[]

mastercard - visa

bunlar iki ayrı kredi kartı firması.

ikisi de tüm dünyada geçerli sanırım. birini öbürüne göre avantajlı/dezavantajlı olduğu bir durum var mı?

asıl sorum, bunu bizim seçebilme şansımız var mı? yani bankadan kredi kartı alırken visa olsun, mastercard olsun diyebiliyor muyuz?

eğer diyemiyorsak bunlar niye televizyona reklam veriyor? bana ne ki, zaten banka hangisini verirse onu kullanacaksam? veya banka bunu neye göre veriyor? aynı bankadan aldığım debit cart visa iken, kredi kart mastercard. demek ki her ikisini de verebiliyor, peki neye göre?

 
Bunu ben de merak ediyorum,

garanti bonus için sanırım visa/mastercard seçeneği sunuyorlardı.
  • rurouni  (14.02.18 17:12:17) 
mastercard veya visa anlaşmasını banka yapıyor, kullanıcılarla pek bir alakası yok. banka eğer sadece visa'yla anlaşma yaptıysa siz mastercard olsun diyemezsiniz çünkü anlaşması yok.

benim tahminim banka kartları genelde visa'da, kredi kartları da mastercard'ta. böyle konuşlanmış gibiler.

edit: niye reklam veriyorlar kısmına cevap bulamadım. yanlış verdiğim bilgiyi sildim.
  • dedimmidemedimmi  (14.02.18 17:19:18 ~ 17:47:03) 
şurada biraz bahsedilmiş: eksisozluk.com

işlem miktarı başına ücret alıyorlar. olağanüstü karları oluyor her sene.

neden reklam verdiklerine gelince, marka bilinirliliğini artırıyorlar. bu adamlar kocaman bir şirket sonuçta. visa yoksa bu bankadan kredi kartı almıyorum diyebilirsiniz mesela. ayrıca ülkemizde seçenek sunulmasa da amerika'da avusturalya'da falan visa mı mastercard mı hatta american express, discover vb. seçenekler sunuluyor size. istediğiniz aracı kurumun kredi kartıyla çalışabiliyorsunuz.
  • ufukcel  (14.02.18 17:32:51) 
Bankadan talep ediyorsunuz Visa mı Mastercard mı yoksa American Express mi olsun diye. Hatta ayrı ayrı bile alabiliyorsunuz, mesela aynı hesaba bağlı 3 farklı kredi kartınız oluyor. Alışveriş yaptığınız yerin sunduğu avantajlara göre birini kullanıyorsunuz.

Örnek vermem gerekirse American Express şu an daha fazla uçuş mili sunuyor kampanyaları sebebiyle ama her yerde geçmiyor. O yüzden duruma göre AE ile ya da Mastercard ya da Visa ile ödeme yapıyorsunuz.
  • crown  (14.02.18 17:34:45) 
@dedimmidemedimmi yanlışın var. banka hesap kartlarında doğrudan visa/mastercard olarak geçmez. Visa'ya bağlı banka hesap kartları Electron isimlidir. Mastercard'a ait olan ise Maestro'dur. Reklama gelince bence ikisinin arasında hiçbir fark yok. Reklam yapmalarının nedeni göz boyamak. Çünkü sizin Visa yada Mastercard tercihiniz bankanızla bu şirketler arasındaki komisyon mevzularını doğrudan etkiliyor. Yani reklam size ama hedef bankanız..


  • silah taciri  (14.02.18 17:43:55) 
Sen bankandan istediğini alabilirsin, özellikle belirtmezsen kafalarına göre verirler.


  • i was made for you  (14.02.18 17:44:23) 
Silah taciri, enpara banka kartım visa ama? Yapı kredi banka kartım da visa idi?


  • mutlusismankedi2015  (14.02.18 20:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.