[]

konferansta konşumak

ilk deneyim olacak, muhtemelen kalabalık olacak ve hocalarım da olacak. seviye olarak en alt konumdaki konuşmacı da benim.

konuşacaklarıma aslında hakimim ama heyecanlanıyorum ve hızlı konuşuyorum.

passiflora falan değil de teknik olarak ne yapabilirim?

danke.

 
Ben de böyleydim bir zamanlar. Benim yöntemim karşımdaki herkesin gerizekalı olduğunu düşünmekti ve evet gerizekalılardı zaten.


  • bos gezenin bos ustasi  (12.02.18 12:53:03) 
dideral dicem ama hekimler beni topa tutacak. anksiyete veya paniksel bir durum var ise yarım dideral'i bir kereye mahsus alabilirsiniz.

normalde böyle şekerlemeymiş gibi yazmazdım ancak, önemli bir durum ise ve heyecanı da engelleyemiyorsanız bir şans verebilirsiniz.
  • kobretti  (12.02.18 12:58:06) 
benim bir korkum da birilerinin "soru" kisvesi altında kendi abuk subuk argümanlarını ittirmeye çalışması, bir de alakasız bir şey çıkarsa ve fikrim olmazsa ortalık karışır diye tırsıyorum :)


  • passion rules the game  (12.02.18 12:59:26) 
önceden sesli ve konferans süresinde olacak sekilde bir kac kez kendi kendinize yahut varsa dinleyecek arkadas/arkadaşlariniza sunumlar yapin. heyecaninizin en az yarisi azalacaktir saniyorum. istisnalar haric kimse sizin bilgisel konumunuzu bile bile orada küçük düşürmeye calismayacaktir -ukalalik veya fahis hata yapmadiginiz surece-. rahat olun, ilk bi kac dakikadan sonra orada oldugunuzu bile unutup devam edeceksiniz. unutmayin, o salonda elinizdeki konuyu sizden cok calismis biri muhtemelen olmayacak. kolayliklar


  • her giriste sifresini unutan adam  (12.02.18 13:02:55) 
İlk şu kadar dakika soru almayacağım dersen sorun kalmaz.

Dinlemeyip sonra içerikle ilgili soru soran olursa da pasif agresif takınarak soru için teşekkürler konuşmamın burasında şurada şöyle anlattığım gibi böyle böyle diye yapıştır gitsin.

Konu bitmeden soru sorarlar bizde adettendir bu öküzlük, önünü almak zorundasın yoksa dayak yersin. Her zaman bir tane kendini smartass sanan tip vardır.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.02.18 13:06:03) 
Toplantıdan önce gevşeme egzeraizi yapın, nefes çalışın. Düşünce olarak da konuklar arasında bu konuya sizin kadar hazırlanmış kimse olmadığını unutmayın. Ayrıca her soruyu eksiksiz cevaplamanız ya da başkalarının fikirleriyle mücadele etmeniz gerekmiyor. Bakış açınız için teşekkür ederim diyerel kendi istediğiniz yöne dönebilirsiniz yine. Benim denl geldiğim iyi uzmanlar böyle yapıyor. Dirençle uğraşmak vakit kaybı ve konuşmacıyı iyi göstermiyor.


  • red g  (12.02.18 13:08:49) 
bol prova. boldan kastım 10 defa, 15 defa, boş bulduğunuz her an. aklınızdakileri belirli bir sıraya göre, doğru kelimeleri kullanarak ve en ekonomik şekilde ifade etmek prova ile mümkün oluyor. ne söyleyeceğinizi ne zaman söyleyeeğinizi iyi bildiğiniz zaman heyecan da kalmayacaktır.

gelen yorumlara istinaden: soru sorulmasından korkmayın. bilakis soru sorulması insanların dikkatini çektiğinizin bir göstergesi. bilmediğiniz konular olursa da hakkında bilgim yok, bu konuda bir çalışmam olmadı, önerilerinizi değerlendireceğim, diyebilin. bunda ayıp bir şey yok.
  • puc  (12.02.18 13:10:17 ~ 13:11:03) 
yani, benim muhattabım çoğunlukla öğrenciler olacak ama alanında iyi hocalar vs. de gelecek gibi. heyecan yapıp da batırmaktan korktuğum kadar kısır bir noktaya sürüklenmekten de korkuyorum.

hayırlısı :)
  • passion rules the game  (12.02.18 13:10:57) 
sunum sonuna kadar soru almayacağım falan deme zaten dedirtmezler, yani konferansın belli bir kuralı vardır ama dersen de tipik bir şey bilmeyen konuşmacılardan olduğunuzu düşündürür.
açıkçası heyecanlanacaksın doğal bir şey bu, yavaş yavaş alışıyor insan bu şeylere, kimse senden yılların konuşmacısı gibi bir şey beklemez zaten rahat ol en azından olmaya çalış. hakimsen konuna bunu düşün, iyiyim ben bu landa diye telkin et kendini, sunumdan önce pratik yap, kendi kendine sun, arkadaşların falan varsa onlara sun sana soru sorsunlar hatta. bide sunum öncesi alkoldür ilaçtır bir şey alma ama belki rahatlatıcı çaylardan içebilirsin.

  • pamuk helvalar cebe  (12.02.18 15:23:59) 
zamanında sunum yapmaktan kaçan biri olarak şunları önerebilirim;

-sunucağınız konu büyük ihtimalle uzun uzun çalıştığınız, ve karşınızdakilerin fikrinin olduğu ama sizin kadar güncel bilgiye sahip olmadığının farkında olun. hem hata yapsanız nolur ki?

-ben de acayip yavaşlıyorum heyecanlanınca, zamanla düzelir ya diyorum, düzelmese de napıyım...

-gelen sorulara yanıt veremezseniz, sorun değil. bilmediğinizi söyleyin, onu araştırmadım ama bakarım diyin. konunuzla tamamen ilgili bir şeyse ve cevap veremiyorsanız, "ileriki slaytlarda bundan bahsedicem" diyin -kim bilcek yalan ya da gerçek olduğunu-. zaman kazanırsınız, şanslıyssanız soru bile kaynar arada.

-heyecanlanmak kadar doğal bir şey yok, ders anlatamayan prof hocalar bile var, siz daha yolun başındasınız. o kadar yıl tecrübeyle yine zorlanırken, sizin heyecanlanmanız normal değil mi?


bitte. kolay gelsin. :)
  • mor.inek  (12.02.18 15:31:14) 
Pratik, prova, özet herkes anlatmış.

Ben de bir kongrede tam olarak bu dediğinizi yaşadım.

Çok heyecanlannıştım günün son konuşmasıydı ve anlatacağım hatta referans vereceğim bir hoca her şeyi anlatmıştı bile.

Şöyle bir şey düşündüm, şuan salondaki 500 kişi dışında kimse bu konuşmayı bilmeyecek, ee en az 200ü öğrenci olsa, 200ü de asistan vs ve dersi benimle aynı insanlar, e hocaların yarısı zaten umursamıyor, 50 kişiye konuştum bu hesapla o gün, kötü de olsa kim bilecek ben kongrede sunumumu yaptım diyerek.

Bi de ne olacak hızlı olsa biraz telaşlansak, canımızı mı alacaklar :)
  • kullanıcıadımbuolsun  (12.02.18 16:03:02) 
merak eden varsa iyiydi :)


  • passion rules the game  (13.03.18 18:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.