[]

Aklımdan geçeni kolayca dile getiriyorum ve bundan çok rahatsızım.

Mesela bir ortamda bir şey soruluyor diyelim. Nano saniyede vereceğim cevabın yaratacağı tepkiyi ön görüp bile bile dile getiriyorum. İçimde patlamasına asla izin vermiyorum ama böyle olunca da dışımda patlıyor. Aslında asıl böyle içimde patlıyor da diyebiliriz. Olup bitince niye dedim niye dedim diye kendi canımı sıkıyorum. Sizlerde de var mı böyle bir şey? Açıkçası bir görev adamı olup bir işi bitirene kadar sessiz kalabilmeyi çok isterdim ama duygularımı ve daha da önemlisi fikirlerimi çok kolay açık ediyorum. Bulunduğum bir konum itibarıyla gerçek fikirlerime dair yalan söylemek işteki ömrümü uzatır ama uzun süreli olmaya kısa süreli olup istediğini söyleyebilmiş olmaya tercih ediyorum ve bunu biraz fazla hızlı karar alarak yapıyorum. Ama mesela ağzında bakla ıslanmaz tipinde insanlardan olmadığını düşünüyorum. Sırrınız benimle gömülür ama iş kendime gelince her şeyi açık ediyorum. Sizce nasıl hissetmeliyim bu durumda?




 
aa aynı ben


  • euteamo  (11.02.18 08:26:30) 
merak etme... hayat bu özelliğinle ilgilenecek.

askerlikte, iş hayatında, sonrasında evlilik filan derken geçecek :)
  • runagain  (11.02.18 09:17:32) 
Rahatsızlığının kaynağı sorunun içinde saklı. İstediğini söylemiş olmayı tercih etmeye devam edersen rahahatsızlık duymaya da devam edeceksin demektir. İstediğini söyleyen istemediğini işitir diye boşuna dememiş atalarımız. Söz gümüşse sükut altındır da var ama ben ona pek katılmıyorum. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır daha kullanışlı daha faydalı yaklaşım. Diyecek olduğunu yine de ama daha farklı söyleme yolları düşün. Pratik yaptıkça zaman içinde oturur, hem söylemek istediğini söylersin hem rahatsızlık boyutunda söylememiş olursun.

mesela; birine yanlış yaptığını söylerken "aptallık etmişsin" veya daha fena söylemi "aptalsın" demek yerine "şöyle yapsaydın bu kadar üzülmezdin" demek gibi...
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.02.18 10:18:12) 
Bi üst duyuruda bu soruya cevap verilmiş. Oradan anlaşılıyor aslında. Öne çıkma, belli olma, fark edilme arzusu. Yüksek sesli konuşmak yerine tercih ettiğiniz.


  • hasmetizm 2046  (11.02.18 10:55:29) 
hasmetizm +bin
tespit gibi tespit yapmış kimse kıvırmaya kalkmasın.

  • La Femme D'argent  (11.02.18 11:27:16) 
Nick olayı kişiliğimi yansıtıyor mu emin değilim. Alım açılınca o ara dillere pelesenk olmuş laf geldi aklıma yalnızca. Ben de alıp geçtim.

Doğru ifade edemediğim noktalar var. Kimseye kırıcı bir şey söylemiyorum. Patavatsızlık boyutunda değil söylediğim şeyler. Tanısanız bu duyuruda yakındığım şeyin gerçeklikle örtüşmediğini bile düşünürsünüz.

Geçimimi bir şeyler öğreterek sağlıyorum. Yeni öğrendiğim bir şeyi öğrencilerle hemen paylaşıyorum. Kendimi asla tutamıyorum. Bu yeni öğrendiğim şeylerin açıklarının olduğunu ve gelecek soruların henüz cevap veremeyeceğim için beni zor duruma düşüreceğini bilsem bile o bilgiyi aktarıyorum. Soru geliyor ve ben de tabiri caizse apışıp kalıyorum. Ama öğrendiğim bu bilginin farklı yorumlanabilecek olma ihtimali ve benim o fırsatı kaçırabilecek olmam içten içe beni yiyor.
  • taktikmaktikyokbambambam  (11.02.18 15:13:21) 
bunu baştan diyeydin ya :)
mesele bilgiyi paylaşmaksa aynen devam et. öğrenciler sorunca bilmediğin yerde "onu bilmiyorum, araştıralım" diyebilirsin. böylelikle hem onları araştırmaya yönlendirirsin hem "bilmiyorum" diyebilmeyi örneklendirmiş olursun, hem soru soran onure olur "aa ne güzel soru" dersin, herkes anlamaya güzel sorular sormaya yönelir.. bi tomar artısı var. hiç bozma bence aynen devam et.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.02.18 15:26:14 ~ 15:27:50) 
askere gittin mi?


  • silver apple  (11.02.18 17:06:37) 
Askere henüz gitmedim.

Başıma iş ya hiç gelmedi ya da hep geliyor. Yani çok büyük bela açmadı başıma ama mutlaka "Bir insan yargılanacağını bile bile bunu neden söyler?" bakışlarına çok maruz kaldım. Kabul edilebilir risk seviyesinin olması gerekenden yüksek olması. Bu tanım çok hoşuma gitti.

Bilmiyorum, emin değilim, galiba, olmalı, olabilir bunlar aşırı kullandığım kelimeler filozof hocam. Aslında kendimi yanlış ifade edip kendimi beni yanlış anlayanların önüne attığımı düşünüp silmeye gelmiştim duyuruyu. :))
  • taktikmaktikyokbambambam  (11.02.18 17:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.