[]

Kulak tıkanması- kirin zara yapışması

Selam,

Bu sıralar çok sağlıkla ilgili soru sorduğumun farkındayım, inşallah bu son olur :)

Şimdi durum şöyle, geçen hafta uçak inerken aldığım bütün önlemlere rağmen kulağım tıkandı ve epey ağrı/yanma oluştu. Üstelik tıkanıklık 1 gün geçmedi. 1 gün sonra hafif duyma kaybıyla birlikte (hala hafif tıkalı olduğunu ve hafif duymanın buna bağlı olduğunu düşünüyorum) kulağım bir nebze de olsa rahatladı. Fakat düzenli ve sağlıklı miktarda olması gereken akıntı yok. Geçmiş tecrübelerime binaen uçak inerken oluşan basınç farkıyla kulak içi kirin kulak zarına yapıştığını ve bundan dolayı kulağın bir türlü tam olarak açılmadığını düşünüyorum. Bugün oksibor alıp akıntıyı oluşturmaya çalıştım. Biraz biraz geliyor ama çok değil.

Çok gelmemesi normal mi? Yaklaşık 5 gün devam etmeyi planlıyorum.

Doktorum izne çıkmış ve acil doktorunun işi olduğu için ayak üstü danışabildim. Salı doktora gitmeyi düşünüyorum ancak o güne kadar yapabileceğim şeyleri yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler,

 
Kulağın basınç eşitleyen kısmı orta kulakta östaki borusu.uçak kalkarken bu basınç arttığı için kulak kemikçikleri ile duyman azalıyor.orta kulak iltihabında vs östaki borusu kapanabiliyor ancak kulak kiri dış kulakta.muhtemelen kulağında buşon yani kulak kiri vardır.eczahanelerde sıvı var yumuşatıyor onu kullanabilirsin.diğer taraftan orta kulak iltihabı olabilir onda da doktor antibiyotik yazacaktır .tahminim bu yönde


  • birdposing  (11.02.18 01:25:14) 
Çok teşekkür ederim. Test sonuçlarım yeni geldi iltihap yok şükür. Onun ağrısı daha başka oluyor :)

Dediğiniz gibi buşon sanırım. O yumuşatan sıvıdan aldım bugün, 3-4 gün daha devam edeyim madem. Kirin azar azar sökülmesi normal mi onu merak ettim aslında ama normal olduğunu varsayıyorum şu anda.

Sağolun gerçekten :)
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 01:34:28) 
eczaneden aldığınız o sıvı gliserindir, 3-4 gün boyunca günde 3 kere birkaç damla kullanın buşon yumuşasın ardından hemen bir kbb uzmanına gidin kulağı temizlesin, gliserin kullanmadan giderseniz 3-5 gün sonra gel der zaman kaybı o yüzden kullanıp gidin, kendi kendine açılmasını beklemeyin doktor güzelce temizlesin birkaç yıl idare eder sizi.


  • tolga asp  (11.02.18 01:44:54) 
Teşekkürler tolga :)

Kulak çevresi dezenfekte solüsyonu diye geçiyor. Etken madde hidrojen peroksit, yüzde 96.5 çözücü madde demişler bu gliserin olabilir belki.

Eczacıya derdimi anlatınca bunu verdi.

Ay bu konulara hakim değilim, o yüzden epey detay veriyorum. Kusura bakmayın.

Çok sağol tavsiyelerin için tekrardan:)
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 01:53:41) 
alternatif olarak oksijenli su var kulağa damlatınca fokur fokur köpürüyor, köpürürken kir pas börtü böcek et bitki içeride ne varsa çıkarıyor bunu da önerebilirim acil durumlarda işe yarar ama gliserin+doktor en temizi.

rica ederim, geçmiş olsun.
  • tolga asp  (11.02.18 02:08:27) 
Aynen etken maddeye baktım ben de :)

Piyasada oksijenli suya göre seyreltilmiş sadece. Tek fark o.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.02.18 03:04:24) 
bu damlatılan şeyin daha hızlı ve etkili olması için bir ipucu:
damlayı damlat, bi süre ters tarafına yat, sıvı içeri gitsin. atıyorum 3dk. sonra ters dön ve sıcak su torbası üzerine yat, kulak terlesin, sıcak su çok sıcak olmasın, kulağın yanar. sıcak olması yeterli, zaten 5 dk sonra terleyecek.

  • sttc  (11.02.18 03:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.