[]

yüksek lisans dondurma olayları hakkında

selam galyalılar,

şimdi ben aynı anda hem lisans hem de yüksek lisans okuyorum henüz birinci yılım ders aşamasındayım. lisans olan hukuk, yüksek lisans ise tezli bi bölüm hukuktan tamamen farklı bi alan.

1) fakat bu dönem yüksek lisansa gidemiyorum. yani hukuk öğretimim zorluyor epey zaman ayıramam yüksek lisansa. dondurmak için şartlara baktım; askerlik, sağlık sorunu(heyet raporu şartıyla) ve de ekonomik yetersizlik(yoksulluk belgesi şartıyla) olarak belirtilmiş. bunlar dışında bi yolu yok mudur dondurmanın? askerliğimi yaptım, sağlık sorunum yok, çok şükür o kadar fakir değilim yani bana yoksulluk belgesi vermezler e ne yapayım ben şimdi? :/

2) yüksek lisansı donduramazsam bu dönem derslere ve sınavlara girmesem toplamda 6 dönem hakkım var diye biliyorum. bi dönemini böyle kullansam öteki dönem devam etsem derslerimi alsam yine herhangi bi problem yaşar mıyım? önümde şu an 6 dönem hakkım var. yarım döneminde hiç sınava falan girmesem de seneye bu zamanlar gitmediğim dönem derslerini alsam herhangi bi sıkıntı yaratırlar mı?

saygılar sevgiler.

 
Dondurma işi sıkıntı, okuldan okula enstitüden enstitüye göre değişiyor koşullar. O yüzden tek opsiyon kayıt dondurma ise ve o da pek olmayacak gibiyse çok bel bağlama derim.

6 dönem hakkı şöyle; 4 dönemde ders tamamlama, 2 dönemde tez. Yani ilk 2 senende dersleri istediğin gibi tamamlayabilirsin. İstersen bu dönem hiç gitme, istersen 1 seneni yak fark etmez. Kaydın durdukça sorun değil. Ders kaydı yaparsın gitmesen bile derslere, sonra tamamlayabileceğin bir dönemde yeni dersler alırsın, eski geçemediklerini replace edersin.
  • buff  (08.02.18 00:32:15) 
@buff

şimdi hocam ben bilimsel hazırlık okudum 1 yıl! onu geçtim bitti. önümde 1 ve 2 olmak üzere 2 sene var.

o zaman senin dediğine göre bu dönem gitmesem bile seneye yine alabiliyorum derslerimi sadece 6 ayımı yakmış oluyorum doğru mudur? o zaman çok da sorun değilmiş ya giden 6 ayım olsun yeter ki beni okuldan falan atmasınlar :)
  • rahat ya  (08.02.18 00:39:47) 
Hocam normal master süresi 4 dönem, uzatma ile 6 dönem. Uzatmalı yapacağını varsayarsak bu dönem gitmesen de evet önünde dersleri bitirmek için 3 dönem kalmış oluyor. 6 ay bile değil yaktığın zaman, bi dönem 6 ay sürmüyor çünkü.


  • buff  (08.02.18 00:45:39 ~ 00:45:47) 
@buff

aynen ben kabaca 6 ay dedim doğru söylüyorsun. içim rahatladı valla ya. yani toplamda kısmet olursa 5 dönemde bitirmiş olacağım masterı. peki bu okula gitmediğim süre içerisinde kredim falan kesilmez di mi? sonuçta kaydım duruyor. dondurmadım da. dondurduğumda kesiliyor biliyorum ama dondurmadığım sürece kredim devam eder sanırım?
  • rahat ya  (08.02.18 00:49:48) 
Kredi meselesini hiç bilmiyorum, onu veren yerle irtibat kurup öğrenmen daha sağlıklı olur.


  • buff  (08.02.18 00:53:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.