[]

vizeye ne zaman başvurmalı

schengen vizesi - ülkeden ülkeye değişir ama yaklaşık olarak uçak bileti tarihinden ne kadar zaman önce başvurmalıyım?




 
çok garanticiysen 2 ay önceden başvur.


  • mikahakkinen  (14.02.18 10:48:21) 
bayram seyran yaz tatili falan dönemlerinde en az 2 ay iyidir (zaten en fazla 3 ay önce başvuruluyor). Kötü bir durumda tekrar başvuru, plan program şansı sağlar.


  • whoosie  (14.02.18 10:50:09) 
2010 öncesi ilk şengen vizesi başvurumu yaptığımda yaklaşık 4 ay sürmüştü yanıt almak. tabi biletlerimin tarihide geçip gitmişti. sonrasında yaptığım her turistik vize başvurusunun yanıtının gelmesi 1 haftadan fazla sürmedi.
tabi ülkenin bu işlere bakan kurumunun iş yoğunluğu vs bir sürü etken olabilir. ilk vize başvurunuz ise bence siz 3 ay öncesinden başvurun. zaten bildiğim kadarıyla başvururlarda gidiş tarihinden en fazla 3 ay öncesinde başvurabiliyorsunuz.

  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (14.02.18 11:09:26 ~ 11:09:58) 
ben genelde seyahatimden bir ay once ay basinda maas yattiginda basvururum. hem muhtemel aksakliklar problem olmuyor hem iptal edilebilir otel rezervasyonlariin suresi gecmiyor hem hesapta ekstra para gorunuyor hem de ay yetisir mi bilmemne derdi olmuyor.


  • in vino veritas  (14.02.18 11:16:37) 
genelde 5-6 hafta kala başvururum.


  • sir gawain  (14.02.18 12:22:17 ~ 12:22:42) 
Çok önemli değil ne kadar erken başvurduğun. İsterse 3 ay önceden olsun. Hangi tarihler aralığında orada olacağını ve kaç aylık istediğini belirtiyorsun, ona göre veriyorlar zaten.


  • bos gezenin bos ustasi  (14.02.18 12:38:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.