[]

Gayrimenkul satıp yatırım yapmak mantıklı mı?

Ailemle yaşıyorum. Ev babamın. Babam emekli. Evin değeri yaklaşık 600 bin.
4 sene önce ilerde otururum diye bir ev almıştık. Değeri yaklaşık 300 bin.
Ev benim üzerime. Kira getirisi bin lira.

Teoride milyoneriz. Pratikte kira+emekli maaşı+benim maaşım giriyor eve.
Yani geçinip gidiyoruz.
Bu evlerin birini yada ikisini birden satıp bir iş yapmak istiyorum.
Artık babam da sıcak bakmaya başladı en azından Benim evimi satmaya.

Siz olsanız böyle bir risk alır mıydınız?
Yoksa dertsiz başınıza dert almadan geçinip gider miydiniz?

Not : faiz seçenek değil.

 
Ben ticaretten baska her seyi bos yatirim olarak gordugum icin elbette satip ticaret yapardim. 500 bin tl ile is kurup ayda 10 bin kazanmaya tav olanlar da ticaret yapiyor.o da ticaret degil bence. Ev alana saygim var.turklere mahsus bir korku kulturunun sonucu.ama 300 bin liraya evi satip ne is kuracaginizi bilmiyorsaniz satmayin bence. Daha bugun bir ise 80 bin yatirim yaptim.ustelik hepsini kredi cektim.diger isimden bir kurus kaydirmadim. Bu yazki hedefim 400 bin kazanmak.ama biliyorum bu cevabimi okuyanlar ne is yapiyorsun diye msj atacak.isin adi onemli degil ki. Isi kimin nerde nasil hangi tecrube donanim beceriyle kurdugu onemli.amac is yapmak para kazanmaksa ev satmak sart degil bence.dogru fikri bulup cesur olup daha az kaynakla da ticarete atilabilirsin. Is bilen adam 50 bin krediyle ayda 20 bin kazanir is bilmeyen adam 500 bini alti ayda sifirlar.cunku is bilmeyen adam saglamci gideyim derken giderin az olacagi riskin az olacagini dusundugu herkesin yaptigi bir isi kotu bir lokasyonda yapip batar.is bilen adam piyasadaki trendi kovalar, isin afili yanlarini giderlerini degil para kazanacagi kisimlari planlar ve isin geregini yapar.


  • terastaki havlu  (08.02.18 01:06:54) 
Ticaret ne ticareti fikir varsa risk ölçütü makul gorunuyorsa neden olmasın oturmadıgın evdwn faizden bişey olmaz


  • steward  (08.02.18 01:35:08) 
satıp ne iş yapmak istiyorsun? iş kurmak istiyorum diyen onlarca insan tanıdım, ne işi kurmak istiyorsun diye sorunca elle tutulur bir cevap yoktu. plan projen varsa ve kendini bu konuda yeterli görüyorsan yap, eğer yoksa yapma.


  • dafuq  (08.02.18 11:02:45) 
Ortada elle tutulur bir proje var mı? Ne iş yapmaya karar verdiğinin önemi var, bir karar verdiğinde işletmede ve ticarette başarılı olan insanların fikirlerini al.

Hayallere dalıp acele etme, iyi bir fizibilite yap. Mesela 300 bin sermaye ile gireceğin işte olur da yapamazsan ya da kazanamazsan ne kadarını geri kurtarabileceğini hesapla.

Atıyorum 300 bin TL ile 45 tane orta halli araba alıp galericilik yapacağım desen, 6 ay sonra vazgeçsen çok az zararla sermayeni geri toplarsın.

Ama yok cafe/lokanta açacağım 300 bini de dekora masa/sandalyeye gömeceğim dersen iş yapamadığında koyduğun sermayeyi geri alamazsın.

Ha ama cafe/lokanta işinde her zaman galericiden daha fazla kazanırsın.

Ortada henüz bir proje yok acele etme, bir sektöre heveslendiysen de iyi araştır.
  • John Bloor  (08.02.18 12:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.