[]

Davranış bozukluğu, mental retardasyon ve alternatif cinsel kimliği dışa

Vurma arasındaki ilişkiyi merak ediyorum aşağıdaki vakada. Baktığında ne var bunda diyorsun. İlk yıllarda erkeklerle telefonda kadın sesiyle konuşarak, Facebook ta kadın profilleri açarak konuşuyor, sonra sanırım kendisini erkek olarak kabul eden birilerini buluyor.

Malum şahıs bir yakınım. Sağlığından şüphe etmeli miyim? Psikolojik destek almayı reddediyor. Düzenli bir işi var, aşırı agrasyon dışında hayatından memnun gibi. Desteğime ihtiyacı var mı sizce?


 
18 yaşından buyuk oldugunu varsayıyorum.

size ne?
  • her giriste sifresini unutan adam  (13.02.18 14:47:04) 
Doktora götürdüğümüzde mental retardasyon, bilmem kaçıncı tip psikoz gibi teşhisler kondu.


  • femme vitale  (13.02.18 14:47:10) 
Başka bir doktora daha görünebilir. Onun dışında @her giriste +1

Ayrıca sahiden ilginçsin:

"Sağlığından şüphe etmeli miyim?"

demişsin, sonra da "Doktora götürdüğümüzde mental retardasyon, bilmem kaçıncı tip psikoz gibi teşhisler kondu." diyorsun.
  • rahip janick  (13.02.18 14:49:26) 
Bir de şiddete eğilimli. Yardıma ihtiyacı var mı, emin olamıyoruz. Bu durum huzursuz ediyor.


  • femme vitale  (13.02.18 14:49:44) 
Doktora benim isteğim üzerine gitmedi. Ben bu durumu nasıl karşılamalıyım diye soruyorum @rahip janick.


  • femme vitale  (13.02.18 14:50:47) 
Yardım istemiyor, yardıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyor. @mor


  • femme vitale  (13.02.18 14:54:04) 
Mental retardasyon teşhisi çocukken de konulmuştu. Okumayı,basit matematiksel işlemleri yıllarca öğrenemedi. Saati okumayı ergenliğinde öğrendi. Bu yüzden eğitim hayatına devam edemedi. Sesler duyup halüsinasyon gördüğüne şahit olmadım ama çok kolay yalan söylediği ve tepkilerini uygunsuz, agresif şekilde gösterdiği ve çevresindeki insanlara rahatsızlık verdiği için (orta yaşlı akrabaları arayıp rahatsız etti defalarca) doktora götürme ihtiyacı doğdu. Davranış bozukluğuna sahip olduğu söylendi doktorlar tarafında. "Bilmemne tipi psikoz" tanısın da Erenköy Ruh, Sinire götürdüğümüzde doktorun sevk için verdiği kağıdın üzerinde gördüm. Çok vakıf değilim, belki başka bi şey kastedilmiştir. Ama mental retardasyon ve davranış bozukluğu konusunda götürdüğümüz tüm doktorlar hemfikir.


  • femme vitale  (13.02.18 15:45:59) 
Başlığı düzelteyim. Bahsettiğin kişinin rahatsızlıklarını cinsel kimliğini dışavurmaya başladığı zamanlarda farkedebildiğimiz için aklımızda böyle kalmış.


  • femme vitale  (13.02.18 16:12:26) 
Zaten bir çok klinik teşhisten bahsetmişsiniz bunların üzerine gidilmesi gerek ancak işin içine cinsel kimlikten kaynaklı alışılmamış davranışlar girince çevrede hemen cinsi sapık muamelesi görmesi muhtemel ne yazık ki.

Benzer bir arkadaşım var, eşcinsel ve bu sayede birileriyle tanışıyor. Facebook, twitter, sms farketmez herhangi bir iletişim kanalıyla kadınmış gibi başlayan bir sürecin sonunda kendini tanıtıyor ve sonunda büyük ihtimalle o kişiyi elde ediyor. Tuzağa düşürmek desem, değil çünkü o kişilerle buluşmadan önce zaten söylüyor kadın olmadığını ama buna rağmen buluşma ve cinsel birliktelik gerçekleşiyor. Kimler kimler. Bunun nedenini kimisi bastırılmaya çalışılan cinsel kimlik olarak kimisi de farklı cinsel deneyimin verdiği haz olarak görebilir. Bu sayede o kişi kendini öçok güçlü hissediyor ve istediği kişiyi elde ediyor. Ona hissettirdiği özgüveni anlatamam. Bence tamamen zıt bir durum ybaşka birisi olarak kendini göstermenin sana öz güven kazandırması, ama insan psikolojisi 2+2 şeklinde işlemediği için anlamlandırmak malesef zor. Demek istediğim bu toplumda çok çok çok nadir karşılaşılan bir durum değil, duyunca vay arkadaş neler oluyor demeyin yani.

Bununla birlikte arkadaşınıza konulmuş tanıların üzerine giderek tedavi olması lazım. Eşcinsel olduğu için bu şekildeki davranışlarını kontrol edemeyip kendine ve çevresine zarar vermeye başlamasına rağmen durmadığı için tedavi edilmesi lazım. Yoksa 18yaşın üstündeki bir birey başka birileriyle birlikte olmuş, bu kimseyi ilgilendirmez. Tedavi olmazsa da olay ilerleyip bir noktada nefret cinayetine kurban gidebilir, yaşayacağı yakın çevresindeki sorunları saymıyorum bile.

edit "eşcinsel olduğu için" yazmışım "eşcinsel olduğu için değil" şeklinde olacaktı.
  • nickfury  (13.02.18 16:39:22 ~ 16:48:30) 
tek bir doktora giderek rahatsızlıkla insan etiketlenmez. bir başka doktor tamamen farklı teşhisler de koyabilir ya da hiç teşhis koymaz. insanların bir kişinin yorumuyla hastalık sınıflandırılmalarına sokulmasına karşıyım. farklı görüş+ler alın.

sour +1
  • pinkpeony  (13.02.18 16:42:31) 
Pek çok doktorla görüştü. Tedaviye nasıl ikna ederim. Kendinde bir sıkıntı görmüyor. Aile içinde sapık olarak yaftalanmış durumda. Buna tepki olarak "O zaman ben de doktora gitmiyorum" diye düşünüyor galiba. Tabii ki kendinden şüphe etmiyor, davranışlarında bi sorun görmüyor olabilir ama ailesi bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çevre baskısı vs. Ne olduğunu da çözemiyorlar.


  • femme vitale  (13.02.18 16:47:43) 
27 yaşında ve tahmin edersiniz ki, bizim bildiğimiz kadarıyla tek bir ilişkisi, cinsel deneyimi olmadı.


  • femme vitale  (13.02.18 16:49:48) 
Acilen karantina.


  • goodenuff  (13.02.18 17:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.