[]

Euro yapsam mı?

Elimde 3.000 TL gibi bir tutar var (çok değil biliyorum :( ) ama biriktirmeye de devam ediyorum yüksek lisans eğitimim için. 4.000'i de abimde, borsa oynuyor ama orta seviyeli diyelim, çok bir şey gelecek şekilde değil, 40-50 TL falan geliyor ayda. Ben bu parayı (her ay üzerine ekleyeceğim 1-2bin ile) en mantıklı nasıl biriktirebilirim Eylül'e kadar? Euro mu dolar mı, nedir en mantıklısı? Babanne gibiyim, hiç anlamıyorum :(




 
eğer vermen gereken bir yer varsa(yani süreli(özellikle kısa) bir birikim yapıyorsan) benim kanaatim vadeli olarak tutman da çünkü bu tür alternatif değerler alınırken zamana yayılarak alınır ki oralama birim fiyat çıksın diye. Şöyle özelleştirelim benim 2 farklı zamanda alıp/sattığım 2 farklı döviz miktarı halen kendilerini amorti edebilmiş değiller. Ama arada eğer daha düşük fiyatlarla da alırsan bu sefer ortalamaya soktuğun için karının stabilliği artıyor.

Yani bi' söz vardır dolar uzun vadede düşmez diye ya işte burada ki anahtar nokta ''uzun vade''. Eğer paranın gidecek bir yeri varsa ve zarar elde etmek istemiyorsan garanti yöntem bence vadeli mevduat olurdu.
  • mete kudur  (14.02.18 17:45:58) 
gram altın alırdım ben olsam.


  • sir gawain  (14.02.18 17:47:06) 
TL olarak tutma da istersen Japon Yeni al.


  • i was made for you  (14.02.18 17:47:24) 
avrupada yuksek lisans yapacaksan tabii ki de euro. turk lirasi kaybetmeye mahkum. uc ay idare eder sonra cakilir, paran kus gibi kalir.


  • hot potato  (14.02.18 17:53:39) 
Ben de bu işlerden anlamıyorum. Anlayanlar risk yönetimi yap ve paranı farklı kulvarlarda böl diyorlar. Yani mesela 1300 liralık dolar, 1300 liralık euro 1300 liralık altın almak mantıklı olan hamle diyorlar.


  • taktikmaktikyokbambambam  (14.02.18 18:06:13) 
altın alın savaş çıkacak


  • gündüz m  (14.02.18 18:17:40) 
bitcoin al düşükken biraz.


  • kveldulv  (14.02.18 20:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.