[]

Jiletli Tıraş Makineleri

Merhaba

2-3 senedir jiletli tıraş makinesi kullanıyorum. Öyle bilindik marka birşey değil, gittim sokaktaki işportacıdan aldım, pırıl pırıl da tıraş oluyorum. Malzemesi sağlam, ele oturan, düzgün bir alet. Herhalde en fazla 10-15 lira vermişimdir şimdi aklımda değil.

Soruma gelirsek, merak ettim dur lan başka ne muadilleri varmış diye karşıma neler neler çıktı. Fiyatları oldukça yüksek. Elbette alınamayacak kadar değil ancak yüzlerce lira seviyelerinde. Bunun sebebi malzeme kalitesi, tasarımı ve markası muhakkak ancak baktığım zaman işleyiş mekanizmaları tümüyle aynı. Bir tutma sapı, jiletin yerleştirildiği başlık ve sabitlemeye yarayan vidalı (veyahut benzeri) bölüm. Tıraş kalitesine etki eden bir sebebi yok gibi duruyor.

Benim bilgimin dışında olan bir sebebi var mıdır ?

Teşekkürler

 
hiç bi sebebi yok bildiğin marka şekil.

ben de açık jiletle traş olurum hep, mavi banyo permatiklerinin taraklı kısmını kırarak.

böyle devam et. sonuçta içine koyduğun jileti tutmaya yarıyor bi vasfı yok. paslanma falan olmuyorsa sorun yok.

öteki alacakların bakalım paslanmaz çelik mi? orası da muamma.

ona bakarsan bıçaklı ustura da satılıyo 500 tl ye 1000 tl ye. sanki alıp bileyip traş olcak adam. ben normal usturayla da oluyordum ama bi gün acelem vardı, fena kestim kendimi, ondan sonra elleşmedim daha.
  • Photographer  (11.02.18 02:40:30 ~ 02:41:57) 
“Ucuz mal alcak kadar zengin değilim” sözü var Henry Ford’un tamam marka diye ekstra para vermek tabi ki saçmalık ancak o bıçaklar paslanıp üstüne yüzünü de kanatırsan acı bi tecrübe yaşamış olursun. Braun, Philips vs Amazon’da gayet ucuza bulunabiliyor. Sağlığınızı 100-200 lira için riske atmayın.


  • Mcfly  (11.02.18 10:13:12) 
Merhaba

@Mcfly yok benim kastettiğim elektrikli tıraş makineleri değildi, yaprak jilet takılan basit tıraş makineleri işte. Yoksa alacağım şeyin kalitesini ön planda tutuyorum, fiyatını değil.

@mermize elektrikli değildi söylediğim, ilk cevabınız doğruydu. Elektrikli makine kullanmayı düşünmüyorum, usturayı da şu an için deneme niyetinde değilim. Mühle'e baktım, işte demek istediğim de bu aslında. Yani çalışma mekanizması tamamen aynı diyebiliriz. Belki sizin dediğiniz ince ayarlar fark yaratıyordur ancak ürünün fiyatının işlevine yansıyacak bir tarafını bulamadım. Buydu benim sorum.
  • burka  (11.02.18 19:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.