[]

Karabasan

Selamlar
Hiç başıma gelmedi ama çok duyuyorum bu karabasını. Anlatılanlara göre siyah bi yaratık üzerinize oturuyor ve siz hareketsiz kalıyorsunuz. Bi nevi felç oluyormuşuz. Şu an çok inançlı olmayan bi arkadaşım var daha önce bi kaç kere görmüş ve besmele çekince gitmiş. Dün gece yine gelince inat etmiş besmele çekmemiş ama gitmemiş. Dayanamayıp besmele çekmiş ve gitmiş. İlginç valla.hadi atayıxlar bunu da açıklayın dedi.evet açıklayabilir miyiz? Nasıl oluyor bu ? Besmele ne alaka?



 
(bkz: uyku apnesi)
(bkz: uyku felci)

arkadaşınınki psikolojik.
  • nonik  (09.02.18 19:26:45 ~ 19:28:42) 
Bu karanasan denen fenomenin asli nedir ne degildir bilmem, sahsen basima bu tarz bir sey de gelmedi ama uyku apnesi deniyor iste.
Ama basina gelen biri bu olayi yasarken bizzat tanik oldum, yanindaydim. Yuzustu yatar vaziyette ayaklarini takir takir yataga vurarak cirpiniyordu ve goz bebekleri kaymisti. Noluyor yav dedim yanina yaklastim gozler zombi gibi ve tek bir yone kaymis sabit, hicbir sekilde tepki vermiyor ve soylediklerime cevap vermiyordu. Bir sure boyle cirpinmaya devam etti, (sanirim 1-2 dk kadar surdu) sonra kendine geldi cirpinmasi durdu.
Ayildiktan sonra sordugumda yatagin icine cekiliyordum, batakliga batar gibi yatagan icine cekiliyordum dedi. Artik nasil bir sey hissetti tam olarak bilmiyorum. Atayizler mi aciklar psikiyatristler mi norologlar mi bilmem de ben anlamadim ne oldugunu ve pek kuralamadim.
  • stavro  (09.02.18 19:35:49) 
Su ana kadar 100 un uzerinde uyku felci yasamisimdir her gece seri yasiyorum bildigin uyanmak icin can cekisiyorum. Nas okuyorum 3-5 kez uyaniyorum ama tekrar uyuyunca yine ayni sey. Dua ister psikolojik diyin ise yariyor.


  • imelih  (09.02.18 19:43:23) 
Rem de uyanınca beyin hala aktif ama vücuttaki tüm kaslar gevşek, o yüzden kalkmak isteyip kalkamıyorsun, kaçacaksan da loğ taşı gibi durup oradan kaçamıyorsun. Yanlış zamanda neden uyanıyorsun, bunu bilmiyorum. Anlattılarsa da unuttum. remden sonra non rem uyku ile evre evre uyanıklığa geçiyorsun. Normali bu. Besmele ile kontrollü deney yapmak da ateyiz kafası mı acep


  • fallopian  (09.02.18 19:48:11) 
beynin uyanıyor ama vücudun tam uyanamıyor. yarı uykuluyken hem gözlerini açabiliyorsun ama hala işitsel veya görsel halüsinasyon görebiliyorsun. bana çok oluyor. ilk başlarda çok korkardım ama artık uyku felcini yönetmeyi öğrendim.

genelde insanlar bundan korktuğu için ve halk arasında karabasan olarak bilindiği için insanlar karabasanvari şeyler görüyor çünkü beyin ona şartlanmış. ben de görüp duyuyordum ama o kadar sık olmaya başlayınca "dur lan bu neymiş" diye korkuyu üzerimden atıp farklı şeyler düşündüm.

artık genelde orgazma yönlendiriyorum ve uyku felcinde orgazm oluyorum. kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın sonuçta heheh.

illa orgazma gerek yok. korkuyu attıktan sonra her türlü yönlendirebilirsiniz.
  • dedimmidemedimmi  (09.02.18 19:56:16) 
ben de kaynak yapayim. sirt ustu uyuyunca basimiza geliyor bu durum. ama ayni zamanda en cok o pozisyonda vucut dinlenir diye tahmin ediyorum. cunku yan yatmaya cok alistim ve illa bi tarafim uyusuyor, ustune yattigim taraf agriyor. e sirt ustu yatinca da uyku apnesi oluyor. nasil yatacaz?


  • pide  (09.02.18 20:10:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.