[]

Ahşap işlerinden anlayan var mi?

Simdi iki parca var kucuk. 5 mm delik aciyorum
İkisine de kavela takarak sabitliyorum. Ancak bu
Parcalar tak cikarli bir oyun olacak. Takildiginda
Sabit durmali. Cikartmaya calistigimda cikmali.
Sıkı sıkıya sokmak cozum degil. Yalama olur bir sure sonra.
Kavela olmak zorunda da degil ama ahsaba anca yuvarlak delik
Acabildigimden en uygunu kavela geldi. Baska ne tur bir baglanti
Ekipmani olabilir sizce. Yarin gorsel de eklerim.

Ayrica şöyle bir sey dusundum. Kavela yerine kopilya taksam,images.google.com.tr

gibi.
Birinciden gecer. İkincide hafif açilir takilir kalir. Cozum olur mu ki?

Edit: kavelalara oring conta ayarlasam sıkı sıkıya gecse? Olur mu acaba?

 
kırlangıç geçme yapsanız? ayrıca google görsellerde "japanese joinery" bir göz atmanızı tavsiye ederim

hafelenin pdf'ini bi indirip ona da göz atın
  • synch  (09.02.18 22:58:58 ~ 23:01:59) 
Tam gozunuzde canlandiramadim. 7x7x7 kup diyelim. Digeri de ayni olcude. Baglantilar tam orta noktalarindan olmali. O yuzden ortasindan cubukla yapayim diyorum.


  • ykyt  (09.02.18 23:02:51) 
anladım sanırım, şu resimde kırmızıyla işaretlediğim minifixlerin somun kısımlarını karşılıklı iki ahşaba vidalasanız sonra ikisinin ortasına bir civata uydursanız, küpleri döndürerek sıkıca birbirine bağlayabilirsiniz gibi geldi. ama anlatabildim mi bilmiyorum.
i64.tinypic.com
kavela zamanla tak çıkarda gevşeyecektir oring conta da taksanız değişmez.
  • synch  (09.02.18 23:17:10) 
Bir kup tam delinecek, diger kup yariya kadar delinmeli. Dediginiz gibi o parcayi yariya kadar delinenin icine yerlestirirsem vidalama yapmaya imkan saglar evet. Dogru anladiysam aslinda en mantikli yontem. Peki bu parcanin 3/4/5 veya 6 mm lik bir delige girenini nasil bulabilirim? Adi ne olarak geciyor?


  • ykyt  (09.02.18 23:25:32) 
mobilya aksesuarları satan bir satıcıya gidin(samet hafele gibi) bazen hırdavatçılarda da olabiliyor. Minifix diye geçiyor o parça. derdinizi gittiğiniz yere anlatırsanız onlarda kendilerince çözüm üretebilirler çok işleri yoksa :D

ayrıca birkaç farklı somun vida (minifix) çeşidi satın alıp evde denemenizi tavsiye ederim. (minifixler standar 5 yada 6mm olması lazım bu arada)
  • synch  (09.02.18 23:29:43 ~ 23:31:26) 
Tamamdir, gorseli de gosterip minifix aramaya cikiyorum. Tesekkur ederim:)


  • ykyt  (09.02.18 23:36:13) 
bu arada hemen basitçe çizmeye çalıştım benim anlattığımı
iki ahşapta ortasından 1cm derinlikte delinecek ve minifixin öndeki resimde kırmızıyla işaretlediğim parça gelecek. tek önemli nokta o ortadaki çift tarafı açık somunu bulmak, bence bulunabilir.
i66.tinypic.com
  • synch  (09.02.18 23:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.