[]

insanların çıkarttıkları seslere dayanamamak

insanların sakız çiğnerken, yemek yerken, hapşırırken çıkarttıkları seslere dayanamıyorum çığlık atasım geliyor. O sese odaklanıp, hiçbir şey yapamıyorum. Ya ortamdan uzaklaşmam gerekiyor ya da kulaklığı takıp duymamaya çalışıyorum. Ama diyelim ki kulaklığı taktım -diyelim ki sakız çiğniyor- dönüp dönüp bakıyorum devam ediyor mu diye, delirecek gibi oluyorum.

her insanda olmuyor ama bazılarının mesela hapşırmasına dayanamıyorum, elinde değil tabii yani çok saçma ama o kişiye de gıcık olmaya başlıyorum.

bu durumu yaşayan var mı? nasıl başa çıkabilirim?

 
ses fobisi diye bişey var. ona giriyor sanırım. doktor?


  • elorelia  (08.02.18 10:04:34) 
geçen kardeşimle çekirdek çitliyoruz, bi ara tv ayarı bozuldu onunla uğraşmaya başladı. ben yemezken yeme gıcık oluyorum dedi de siktir ordan dedim devam ettim.

hapşıran insan her yerde her zaman karrşına çıkacak ona yapacak bişey yok.
ağız şapırdatanla yemek yeme.
osuranla birlikte uyuma.
kendi kendine ses çıkarandan uzak dur.
anne babayla arayı aç
o.spu gibi sakız çiğneyenle ara ara takıl
uykuda horlayan karın olursa yatakları ayır
  • etki  (08.02.18 10:13:13) 
misantropi başlangıcı. ileriki safhalarda kendi türünden komple tiksineceksin. oluyor öyle. kalabalık şehir travması. kaçabiliyorsan şehirden kaçmaya bak.


  • sir gawain  (08.02.18 10:35:13 ~ 10:38:31) 
bana en çok toplu taşımada ve yolculuklarda oluyor. insanların fısıltılarına, telefonda konuşmalarına, kendi aralarında konuşmalarına hatta kulağımın hemen arkasında nefes almalarına bile katlanamıyorum. biri bana değsin istemiyorum, özellikle toplu taşımada sanki insanlar özellikle temas ediyorlarmış gibi tiksiniyorum temas edeni ittirmek istiyorum falan filan. tek çare kulaklık bence müzik dinlemeden toplu taşımaya katlanamıyorum.

bi de şapırdatarak yemek yiyenden de nefret ederim. ben şapırdatmam ama kendi çiğneme sesimden bile rahatsız oluyorum bazen.
  • principlei  (08.02.18 11:01:16) 
ben de çok nefret ederim ama görmezden gelmeye normalleşmeye çalışıyorum.
sana haçlı seferleri ile ilgili bir kitap tavsiye edeceğim .ben bir pisliğe ya da sese rahatsız olduğumda aklıma bu kitap geliyor biraz rahatlıyorum. insanların topluca ve yürüyerek orta avrupa'dan istanbul'a oradan da kudüs'e olan yolculuklarını anlatan kitapta aklına gelebilecek her insana özgü iğrençlik olduğu için şu an aşırı hijyenik bir çağda yaşadığımıza dua ederek bitireceksin bence okursan bu kitabı.
"kudüs için ölmek - şövalyeler rahipler müslümanlar ve 1. haçlı seferi"
yazarı: dieter breuers
  • devilone  (08.02.18 11:41:38) 
  • m e b  (08.02.18 12:39:41) 
Ben islik calanlarin agzini burnunu kirmak istiyorum.


  • baldur2  (08.02.18 14:47:21) 
ne yazık ki aynı sorunu ben de yaşıyorum; şapırdatarak yemek yenmesi ve herhangi bir sıvı tüketirken gırtlaktan gelen anormal seviyedeki "gluk gluk" sesi, çileden çıkmama yetiyor.

yapabileceğimiz tek şey kendimizi izole etmek; örneğin senin durumunda, kulağına kulaklık taktığında, beynine "oh, artık duymuyorum" mesajı göndermen ve bir daha dönüp o kişiye bakmaman gerekiyor. en azından uyaramayacağın, topluluk içerisindeki diğer bireyler için daha fazlasını yapabilmen mümkün değil.

gerçi sevdiğin, hayatında yer alan insanları uyarsan da bir şey değişmiyor ki. en azından o anlık dikkat etmeye çalışsalar da, eğer bu bir alışkanlık olmuşsa yine yapacak hiçbir şey yok.

aşkın gözünün kör olmadığını, çılgınlar gibi severken, ancak sevgilim sanki oluktan su akıyormuş gibi bir ses çıkartarak sıvı tüketirken saçlarımı yolduğumda anlamıştım. defalarca kez söylesem de, o sesi çıkarmak elinde olan bir şey olmadığından, kafayı yemekle kalıyordum her seferinde. yemek yerken sırf bu yüzden evde televizyonun, müziğin sesini vs. yükselttiğimi bilirim.. ya da kafaya su şişesi dikeceğini gördüğümde hızlı bir şekilde yanından uzaklaşıyor, evin başka odalarına vs. geçiyordum hey gidi günler.

elimizdeki tek çare, başka uyarıcılarla beynimizi o sesten ayrıştırmak + bir daha onun üzerine düşünmemeye çalışmak.
  • treamorg  (08.02.18 15:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.