[]

pirinçteki küçük siyah böcekler

Selamlar,
Evde kullanmadığım eski bir buzdolabını pirinç, bulgur, konserve saklama dolabı olarak kullanıyordum. Kapısını kapalı tutup, arada bir havalandırıyordum. Buzdolabını çalıştırmıyordum. Buzdolabının bulunduğu oda sıcak, nem pek yok.

Geçen gün sadece pirinç paketlerinde (ki hiçbiri açık değil, 1'er kiloluk hiç açılmamış paketler) pirinç tanesi boyutunda siyah renkli böcekler olduğunu gördüm. Bulgurda, makarnada ve noddle'de yok, sadece pirinçte.

Soru: Bu böcekler sıcaktan mı oluyor? Yoksa bir şekilde paketin naylonunu delip içeri mi giriyorlar?

Uzun süre nasıl saklıyorsunuz bu tür bakliyatı?

Bir de paketten bir tane bile böcek çıksa yemeyip bütün paketi atıyorum, yanlış mı yapıyorum?

Teşekkürler.

edit: çok özür, duyuru olarak açmışım yanlışlıkla. düzelttim.

 
bende de oluyor bunlardan. üstelik sadece pirinçte değil, kuruyemişlerimde de. sebebini çözemedim henüz. ama çözüm olarak cam kavanozlara koymaya başladım.www.ikea.com.tr bunlardan aldım. sorunum çözüldü. sanırım plastiği vs. delip orada çoğalabiliyorlar ama bu kavanozlarda (ağız kısmı epey sağlam) sıkıntı olmadı hiç.


  • giovanne  (12.02.18 13:49:41) 
uzun sure saklamiyorum. hicbir bakliyatimin yedegi yok. kullanmakta oldugunuz acik bir paket varken ikinciyi almayin cozum olarak. biraz daha planli ve duzenli olmak gerek. siz degilsiniz demiyorum, yanlis olmasin. ama evde nerde neyin var bilince fazladan alisveris yapmiyorsun. bozulan bir sey de olmuyor.

gorecegim bocegin tipine gore atardim. bahsettiginiz standart bakliyat bocegiyse ayiklar kullanirim. yaziktir.

bir de dolap ortami elektrik de yokken hava da almazken sanki nem kuf yaratmaya uygun olur gibime geliyor. bu nem ceken kapsullerden koysaniz dolaba?
  • jimicik  (12.02.18 14:02:19) 
olması normal, sonuçta nasıl paketlemeden geçtiğini bilmiyoruz, eğer yakın zamanda aldıysanız iade edin.

cam kavanozda da böceklenme olabiliyor nemli kaldıysa içi vs.

ben de sizin gibi böcek göreyim hop çöpe.
  • antik depresan  (12.02.18 14:06:24) 
kullandığım mevcut paket dışında bulundurmuyorum ben de. onların da ağzını paket atacı ile kapatıyorum.


  • sopiro  (12.02.18 14:18:27) 
Cam kavanoz kullanıyorum yıllardır hiç böcek sorunu yaşamadım.


  • hernezıkkımsa  (12.02.18 14:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.