[]

word, excel, notepad ıvır zıvır yazı biçimi

yazıların, rakamların tamamını ya da sectiğimiz kısmını saat yönünde döndürebilir miyiz? hani eskiden bulmacaların cevapları sayfanın altında ters bir biçimde yazılmış halde verilirdi. benzer birşey hazırlayacağım ama soruların cevaplarını bir türlü sayfanın altına tersten yazamadım. nasıl yapabilirim?




 
excell de sag tıklayıp format cells -> alignment dan yapıyorsun.


  • bryan fury  (15.02.10 09:54:16) 
sağ tık - hücre biçimlendir - hizamala


  • pposeidon_1  (15.02.10 10:57:50) 
anladığım kadarıyla yaptım ve sadece 90 derece aşağı ya da yukarı yapabildim. başaşağı yapamadım mesela.


  • takus5  (15.02.10 12:00:02) 
Office 2007 Excel üzerinden tarif etmekteyim, menü yollarının önceki versiyonlarda da aynı olduğu düşünmekteyim:

insert>shapes>text box (en üstte, solda). Bu yapıldığında cursor artıya dönüyor, istenilen büyüklükte bir text box çizilir. text box'a istenilen şeyle yazılır. text box seçilir, üstte ortada görülen yeşil daireye doğru cursor götürülür. cursor dairesel çeviriniz işaretine dönüşür. shift butonu eşliğinde (45/90/180.. dereceler için shift iyidir, candır) çevrilir.
  • erzan  (15.02.10 15:15:13) 
yine office 2007 üzerinden:text box seçildikten sonra 'format' tabından şeklini/rengini/fillini filan değiştirebiliyoruz.


  • erzan  (15.02.10 15:18:14) 
  • ekinoksah  (15.02.10 19:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.