar olarak genellemelisin ki hakli bir genelleme olur.


  • stavro  (15.02.18 00:55:14) 
Berberim arkadaşım. Böyle şeylerle işi olmaz. Düzgün biridir.


  • Delay Fuze  (15.02.18 01:06:18) 
Ayni berbere mi gidiyoruz diye suphe ettirdin. O kadar nokta atışı bi tespit.


  • mungojerry  (15.02.18 02:00:43) 
@bruce + 1

Berberi efendi, duzgun olan arkadaşlar ne sansliymis :) kadikoy-maltepr civariysa biz de gidelim.

Bir de @femme vitale'nin dedigi durum var. Kollari yana acmayinca sikinti olmuyor :) bilincli mi yapiyorlar anlamis degilim.

Bir yerde su uzerimize bagladiklari ortunun orta kismini seffaf bir naylonla kaplamislardi. Eleman, cep telefonuyla oynamamiz icin yapildigini soyledi. Sonra bi baska berberde "soyle bir sey vardi bir yerde. Cep icinmis" deyince "yok abi onun icin degil. Fantezi yapanlar oluyor" dedi ve ben bir yasima daha girdim. Demek tek sapik esnaf olmayabiliyormus.

Alayi degil ama cogu oyle zaten toplumun. Insan kalitemiz yerlerde maalesef.
  • runagain  (15.02.18 10:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.