[]

Marka patenti konusunda yardim

Bir isyeri aciyoruz.toptan satis yapacagiz. Tabelamiz vs yaptirilmisti etiketlerimiz hazirdi.tadilatin bitmesini bekliyoruz.bizimle ayni sektordeki perakendeci birisi bunu duymus az once bana ulasti.urunleriniz guzel bizim 3 magazamiz var sizle calismak isteriz anlasirsak dedi.fakat sizin firmayla bizim firmanin ismi ayni ve bizim ismimiz patentli dedi.bu sorun olur bu konuda taviz veremeyiz kanuni hakkimizi kullaniriz dedi.biz de saygi duyariz geregini yapariz dedik.giden bizim tabela etiket paramiz olsun dedik.yalniz soyle bir durum var. Onlar ismin ingilizce halini biz turkce halini kullaniyoruz.fajat iki hali arasinda tek harflik bir fark var
Onlarda c harfi bizde k harfi var.onun disinda her sey ayni.bu vatandas o farketmiyor yine de kullanamazsiniz dedi.biz de bu islerden hic anlamiyoruz.yarin basimiz agrisin istemeyiz.ama tabela degistirmek neyse de etiket degistirmek buyuk sorun 10 gun suruyor yeni etiketin basilmasi. Yani bizim isimdeki bir harf bizi kanunen kurtarir mi oncelikle bunu merak ediyoruz. Kurtarmiyorsa yeni bulacagimiz ismin patentinin olup olmadigini nasil ogreniriz.turk patent enstitusunun sitesinde arama kismi var ama bir cok sey soruyor kafam karisti beceremedim. Bir de diyelim ki patenti alinmamis baska bir isim bulduk. Bize maliyeti ne kadar olur? Ve bunu nereden alabiliriz. Sadece emin olanlar cevap verirse cok sevinirim.simdiden tesekkurler.



 
Önce ücreti söyleyeyim, marka tescil ücreti 1260 TL olmalı. Türk Patent sitesine girip bakabilirsiniz.

Doğru anladım di mi? Bir icadınız vs yok, markayı tescil edeceksiniz. Patent ayrı bir şey marka tescili ayrı bir şey.

İşlemlerin hepsini Türk Patent sitesinden halledebilirsiniz, boşuna aracılara para vermeyin. Ha yok uğraşamam derseniz verin parasını yapsınlar, 300-500 komisyonu var.

1 harf sıkıntılı durum, onun bir oranı vardı ama hatırlamıyorum. Beşte üç gibi birşeydi sanki. Yani sizin meselede kesin sıkıntı olur, yoksa SQNY ya da ABİDAS gibi yüzlerce benzer isim tescil edip sahte ürünleri yasal yasal satar insanlar.
  • John Bloor  (12.02.18 17:13:56) 
markaya başvurursunuz, ilana çıktığında karşı firma itiraz eder ve alanınız da aynı olduğu için büyük ihtimalle red yersiniz.

İlgili markanın sınıflarını iyi araştırın. En iyisi bir büroya danışmak. örneğin üretim sınıfı boşsa sadece 35 mağazacılık sınıfını aldılarsa bir şansınız var.
  • PoscheN  (13.02.18 00:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.