[]

3.dünya savaşi

evet arkadaşlar yorumları alayım. konjonktür olarak hiç bu kadar yakın olmamıştı vs gibi sesler çıkmaya başladı. abd-rusya-çin-iran-israil bunlar kafayı çekecek olan ülkeler olacak sanırım,taraf olarak kesin olmasada abd ve diğerleri veya rusya ve diğerleri çevresinde mi olur ittifaklar ne diyorsunuz?
varsa komplo teorilerinizide alalım içine bir tutam da türkiye serpiştirelim :)



 
olmamasini umduğum savas serisi. bu serinin 1. ve 2. bölümlerinde milyonlarca insan etkilendi, oldu, zarar gordu. su an insanoğlu olarak elimizdeki teknolojilerle yaratabileceğimiz korkunç bir silahı asagidaki videodan izleyebilirsiniz. bu tur silahların yapilmasi, biz insanoğlunun varligina bir tehdittir. kaldı ki savaslarda icata dokulup kullanılması durumunda bir suru insan hayatından olacak, daha önce yasanmis savaslarda olen tüm insanların toplamı kadar, insan ölebilir. yani belli bir ülke degil, insanlik olarak boku yeriz.

kesinlikle aptalca bulduğum bir düşünce. olmamasını umuyorum. dunya'da yapılacak o kadar güzel ve faydalı seyler varken, bazı gerizekalıların kalkıp birbirimizi daha kolay ve pratik nasıl oldurebilirizin yollarını bulma çabası aptalcadir.

(git: www.youtube.com )
  • tomcruise  (14.02.18 18:32:13 ~ 18:34:50) 
Valla böyle bir şey olacaksa eğer , tanık olmadan önce ölmeyi diliyorum, cidden.

Dünya zaten giderek ultra kötücül bir yer haline geliyor. Devletler adeta gövde gösterisine meraklılar. Barış cümleleri falan hak getire.

Ben, o romanlardan, filmlerden gördüğüm dünya savaşlarını dünya gözüyle görmek istemiyorum.

Eğer gerçekleşirse zaten şu izlenimle Türkiye'nin de arada kaynayacak olması kaçınılmaz.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (14.02.18 18:35:22) 
henüz değil. bi 8 senesi var. ama mutlaka çıkacak. global ekonomi çöküyor toparlanması için tek çare savaş ekonomisi olduğu noktada patlak verecek. ama öncesinde türkiye gibi orta seviye ekonomiye sahip ülkeler bir açlıktan kırılma noktasına gelecek bu da büyük ekonomik güce sahip sömürgeleri olan ülkeleri etkileyecek ve çıkış için savaş çıkaracaklar.
zaten bunu hazırlığı olarak milliyetçilik duygusunu basmaya başladı her ülke. fransa, hollanda, amerika, türkiye... bu milliyetçilik olayları ilk bir arşa çıkacak ki halk savaş istsin. aksi halde cepheye gidecek adam bulamazlar. bu çok kısa sürede oluşabilecek bir şey değil. muhtemelen 5 yıl içinde her ülke vatandaşlarına en üstün ırk olduğunu ve diğer herkesin düşman olduğu fikrini aşılamayı bitirecek ve o süre içerisinde de savaş hazırlıkları tamamlanıp 3. dünya savaşına start verilecek.
bu hazırlıkların bir başka boyutu da kuzey kore olayları. kuzey kore çok uzun yıllardır aynı sistemle yönetilmesine rağmen farkındaysanız özellikle son 2 yıldır kuzey koreden kaçıp binlerce kişinin olduğu konferanslarda hikayelerini anlatan insanların videoları sosyal medya da yayılmaya başladı.
fakat bu seferki çok hızlı olacak. 2. dünya savaşından sonra kitle imha silahlarında acayip çalışmalar yapıldı. ülkelerin birbirlerine boy gösterisi yaptıkları silahlar bile bu kadar korkutucu boyutta tahribata neden olurken bir de gizli tuttuklarını düşünürsek savaşın çok kısa sürmesi muhtemel. sonrası daha da vahim. hayatta kalabilenler nükleer etki nedeniyle çok farklı coğrafyalara hareket edecekler ve baya distopik durumlar ortaya çıkacak gibi.
ama merak etmeyin türkiyede yaşayanlar şanslı çünkü muhtemelen bir ışık göreceğiz ve sonra ne olduğunu anlamadan moleküllerimize ayrılacağız.
  • sos fistik olsun mu  (14.02.18 18:44:43) 
çıkması o kadar da kolay değil. eminim süper güç dediğimiz abd bile korkuyordur. neden çünkü herkeste inanılmaz silahlar, bazılarında da nükleer güç var. atıyorum abd saldırırken düşmanlarının da eli armut toplamayacak. belki yine abd kazanır ama bu sefer şehirleri de bombalanmış olur. abd üzerinden örnek verdim ama herkes için geçerli bu. silahlar o kadar kuvvetlendi ki haritadan siler devletlerin şehirlerini ve insanlarını. kolay kolay göze alınamaz bu.

devir terör örgütlerine el altından destek verip rakipleri yıpratmak ve böylelikle daha yıkıcı olan açık bir savaşa girmeme devri.
  • Neill  (14.02.18 19:41:21 ~ 19:42:19) 
Uzaylılar dünyayı işgal etse keşke.
Bütün dünya birleşip uzaylılara karşı savaşsa, ama uzaylılar kazansın lütfen.

  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (14.02.18 20:37:14) 
Buyuk devletler yada birlikler, bunlarin disinda kalanlari savasa zorlar, once savastirir sonra mudahale eder. Kucuk parcalara boler ve somurmeye dev eder. Buyukler arasinda savasmaz. Baskalarinin topraklarinda savasirlar.


  • ykyt  (14.02.18 21:02:45) 
çıkması yakın olduğunu düşündüğüm savaş. warwatti.com sitesini inceleyebilirsiniz konu hakkında güzel makaleler var. ülkelerin savunma durumu en yeni savaş icatları gibi konular var.


  • yayatoure  (27.01.19 01:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.