[]

Aliexpress uzmanları

Soru burada:

(bkz: #74091869)


 
Tahminim doğru yani o zaman; Çin dışına çıkana kadar takip edebiliyoruz ama gerisi meçhul, öyle mi?


  • devilred  (09.02.18 00:30:39) 
Aldıklarım kaybolursa çok üzülürüm. Parasında değilim ama çok beğenerek aldım, içime oturur gelmezlerse.


  • devilred  (09.02.18 00:37:30) 
acemi kendi tecrübesini paylaşmış ancak tam olarak doğru değil, takipli olup da bana ulaşmayan hiçbir siparişim olmadı mesela ali'den alışveriş yaptığım 5-6 yılda, farklı harflerle başlayanlar dahil.

takipli olması ptt'nin işi biraz daha ciddiye almasına sebep. son 1-2 aydır sistemde güncellenmeyen takip numaraları çok oluyor, bakıyorum son hareket çin'den, 10 gün geçmiş ses yok, aynı gün kargo gelebiliyor. önceden ptt zamanında güncelliyordu ama son zamanlarda bir sorun var. onun dışında buraya gelene kadar neredeyse bütün takip kodlarını 17track.net üzerinden takip edebilirsin. ancak takip kısmına çok güvenmemek ve takılmamak lazım, asıl iş evine dağıtım yapan ptt'de bitiyor. ben bu yüzden iş yerine söylüyorum hep, bizim kargo çalışanları bütün kargo şirketleriyle ahbap, hiç sıkıntı olmuyor. takipliyse kargoya daha "sahip çıkılıyor" tabii, o yüzden sen dispute süresi gelene kadar bekle. gelmezse açarsın, paranı iade alırsın en kötü. muhtemelen sonra gelir zaten.

çin'den sonra ülkeye girene kadar bişey olmuyor zaten, yolda demek oluyor, not edilecek bir şey yok yani o kısımda. bazen malezya'dan aktarma yapılıyor, o zaman süre çok uzuyor.
  • Bruce  (09.02.18 00:37:46 ~ 00:41:07) 
Bruce

Takipli olmayıp da mı demek istedin acaba?
  • devilred  (09.02.18 00:40:11) 
yok hayır, takipli olup başka harfli olanlar genelde kayboldu demiş ya, ona istinaden söyledim.


  • Bruce  (09.02.18 00:42:21) 
Ha yok aslında, R ile başlayanlar takipli oluyor demiş. Öyle değil anladığım kadarıyla ama.


  • devilred  (09.02.18 00:43:22) 
teoride hepsini takip edersin. farkı ise takipli olunca postacı ürünü sana elden teslim eder, takipsiz olunca apartman girişine bırakır gider.

pratikte ise takipli-takipsiz fark etmez bilgi alamadığın paketler olacaktır. hatta son alışverişlerimde takipsizler sorunsuz geldi, takiplilerde sıkıntı oldu.
  • late viper  (09.02.18 03:37:42 ~ 14:40:07) 
Ev adresi verdiysen işin zor, çünkü imza karşılığı değil ise postacı kapıya bırakıp gidiyor. Binadan da hacı olabilir, hatta binadan kimse kapıyı açmazsa kapının önüne bırakıp gidiyor.

Yüzlerce alışveriş yaptım 5-6 yıldır, bir iki tanesi kayboldu sadece. Ama işyeri adresimi veriyorum ve mesai saatinde sürekli açığız.

Bu hafta yine 4 ayrı siparişi tek seferde getirdi postacı, oturtup bi çay verdim. Dedim ki "lan ne biriktiriyon bunları, getirsene geldikçe" Abi yetişemiyom valla, o yüzden bazen birikiyor dedi.

Şaka yapıyorum, acele bir şey olsa dağıtım merkezine gelir alırım dedim "abi 2. kata çık benim masa şurda şurda geldiyse oraya koyup dağıtıyorum".

Sonra muhabbeti evlere getirdim, eve olan postayı ne yapıyorsunuz dedim. Şöyle dedi ;

"abi valla çoğunda posta kutusu yok, evde yoksa bırakıyorum kapıya. Posta kutusu varsa ve sığmıyorsa yine koyuyorum üstüne, resmen bağırıyor beni al diye. Yapacak bir şeyim yok kayıtsız posta, adam evde yoksa bırakıp gidiyorum"
  • John Bloor  (09.02.18 09:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.