[]

internetten bir insanla tanışmak

aşağılarda bir duyuruda herkes internetten bir sürü insanla tanıştım yazmış.

nasıl tanışıyorsunuz bu insanlarla? hangi siteler, ne konuşuyor, yazıyorsunuz da buluşup konuşup yüz yüze geliyorsunuz?

15 senelik internet kullanıcısıyım bir kişiyle bile tanışmadım daha. çok mu boş, yüzeysel takılıyorum ben, sırrı ne merak ediyorum bu işin.

 
Ben Duyuru'da biriyle konuşmaya başladıysam ve muhabbet ilerlediyse (kanki gibi olduysak) ad söyleme durumu oluyor. İstersen direkt WhatsApp veren de var. Ondan sonra şurada, şu saatte buluşalım demek sana kalmış. Ben kimseyle buluşmadım şu ana kadar şehir dolayısıyla ama buluşmak istesem 5 dakikalık iş yani. Amaç bir şeyler paylaşmak. İstersen sinemaya gidersin, istersen oturup çay içersin. İnternet genel olarak pek sağlıklı bir ortam değil aslında. Karşıdaki kişi manyak da çıkabilir, sevgi pıtırcığı da çıkabilir. Bu iş biraz gözlem yapmakla ve iletişime nasıl baktığınla ilgili.


  • dissendium  (09.02.18 03:26:14) 
ben buradan fiziki olarak 1 kişiyle arkadaş oldum

ekşi sözlükten de 1 kişiyle. seneye vurunca 10 senede 2 kişi, onlar da genelde belirli bir hobi, iş üstüne tanıştığım insanlar oldu. iki arkadaşımla da fırsat buldukça görüşürüz.

bana sohbet etmek yetiyor sanırım, ne bileyim arkadaş aradıktan sonra zaten bir sürü var çevremde, ben onlarla bile uğraşamıyorum.
  • Photographer  (09.02.18 04:10:09 ~ 04:18:24) 
tinychat diye bir site var. min. 50-60 kişiyle görüşmüşümdür.

tabii eski ortamları kalmadı artık..
  • think about you  (09.02.18 06:54:37) 
ekşi sözlük ekşi duyuru mantıklı.

ben ekşi sözlükten eşimle tanıştım, evlendik :)

bir konu için mesaj atıyorsun filan ikisinde de.. sonra bazen işte konu konuyu açıyor. bahsettiğimiz 6 sene öncesi o zaman facebook filan vermiştik, oradan konuşuruz diye. bir noktadan sonra sanki internetten tanışmış gibi olmuyorsun zaten çok muhabbet edersen önceden tanıdığın bir arkadaşın gibi oluyor. tipini de fotolardan filan görmüş oluyorsun tahmini..
sonra buluşma kısmı sana kalmış..biz ilk konuşmadan 6 ay sonra görüştük, sonra sevgili olduk işte 3,5 senedir de evliyiz.
  • kaputt  (09.02.18 08:14:39 ~ 08:15:02) 
@kaputt, şahaneymiş :)


  • runagain  (09.02.18 08:37:18) 
Bir erkeğin gözünden : Mesaj attım, ilgisini çektim. Ortak yönlerimiz olduğunu fark ettim. Ve yüz yüze görüştük.

Bir kadının gözünden : Mesaj attı, ilgimi çekti. Ortak yönlerimiz olduğunu fark ettim. Ve yüz yüze görüştük.
  • MaNOfTheYear  (09.02.18 08:57:34) 
15 senelik internet kullanıcısısın ve kimseyle tanışmadın, peki gerçek hayatta girişken/konuşkan/tanışkan (yeni buldum bu kelimeyi bak) biri misin?


  • John Bloor  (09.02.18 09:06:14) 
Arkadaşım internetten tanıştı adam evli çocuklu çıktı. Şerefsiz. Diğer yandan bizim hocamız da internetten tanışıp evlvnmiş. Demem o ki; ordan evlenmek isteyenler insan sarrafı olabilmeliler.


  • for day to break  (09.02.18 09:16:20) 
doğrudan tanışma/yürüme amaçlı başlamayan, bir konu üzerine sohbet etmek şeklinde devam eden tanışmaları daha sağlıklı buluyorum. önyargılı değilim. İnternetten tanıştığım insanla sevgili de oldum, arkadaş da olurum. tanışmamış olman tabi ki seni boş ve yüzeysel yapmaz. sırrı falan yok. denk geliyor diyelim.


  • aquarium  (09.02.18 09:32:56) 
Hayatımdaki bütün samimi olduğum arkadaşlarımla internetten tanıştım. Hepsinin zevklerini, neler yaptıklarını bilerek sohbete girmek kadar kolay bir şey var mı. Reel'den tanışmak daha bayık bence.


  • mimetorg  (09.02.18 09:41:00) 
Halı saha grubumuz var, yazalım kaleye.
Hem tanışmış oluruz.

  • neymis  (09.02.18 09:41:10) 
Son 15 yildaki neredeyse butun ciddi iliskilerimle de fuckbudylerimle de hatta is yaptigim bazi kisilerle de sozlukten tanistim. Sozluk araciligiyla yasadigim iliskilerin tanisikliklarin heyecani benim icin hep daha keyifli oldu. Hem ozel insanlar cikti karsima hem de bisuru entrysiyle insanlar kendileri hakkinda bir izlenim vererek bana da onlara da secici olma sansi verdiler.Duyurudan kimseyle tanismadim.Duyuruda o ambiance yok.buradan kimseyle sohbet o kadar ilerlemiyor. Yas grubuyla da ilgili olabilir.


  • a summer day  (09.02.18 10:38:28) 
beklentiyi yüksek tutmadığın sürece arkadaşlık için olabilir. özellikle de reelde arkadaş edinmede sıkıntın varsa. onu dışında sevgili/eş bulmak için doğru yer olmadığını düşünüyorum. çok düzgün insana da denk gelebilirsin. illallah da diyebilirsin. tamamen şansına bağlı. :)


  • naksidil  (09.02.18 11:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.