[]

Yurtdisinda bosanma belgesi

Iyi gunler herkese,

2 senedir Finlandiya'da yasamaktayim ve burada ki kiz arkadasimla evlenmeye karar verdik. Bunun icin yerel makamlar benim evlilige herhangi bir engelimin olmadigini gosteren belge istiyorlar ve bu belge de konsolosluktan aliniyor. Yalniz konsolosluk benden eger daha once bosanmissam (ki turkiye'de 5 sene once gerceklesen bir bosanmam var), bosanma belgesini istiyor. Konsolosluk cagri merkezini aradim cikan kisi maalesef acemiydi ve pek bir bilgi vermedi. Burada bu belgeyi nereden nasil edinebilecegime dair bir bilgisi olan arkadas var midir?


 
e devlete baktınız mı ? ya da boşanma avukatınızda vardır o belge


  • oscar  (09.02.18 12:39:20) 
Avukatınız ve görüşüyorsanız/kavgalı değilseniz eski eşinize sormak en mantıklısı geldi bana da. Eski eşinizin (kadın ise) isim değişikliği, eski diplomalar/belgeler gibi sebeplerden boşanma belgesini hala saklıyor olması yüksek bir ihtimal.


  • sopiro  (09.02.18 13:19:02) 
e-devlette olabilir hocam bir bak istersen. e-devlet şifren yoksa nasıl gireceğin konusunda yardımcı olabilirim.


  • eindaclub  (09.02.18 13:48:31) 
e devlet vukuatlı nüfus kaydı örneği veriyor ve orda bekar olduğunuz çok net ifade ediliyor. boşanma tarihiniz vs de yazar. barkodlu belgedir isterlerse doğrularlar.


  • prodeq  (09.02.18 16:24:26) 
edevlette hesabim yok. bugun konsoloslukla gorustum. dun gerekli demislerdi, bugun gerek yok diyorlar, biz zaten nüfus kaydinizi burdan goruyoruz dediler. Sanirim ihtiyacim kalmadi. Finlandiya da olsa türk yetkililere gelince is her kafadan ayri bi ses cikiyor, ilginc. :) Cevap veren herkese cok tesekkurler.


  • jish cha  (09.02.18 17:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.