[]

Sürekli bir yerlerin tutulması, akupunktur ve gtos terapi.

Son zamanlarda çok sık bir yerlerim tutuluyor. Ağır iş de yapmıyorum. Örneğin; ayakkabımı bağlarken belim kitlenir, giyinirken omzum tutulur, azıcık öne eğilsem sırtım tutulur ve bu tutulmanın ilk on dakikasında sırtıma bıçak girmiş gibi olur nefesim kesilir.

Masabaşı iş yapan biriyim ve sporla pek ilgim yok. Fit değilim ama obez de değilim. 1.85 boya, 90 kilo.

Neden bu kadar çok bir yerlerim tutuluyor? Bir de ağrısız yaşam konusunda akupunktur yaptırıp veya gtos terapi alıp faydasını gören var mı?

 
Bu bende de var. Ortopedik yatak, gece sırtüstü uyuyuş, ortopedik ayakkabı, yürüyüş ve elleri zıplamadan tavana değdirme tarzı hareketlerle düzelmeye başladı.


  • taktikmaktikyokbambambam  (11.02.18 17:21:28) 
Acemi +1

Vücudumuz ayakkabı bağlarken sakatlanacak kar tanesi narinliğinde değil; buna rağmen sürekli sakatlanmanızın sebebi sürekli masa başı çalışırken vücuduna zarar veren hareketlere "sürekli" maruz kalmanız ve buna rağmen kaslarınızı güçlendirip bunlarla baş edecek bir direnci sağlamıyor oluşunuz. Ne yaparsanız yapın tek çaresi core güçlendirmesi yani spor. Bütün ömrünüz boyunca üstelik.
  • neferkitty  (11.02.18 17:37:34 ~ 17:38:51) 
Öncelikle bir doktora gidip ciddi bir sorun olmadığından emin olmak lazım. Bacak bacak üstüne atmayın. Bir ay deneyin, farkı göreceksiniz. Dik ve uzayarak oturmaya çalışın sandalyenizde. Gerekiyorsa not asın ekranınıza falan. Alarm kurup çalınca kalkıp o tavana dokunmaya çalışma hareketlerini falan yapın. Sandalye yogası videolarını izleyin. Arada masaj yaptırın uzman birine. Bütün bunlar işe yaramazsa o zaman akupunktur falan araştırın bence.


  • Phoebe  (11.02.18 17:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.