[]

Takı tasarım yapan (ya da ilgilenen) bayanlar..

Elimizde yeterli tespih boncukları
olmayınca suriyeli miniklere hediye
olarak bileklik yaptım. biri verildi.
diğerinin de sahibi belli şu an.
Sizce nasıl bu kombinler?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

(duyuruda hanımlara soru soracağım hiç
aklıma gelmezdi. Bu kez de böyle olsun hadi :)

 
Sonuncunun ne olduğu anlaşılmıyor, çok tuhaf bir resim.

Bir de anlayamadım, Suriyeli çocuklara neden hediye düşündün ki? Daha işe yarar şeyler de yapılabilir? Neden Suriyeli çocuklar da mesela Türkmen çocuklar veya kadınlar değil? Hatta şehitlerimizin çocukları değil?
  • yaren  (11.02.18 10:58:10 ~ 11:03:13) 
Bana biraz ağır geldi. Biraz daha çocuklara uygun modeller düşünülebilir. Daha az metal ağırlıklı mesela.


  • irene  (11.02.18 11:07:19) 
@yaren elde kalanları değerlendirmek istedim. Hem diğer türlü yardımları yapıyoruz yeri geldiğinde. Gönderenler sağolsun, uzaklardan gelen yardımları ailelere ulaştırıyoruz. Hala verilmeyi bekleyen giyim eşyaları mevcut. Duyurudan da katkı sağlayan oldu. Çevremdekilerin çoğu Türkmen zaten.


  • 1adam  (11.02.18 11:17:15) 
Çocuk için biraz ağır olmakla birlikte çocuk bu her şeyi sever demek istiyorum :) yani siz düşünüp yapın da çocuk sever illaki.

Ayrıca çocuk sevindirmenin milliyeti ve dini olmaz. Bunun üstünden siyaset yapılmaz.


Kolay gelsin 1adam!
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 13:27:32) 
@kendi kendine

Siyaset yapmadım farkındaysan. Herkes Suriyelilere çalışıyor, bi kendi insanı için çalışan nerdeyse yok. Kendi insanının ismini anmak bu kadar mı zorlaştı merak ediyorum. Bunun için yazdım.
  • yaren  (11.02.18 14:01:59) 
Evet metal aksam kısmına mecburen ağırlık verdim. İpli yapmanın dezavatajı ise uygun metal aksam olmadığından, bazı metal kesim yerlerinin keskinliğinden dolayı zamanla ipi aşındırması ve koparması söz konusu.


  • 1adam  (11.02.18 14:27:03) 
@yaren herkes kendi insanına çalışıyor merak etme.


  • La Femme D'argent  (11.02.18 14:55:32) 
@Yaren
Çocuğun milliyetini vurgulamak ve milliyeti üzerinden çocuğa yapılan yardımı/ sevinç uyandıracak bir eylemi eleştirmek net bir şekilde siyaset yapmaktır. Bahaneye gerek yok.

Kaldı ki çevremdeki yardım kuruluşlarının temel önceliği Türk ve savaş mağduru Türkmenler. Suriyelilere yardım edenler bunlara yardım etmiyor gibi bir önyargıyla direkt eleştirmek gereksiz bir çıkış olmuş.

Çocuğa bileklik hediye etmek gibi güzel bir harekete çocuğun milliyeti üzerinden motivasyon kırıcı cümlelerle yorum getirmek hoş değil hatta çirkin.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 16:57:45) 
@kendi kendine

Nasıl istersen öyle görebilirsin. Bu şekilde konuşmamın bir sebebi olsa gerek diye de düşünmeni tavsiye ederim.
  • yaren  (11.02.18 21:55:55) 
@kendi kendine

başlık sahibi suriyeli diyerek, yani milliyet vurgusu yaparak, siyaset yapmış olmuyor mu o halde?
  • bruceandwayne  (11.02.18 22:24:18) 
Bilinçli bir milliyet vurgusu varsa olur elbette bruceandwayne. Sıradan şekilde söylendiği oldukça belli ancak "bakın türk/türkmen değil, suriyeli" gibi vurgu ile belirtilmişse (belirtilmiş olsaydı) elbette olur(du). Soruyu okuduğumda bunu da tahlil edecek yetiye sahibim, sorduğun sorunun "bunu düşünememişsin ama ben bu tarafını da göstereyim" imasını ve üstenciliğini taşıdığını anlayacak kadar.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 23:31:03) 
:) kime göre neye göre.
tavsiyem herkes için aynı anlamı ifade eden basit cümlelerin veya kelimelerin altında kendinizi haklı çıkarmaya çalışacak anlamlar aramamanız. yani kendi doğrunuza evrensel gerçek muamelesi yapmayın pls

  • bruceandwayne  (11.02.18 23:41:00) 
@kendi kendine

Sıradan bir şekilde milliyet ismi kullanılabiliyor ama sıradan bir şekilde milliyet ismi kullanılamıyor. Hangisi karar ver. O suriyeliler için benim körpe erkek çocuklarım ölüyor orada. Bırak suriyeliyi, sen benim için canını verir misin? Ne komik bir politikadır senin bu manevraların ya... bari karışma konuya da belli etme kendini.
  • yaren  (12.02.18 00:26:49) 
Haha güldüm.
Ben en düz haliyle alıyorum cümleyi, altında anlam arayan sizsiniz. Ama daha bunun farkında olmadan tam tersini yazmışsınız bir de uzun uzun. Soruda sadece bir kelime etnik ifade var, eleştirdiğim cevap ise tamamen bunun üstüne kurulu. Bu durumda kim öküz altında buzağı arıyor? Tüm bunları tersine çevirip beni farklı anlamlar arayan kişi ilan etmek de ayrı bir manipülasyon mahareti tabii, tebrikler.. Hep birlikte alkışlıyoruz.

Ay vallahi güldüm, tam tersini yazmışsınız cidden ya :D
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (12.02.18 00:37:34) 
soruyu okuyup kendine göre tahlil eden sensin ama ortalığa manipülasyon saçan ben veya bizleriz. :)

kardeş kuru temizleme 100 metre ilerde.
  • bruceandwayne  (12.02.18 00:41:06) 
@Yaren

Konuyu anlamadığını düşünüyorum cidden. Birkaç kere daha başka hususlarda ,tamamen bilgiye dayalı hususlarda, daha seninle tartıştık ama onlar da böyle sonuçlandı. O yüzden tekrar anlatmayacağım çünkü aynı frekansta konuşmuyoruz.

Konuyu farklı yöne çekmeye çalışıyorsun, tamamen alakasız bir yöne. Hadi eyvallah,
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (12.02.18 00:43:01) 
çocuk bu her şeyi sever +1
ellerinize sağlık,güzel görünüyor. ucuna taktığınız mavi taşlı şeyler hemen kopacakmış gibi duruyor yalnızca.

  • denef  (12.02.18 00:48:13) 
Beğenirler bence de, eğer ki yaş ayrımı olabilecekse bu takılar 12-13 yaşa daha uygun. Mevzu çocuksa her koşulda onlar adına teşekkür ederim, elinize sağlık.


  • mslny  (12.02.18 01:16:08) 
Tamam, kavgaya gerek hiç yok. (Umarım sonlanmıştır)


  • 1adam  (12.02.18 09:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.