[]

barcelona

merhaba. haziran döneminde barcelona'da gezilip görülecek yerler nelerdir? aşağıdaki listeyi çıkardım fakat burada gereksiz gördüğünüz yerler var mı? ayrıca başka tavsiyelere de açığım.

bir de aşağıdaki yerleri ve vereceğiniz tavsiyeleri gezmek için toplam kaç gün yeterlidir? teşekkürler. tick'ler gelecek.

1 La Sagrada Familia
2 Park Güell
3 Casa Mila (La Pedrera)
4 La Rambla Caddesi
5 Camp Nou Stadyumu & Barcelona FC Museum
6 Casa Batllo
7 Mercat de La Boqueria
8 Picasso Müzesi
9 Barri Gotic
10 Poble Espanyol
11 Tibidabo
12 Montjuic
13 Barceloneta
14 Plaça de Catalunya
15 Parc de La Ciutadella
16 Santa Maria del Mar Bazilikası
17 Magic Fountain of Montjuic (La Font Magica)
18 Fundacio Joan Miro
19 Katalonya Ulusal Sanat Müzesi
20 Port Aventura

 
gün kısıtın yoksa hepsini gör derim, adam akıllı görmek için 1 hafta lazım ama. www.visitacity.com üzerinden nerelere gideceğini seçip kaç günde gezmek istediğini belirliyorsun, birbirine yakın olan yerleri bir arada gezmen için bir plan oluşturuyor, hem de kısa kısa bilgiler veriyor.

edit: sagrada familia'nın içi boş diyen insan için 4 gün yeter tabii. aldatıcı bir yorumdur dikkate alma derim; içine kesinlikle gir ve 4 günden uzun tut. acele gezersen hem yorulur hem de gördüğünden bişey anlamazsın.
  • Bruce  (11.02.18 15:16:51 ~ 21:13:51) 
Ben 8, 11 ve 20 hariç diğerlerinin tamamını 4 tam günde gezmiştim. Listedeki bütün müze ve evlere de girdim, yani öyle dışarıdan görmedim. Hatta akvaryuma da gitmiştim ben. En çok hoşuma giden yer Poble Espanyol olmuştu benim. Casa Battlo da mimari olarak çok ilginçti.

Ama ben sabahtan akşama kadar yürümüştüm, günde min. 25bin adım civarı yürümüşümdür. Daha relax bir yürüyüş ile 1 hafta gerekli.
  • neyehbe  (11.02.18 17:03:20) 
Sagrada familianin ici bombos, hic bir ilgi cekici yonu yok. Tepeden barselonaya bakicam diyorsaniz girin yoksa disindan fotonuzu cekip plaja dogru gidin. Listeledigin yerleri 4 gunde cok rahat gezersin. Ama plaja yakin otel tutun. Asil olay la ramblas+markette tapas ve plaj bence.


  • beriberi  (11.02.18 18:47:44) 
Joan Miro'nun olduğu yer güzel tepede, yeşillik biyer. Biz casa mila'ya girdik, açıkçası beklentimin çok çok altında kaldı, bir de giriş 20-25€ gibi bişeydi, casa battlo'nun da girişi aynı para, değeceğini sanmıyorum. Koymaz gelmişken girelim derseniz girin tabi. Yoksa dışarıdan bakın, içine de google'dan bakın.

Sagrada Familia hoşuma gitti benim, içi bildiğin kilise değil, camlar mamlar hoşuma gitti, bi daha girmem ama gitmişken girin bence. Picasso da güzel picasso'ya da gidin.

Park Güell zaten güzel gezin. Ben bunlar arasından yani 1-2-3-4-7-8-9-13-14(zaten bir şekilde illa geçeceksiniz meydandan)-18 yaptım. 4 gün gezdim, ama koşturmadan rahat rahat gezdik, yetti. bol bol yürüdük, farkında olmadan çoğu yeri gezmiş olduk.

Mimarlıkla ilgilenirseniz mies van der rohe pavillon var, tavsiye ederim.Bir de hayvanat bahçesi de fena değilmiş galia, biz girmedik. Ben bir de mart gibi gitmiştim soğuktu plaj mlaj ortamı yoktu yani, siz haziranda gideceksiniz oralar daha cıvcıvlı daha güzel olabilir.
  • mirafiori  (11.02.18 20:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.