[]

Araba Alma - Kiralama Sorusu(işle ilgili)

Selamlar imkansızı isteme sorularından birisi daha geliyor;

Neredeyse hergün kocaeli-sakarya ya da kocaeli-istanbul arasında kullanmak için bir araç lazım.
Aracı çalışan kullanacağı için(yani mesai saatinde yoğun trafik saatlerinde v.s); hem telefon görüşmesi gerçekleştirirken hem de araba kullanma kabiliyetine çok güvenemediğimizden aracın otomatik vites, kalkış desteği ve park kamerası gibi donanımlarda olsun isteniyor. Lakin akıllara da takılan birkaç durum var.

1.si şirket patronu uzakta yani, aracın alınmasına ya da kiralanmasına kullanan kişi karar verecek. Bu durumda da şirket için daha uygun olanı yapma derdindeyiz.

2.si ise araçla toplantılara v.s gidileceği için firmanın '' uzakta '' olan patronu(esasında yakında bir ortağı var ama işlevsiz olduğu için bu adama tek patron demekte hiçbir sakınca yok) fluence-clio-polo gibi şeyler istemiyor(bu sohbetten önce normalde kiralık clio4'de karar kılınmıştı).

İşte burada imkanlar imkansız kısmına gelmiş oluyoruz. şirkete fazla girdisi olmayacak(yani aracın kendisinin zarar ettirmeyeceği) optimum bir yol aranıyor.

Önerilerin tamamına açık olunmakla beraber fikirlerden bazıları; bmw 1 kiralamak-almak- toyota corolla(corolla benim fikrim, hem ucuz hem de kullanışının iyi olduğunu düşünüyorum) kiralamak- almak ve proje sonrasında satmak(bu arada unutmuşum projenin tahminen 13 ay sürmesi bekleniyor ama genelde baya baya sarkar hep bu süreler).

bunun dışında da; şöförlü kombinasyonlarda var ama orası daha da çakallık içeriyor(kahrolsun kapitalizm).o yüzden bunun ayrıntılarını açmadan; şöförlü kullanılacak passat ya da skoda superb almak-kiralamak da şıklar arasında.

bir diğer seçenek de şuymuş; sürekli yüksek ücretli araç almak-kiralamak yerine bu fordun v.s caddy tarzı araçları oluyormuş, onlardan alıp toplantı günlerinde mercedes c ya da bmw 5 serisi araç kiralamak ve onları şöförlü kullanmak(ama günlük kiralar daha pahalıymış v.s)


bu arada unutmadan genel olarak da; eğer araç alınırsa kesinlikle proje sonrasında satılacakmış. bu iş için ayrılmış bir bütçe yok ''patron'' tamamen çalışana bırakmış ''istersen git kamaro al ben karışmam'' demiş. Ancak çalışan istiyor ki hem kendi gönlü olsun hem patronun.(aslında kendi gönlünün bir isteği yok, bu şartlar altında çok kararsız)

bu 2 proje bedeli de(tabelada yazan) 6-7 milyon civarındaymış, bu çalışan eleman bu 2 projede de tepe amir pozisyonunda olacak. Keza bunun dışında da şantiyeye gelmezler ama yönetim de bir tane satınalmacı bir tane uzak patron bir tanede işten anlamayan ve işe filan da gelmeyen ama paranın kaynağı 2.ortak ''patron'' var. Yani yönetim kadrosu zaten toplam da en fazla 4 kişi -ki bu kalan 2 sini çok da sallayan yok.

işbu şartlar altında önerisi olan varsa eğer, talibiz.

edit: beklenen proje sayısı 4-5 civarı olacakmış, 2si kesinleşmiş sadece diğerlerini de olurmuş. Zaten bu caddy tarzı alma olayı da o yüzden mantıklı geliyormuş, 1 tane daha yeni mezun mühendis alınabilirmiş. Onun dışında işler zaten taşore edileceğinden herkes kendi malzemesini kendisi ayarlayacakmış.

 
anladığım kadarıyla kullanacak arkadaş prestiji de olsun istiyor bu aracın. dolayısıyla corolla, 1 serisi falan kullanılmaz bu tarz bir durumda. gider audi a4 (ya da enn düşük a3 sedan), passat, mercedes c serisi falan kiralar geçersin, rengi de tercihen siyah olur. bunlar dışındaki tüm seçenekler de sizin o ortamı mutsuz eder. proje sonrası satılacaksa direkt kiralamak en mantıklısı.


  • roket adam  (11.02.18 23:00:28) 
Bu kadar büyük işleri bu kadar küçük düşünen adamlar yapıyor ya anlamıyorum.

Böyle bir görevi olan arkadaşa vereceksin artık bir passat / A4, kullanacak. Kira sözleşmesini de 24 aylık yaparsınız olur biter.

Öyle 2-3 aydan bahsetmiyorsunuz. Belli ki sonradan başka projeler de çıkma ihtimali var.
  • burfak  (12.02.18 14:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.