[]

Bas Gitar Köprüsünde Düşen Parça

Merhaba, bas gitarımın fotoğrafta beyaz çember içine alınmış bridge saddle denilen parçası düşmüş. Satılık parçalara baktım biraz fakat bu modele denk gelmedim.

Luthierler bu durum için pratik çözümler üretiyor mu? Ya da ben bir şey yapabilir miyim daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Marka Model: Washburn xb120

 
araştırdım baktım, abi bir sürü xb120 var, hiç biri ne bu tip bi köprüye sahip, ne tona, ne renge.

artık kaç tane xb120 diye model çıkardılar bilmiyorum.

aynı şekilde biraz büyük boyutta bridge fotoğrafı arattım onu da bulamadım. senin gibi bi kaç post açan insanlar olmuş yabancı forumlarda, sonuca ulaşan da olmamış, köprü değişimi dışında.

valla luthierler çok şukela şekilde yapabilecek kapasistedeler, kaldı ki, yapmayı isteyecek fiyatı söyleybilirler mi sana? değer verirler mi?

bence vermezler, hem eski, hem ucuz bir bas.

adam sana en iyi ihtimal bulamadım, yeni bridge takalım diyecek, elinde varsa artık ne takar bilmem, yoksa sipariş edicek bekliycen 15 20 gün, köprü masrafı zaten bayağı bi pahalı gelicek sana, bir de takması etmesi.

benim başıma gelseydi sanırım ben kendime o parçanın aynısını yapardım demirden, iki tane delik delip kılavuz çekerdim, iki tane de sekiskur takardım bitti gitti. tabi bunu yapabilmem için de bunu yapabilecek alet ekipmana sahip olmama ya da ulaşabilmem gerekirdi.

gotoh falan gibi bi marka taksalardı çat diye bulurdun ama washburn işte.
  • Photographer  (08.02.18 01:27:54 ~ 01:31:29) 
@Photographer Teşekkür ederim dostum vakit ayırdığın için. Sanırım kendim yapmayı deneyeceğim bir şekilde.


  • righteous man  (08.02.18 01:34:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.