[]

Matematik Çalışma Problemi

selamlar lise 1'den beri matematik görmeyen birisiyim ve şu an üniversite mezunuyum fakat sevgili kpss sistemimiz ingilizce öğretmeni olabilmem için sınavın matematiğini de yapmamı gerektiriyor fakat sınavın ingilizce kısmı puanımı hiç etkilemiyor...

velhasıl, siz matematikten hiç anlamayan birisine nasıl çalışmasını önerirdiniz? özel ders ve dershane dışında bildiğiniz püf noktalar ve kolaylıklar varsa bunları paylaşır mısınız? nası bi yol izlemeli insan? teşekkürler.


 
once konulara cok cok cok guzel calisman lazim hocam. ben ders verirken matematigi anlamayanlarin hep temellerinin eksik oldugunu gozlemledim.

zaten kpss'de -bana gore- olasilik konusu disinda istesen de cok fazla zorlanabilecegin bir konu yok.
  • osuruklu  (14.02.10 15:08:46) 
Geometri sorusu var mı bilmiyorum, eğer varsa geometriye ağırlık verebilirsiniz. Hem anlaması daha kolaydır hem de eğlencelidir.


  • sourlemonade  (14.02.10 15:13:26) 
*Öncelikle matematiğin tamamen mantığa dayandığını her daim aklnızda bulundurun bence. temel kavramları bilip bunlar üzerinden mantık yürüterek kpss seviyesindeki matematik sorularının çoğunu çözebilirsiniz veya temeller üzerinden mantık yürüterek daha ileri seviye konuların işleyişini anlayabilirsiniz.

* Kpss seviyesindeki bir çok matematiksel kavramı görsel olarak da kağıda çizebilirsiniz. yani atıyorum iki şehir arasındaki mesafe, arabaların hızları vesaire gibi şeylerde, gayet düz adam olarak iki şehiri, arasındaki mesafeyi çizgi olarak kağıda çizmekten çekinmeyin, kaçınmayın. daha fazla duyuya hitap edeceğiniz için hem aklınızda kalır hem de daha rahat görebilirsiniz matematiksel çözümü.

* elbette pratik yapmanız lazım sıkça. Zaten pratik yapmaya başladığınızda bir süre sonra soruların çoğunu kafanızdan çözebiliyor olduğunuzu farkedeceksiniz.

* matematikte kpss seviyesindeki soruların tek yoldan çözümü yoktur. mesela dershanelerde falan size formüller verebilirler. özelikle havuz problemleri için falan. lakin siz kendi kendinize, size daha kolay bir çözüm yolu mantığı üretebilirsiniz. neticede sınav çoktan seçmeli olduğunuz için önemli olan sonuca ulaşmış olmak.
  • teletabi  (14.02.10 15:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.