[]

Bu gazet yazarı açık açık Atatürk'e dönme yahudi mi diyor?

Bu yazıda;
www.yeniakit.com.tr

"Mesela Yalçın Küçük gibi araştırmacılar yazdıkları eserlerde Sabetaycıları tespit edip deşifre ettiği halde nasıl oluyor da M. Kamâl gibi en önemli şahsiyetlerden bahsedemiyor? Bunu 5816 sayılı kanun kapsamında görüp hapis veya itibar tehlikesi ile izah etmek doğru bir yaklaşım olamaz.Gizli bir Yahudi hahamı Şemsi Efendiki; gerçek adı ile Şimon Zvi’nin yetiştirmesi olan ve etrafındaki Kapâni koluna mensup dönmeler arasında büyük bir güç zehirlenmesi başlamıştı.

Ülkemizdeki Müslüman topluluklarını birbirine düşürerek işin içinden kolayca sıyrılabilmiş ve çok beceriksiz asker ve bürokratı layık olmadıkları halde üst düzeye getirebilme başarısı göstermişlerdir. Öyle ki Balkan Savaşındaki Tekirdağ Bozgununa, Trablusgarb’ın kaybına, Çanakkale’de bir alayın tamamen şehit olmasına ve fakat sadece kendisi sağ olarak kurtulmasına rağmen paşalık rütbesine kolayca ulaşan yani general olan birçok kişiye bu topluluk içinde rastlayabiliyoruz."

 
Mustafa Kemal´e Sabetayci demeye getirmis. Ama bence yazinin en ilginc yani, olayi Lozan´i yermekten hem Kanalistanbul´u hem de arada Afrin´i legitime etmeye getirebilmesi. Bunaltici derecede de yazim hatasi var.

Türk Tarih Kurumu'nda ve daha bircok kaynakta tam metin ve metnin cevirisi var Lozan´in. Cok merak eden, gitsin okusun. Sanki Lozan´in metni cok gizli bir bilgiymis, herkes simdiye kadar kandirilmis havalarina girmeleri cok komik. Ama okuma ozurlusu insanlara mustahak.

Ancak, Türkiye disinda Türkiye ve Osmanli Tarihi inceleyen üniversiteler, en azindan gordugum kadariyla Avrupa üniversiteleri, Atatürk´ün Canakkale Harbi dahil olmak üzere bircok gorevinin tarih yaziminda abartildigini dusuyorlar. Bunu bircok seminerde, konferansta, workshop dahilinde dinledim. Bu demek olmuyor ki, yeniakit seviyesinde "sadece kendi kurtulmus,bir alay tamamen sehit olmus" sacmaligina indirgeyelim tarihi. Sadece, tarih yazimini bir daha sorgulamak da gerek, o kadar.
  • buf-e kür  (14.02.18 22:27:45 ~ 22:27:59) 
ne desem gg.


  • pixtur  (14.02.18 22:54:56) 
yanlış anlaşma olmasın ama linke bastım yazan dayının tipine bi baktım o ne dese ciddiye almam. Mustafa Kemali kabullenemeyen çok kesim var zaten biri de bu. ben severim ancak abartıldığını bende düşünüyorum ancak bu adamı toplumun yüzde 60'ı daha kabullenememiş.asıl sıkıntı burada. Ataya sebataycı, soysuz, babasız, şu ajanı bu ajanı diyen çok. kim neye inanmak isterse ona inanıyor.


  • mikahakkinen  (15.02.18 01:15:19) 
Dememis gibi yapip demis. Butun dertleri comak sokmus olmasi tekerlerine.

Asil soysuzun kim/kimler oldugunu biliyoruz.

Bu devir de geçecek. Birakiniz yapsinlar.
  • runagain  (15.02.18 10:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.