[]

duyurunun sevgili avukatları ve banka çalışanları

kumar borcu yüzünden bankalara borçlanmış 25 yaşında, 3. sınıf üniversite öğrencisi bir yakınımız var. anne baba ayrı. anne bir kurumda çay kahve işine bakıyor. ev kira. tek gelirleri anenin maaşı ve babadanın emekli maaşından aldıkları 500 liralık nafaka parası. babayla uzun zamandır görüşmüyorlar. bir de lise son sınıf öğrencisi kız kardeşi var bu sorumsuz, nevi şahsına munhasır karakterimizin. bankalara 55 kere cepten kredi başvurusunda bulunuyor.56'cısında x bankası 22.000 liralık bir kredi veriyor. 2-3 ay bu krediyi ödemiyor doğal olarak. sonra y bankasına tekrar kredi başvurusunda bulunuyor bu banka da 24.000 liralık bir kredi veriyor.bu paraları tabiki kumarda kaybediyor. annenin hiçbir şeyden haberi yoktu. tesadüfen bir bankacı tanıdığı sayesinde öğreniyor.sorum şunlar: bankalar hiç bir gelir gösteremeyen birine nasıl böyle kredi verebilir? ısrarla hiçbir teminat ya da kefil sunmadığını söylüyor. bankaya anne dava açabilir mi? ya da ne gibi bir yol izlemesi lazım? haciz gelmiyor artık diyorlar. doğruluğu var mı? annenin en çok korktuğu şey.ama zaten temel ihtiyaçlar dışında fazla bir eşyaları da yok evde. annenin maaşına haciz gelebilir mi? anne için çok büyük paralar bunlar. biz bu zatın tedavi edilmesi ve bir an önce bir iş bulup borcu ödemeye başlaması için elimizden geleni yapıyoruz. ama adam o kadar rahat ki okulunu bitirip askerliğini tamamlayıp öyle ödemeye başlayacakmış borçlarını. annenin aslında tek yapması gereken böyle bir adamı kapı önüne koymak ya da evlatlıktan reddetmek ama ana yüreği onu da yapamıyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


 
Oynan kumar internet üzerinden illegal sitelerden mi oynandı?


  • loser blueser  (13.02.18 13:11:28) 
annenin maaşına haciz gelmez, eve hacze gelseler de herhangi bir şey götüremezler. evlatlıktan reddetmenin hukuki anlamda hiç bir faydası/sonucu yok. bankaya ne gibi bir taleple dava açabilirsiniz ki? böyle bir şeyin de mümkün olduğunu düşünmüyorum.


  • bizansa karsi memleket takimi  (13.02.18 13:17:09) 
loser blueser, internet üzerinden oynamış
bizansa karsi memleket takimi, anne biraz da kendini korumak için dava açmak istiyor neye dayanarak bu krediyi verebilirler, böyle bir borç kabul edilemez gibisine.

  • pieta  (13.02.18 13:21:03) 
annenin şu durumda kendini korumaya ihtiyacı yok, çünkü anneye gidebilecekleri herhangi bir durum yok ortada.


  • bizansa karsi memleket takimi  (13.02.18 14:54:48) 
Herhangi bir yerde çalışmayan öğrenci adama 22 bin tutarında bir kredinin verilmesi normal şartlarda imkansız.Kefil veya teminat olayı olabilir.56 kere değil 5600 kere de başvursa sonuç değişmez.Telefonla başvurdu diyelim,şubeye gidip evrak teslim etmedi mi?Hani gelir belgesi.?

Sağlam bir kefil bulmuş heralde.Bu arada üstüne ev ve maaş yoksa haciz durumu yok.Kara listeye girer.Kişinin borcundan dolayı ailesine(ev ve maaş annenin üstüneyse) haciz gelmez.Bu arada hangi banka bu inanılmaz merak ettim?? Son olarak kefil kimse onun başı yanacak önce veya teminat gösterilen ne ise ona haciz gelebilir.
  • basubadelmevt  (13.02.18 15:08:32) 
annenin maaşına bir şey olmaz. evde temel kullanıma ait eşyaları alıp götüremezler. bankacıyım, hangi banka(lar) böyle kredi vermiş bilmiyorum. Muhtemelen arkadaşların da dediği gibi kefil mevzusu söz konusu. kumar arkadaşları belli ortaklık/pay üzerinden kefil olmuş olabilirler. 2-3 ay krediyi ödemezse zaten bir sonraki başvuruda aksamada olduğu görünür. nasıl vermişler 2. krediyi bu da muallak..


  • silah taciri  (13.02.18 15:22:00) 
hiçbir kefil ve belge yok ortada. biz de inanmakta zorlanıyouz evet kefilsiz verilmiş iki kredi var ortada.


  • pieta  (13.02.18 15:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.