[]

izmir'de fotoğraf kursu tavsiyesi?

profesyonel bir kurs önerebilir misiniz?




 
Artlens'in kursuna giden arkadaşlarım memnun kaldı.


  • Phoebe  (11.02.18 17:46:27) 
ifod


  • bir ileti paylastim  (11.02.18 17:49:19) 
kurstan çok şey beklemek yanlış, fotoğraf olayında da herşeyde olduğu gibi gelişim süreci zaman istiyor ve bu zamanın da bir sınırı yok

mesela 5 sene önce çektiğim fotoğraflara bakıyorum bir sürü hata görüyorum.

bunu geçtim 6 ay önce çektiğim fotoğraflarda da bu gün gözümü rahatsız eden ufak şeyler oluyor.

yani böyle böyle, çeke çeke, inceleye inceleye gelişiyor insan.

fotoğraf kursu sana ne verebilir? diyafram, iso , enstantane, doğru kompozisyon, kadraj, yok ters ışığı şöyle kullanırız, silüeti böyle yaparız, histogram şöyle okunur bu böyle okunur.

yani bilmiyorum çok arkadaşım gitti kursa, adamda para var, gömmüş dolarları makinaya, gitmiş kursa 3. hafta da fotoğraf eleştirmeni oldu adam.

hiç bişeyi beğenmez, herşeye laf söyler, kendi çektiği fotoğraflara bakıyorum, 50 taneden 1 tane teknik olarak doğru, güzel diyebileceğim bişey çıkmaz.

belediye bile fotoğraf kursu açıyor, başka bi arkadaşım da gitti, bitirmiş onu, bi havalar bi havalar, nisanda özel gün fotoğrafçılığı kursu açılıcak ona gidicem, gelin damat çekicem diyor :D

sonra vay efendim, tarlada pet şişeler, gelinin ayağında tuvalet terliği falan.

bir de bu iş günümüzde fotoşop ile bir bütün haline geldi.

fotoşop çeşitli şeylerden oluşuyor, ilüstrasyon da yaparsın, manipülasyon da ama çektiğin fotoğrafların renklerini düzletmek, ufak kusurları gidermek için de.
  • Photographer  (11.02.18 18:56:30) 
ifod var, hiç katılmadım ama fujifilm kendi makinalarını kullandırdığı sokak fotoğrafçılığı için workshoplar yapıyor arada.

ha evet kurs iso, enstantane, diyafram ilişkisini öğretir gerisi kişiye kalmıştır ama kişinin de kendini geliştirebilmesi için uygun ortama, koşullara ihtiyacı vardır. kursun uygulama ağırlıklı olması önemli gidip de atıyorum 5 ders tahtada makineden bahsediyorlarsa o kurs hikayedir. işin teknik kısmının anlatılması 1 saatlik iş en fazla. ama bol bol farklı mekanlarda ve stüdyo ortamında çekim imkanı sunuyorlarsa katılınır. zira dediğim gibi yeni başlayan insanın en büyük eksiği pratik yapabileceği ortam. sırf bu yüzden başlangıç aşamasını geçemedim. akşam üstü bir sokağın fotoğrafını çektim diye neredeyse kavga çıkıyordu izmirde, üstelik öyle gecekondu mahlallesinde falan da değil merkezi yerde.

içeriğine göre karar verin, ayrıca photographer ın anlattığı tipler gibi sonradan ego kasmayın sakın :)

ek: bu arada evet djital fotoğraf makinesi kullanıyorsanız fotoşok şart. renk düzenlemesi vs gibi şeyler olmadan çektiğiniz fotoğrafların bir olayı olmuyor, raw formatında özellikle.
  • issiz karga  (11.02.18 21:36:39 ~ 21:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.