[]

Güvenlik ve alarm

Merhabalar,
Eve alarm sistemi taktırmaya niyet ettik. Seçeneklere bakarken, bi gelip alarm sistemi kuran, aylık / yıllık ödeme alan şirketler var(pronet, kale, Desi) bunlar polis ve acil(112)bağlantılı , bi de yale var (kendin alıp takıyorsun, sana haber veriyor),bi de orda burda satilan bağımsız, sadece zorlayinca ötenler var.

Araştırmalarima göre, sistemli şirketli olanlarda da sinyal gittiği anda polisler ambulanslar koşmuyor. O bağımsız çalışanlar monte edilince, zorlaninca ötme, yani caydırıcı fonksiyonu da tamam.

Hayır evde bişey de yok, sadece mahremiyet koruması için olmayan paramızla hırsızın alamayacağı şeyleri koruma çabası.

Ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz? Duyumlar ve deneyimler paylaşırsaniz çok yardımcı olur. Teşekkür ederim.

 
Alarm için ana panel, akü, siren, kumanda paneli ve gsm modülü olması gerekli. (gsm olmasa da olur, fakat bazı hırsızlar apartmanın telefon hattını kesip gidiyorlar, başımıza geldi)

Firmada ziyade kendiniz bir alarmcıya yaptırın. Paradox markasının ürünleri iyidir.

Zemin kattaysanız ve pencereleriniz önünde parmaklık yoksa, dış kapı ve pencerelere manyetik kontak taktırmanız yeterli. Fakat, parmaklık yoksa hırsızı alarm durdurmuyor. Mutlaka parmaklık yaptırın. Özellike pencereler PVC doğrama ise, esnetip girerler. Ruhunuz duymaz.

Zemin kat değilseniz kapıya manyetik kontak taktırın ve isterseniz evinizin planına göre koridora, mutfağa, salona, giriş holüne hareket dedektörü de taktırabilirsiniz. Deavantajı, evde çocuk, misafir vb. varsa gece kalktıklarında alarmı devreye girer. Evcil hayvan da başka bir dezavantaj. Evcil hayvanları filtreleyen dedektörler var, fakat hiç kullanadım.

Bu manyetik kontaklar ve dedektörlerin tamamını kablosuz olarak yaptırırsınız. Sadece kumanda paneli ile ana panel arasında ve siren ile ana panel arasında kablo çekilmesi gerekir. Onları birbirlerine yakın koyarsa bir şekilde gizlenir.

Bir de tuvaletlerde insanın geçebileceği büyüklükte havalandırma boşluğu varsa, oraya da demir yaptırın. Hırsızlar bir dairenin tuvaletinden girip diğerine çıkıyorlar.
  • malheiros  (13.02.18 13:36:57) 
kale alarm taktırdık biz. çok şükür bugüne kadar ihtiyaç duymadık. diğer firmaların hizmetleri nasıl bilemem ama bugüne kadar 1 kez şifreyi zamanında giremedik ve alarm cayır cayır ötmeye başladı apartmanda. 10 sn. içinde Kale'den aradılar. sizinle konuştuklarını teyit için bir soru soruyorlar ve genel merkeze alarmın çaldığına dair uyarı gittiğini, bu durumdan haberinizin olup olmadığını öğreniyorlar. eğer haberinizin olmadığını söylerseniz polis yönlendiriyorlar.

bana anlattıklarına göre şirketin emniyet müdürlüğü'yle arasındaki protokole göre polisin geldiğini söylüyorlar. yani karakolu arayıp yönlendirme olayı yok. değişik özellikleri de var. örneğin kafanıza silah dayadılar ve zorla içeriye giriyorlar. bu duruma has özel şifre var ve ses çıkarmayıp doğrudan genel merkeze başınızın belada olduğu sinyali gönderiyor. bizim daire en üst katta olduğundan sadece ev kapısı için alarm ve kapı girişine hareket sensörü taktırdık. gece yatarken sleep moduna aldığınızda evin içinde birisinin dolaşması sorun olmuyor. bu mod çocuklar ve evcil hayvanlar için olan bi özellik. bu modda hareket sensörü devre dışı kalıyor. sadece kapı sensörü aktif halde oluyor. biz gayet memnunuz, tavsiye ederim.
  • silah taciri  (13.02.18 14:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.