[]

40 yaş üstü olup hiç evlenmemiş erkekler

nasıl bir hayatınız var? ailenizde, akrabalarınız ve evli arkadaşlarınız arasında nasıl karşılanıyorsunuz? size "tuhaf" gözlerle bakılıyor mu mesela? sorunlu bir tip olduğunuz mu düşünülüyor?

29 yaşındayım ve artık kafama uygun birisiyle evlenemeyeceğimi dolayısıyla evlenmeyeceğimi anladım. geleceğimi bir nebze olsun görmek açısından soruyorum.


 
Ben de 29 yasindayim, bekarim ve boyle devam edecegini biliyorum. Arkadaslarim da kadin da olsalar erkek de olsalar yine evlenmemis insanlar. Ama Turkiye'de biliyorsun erkekler eninde sonunda toplumun baskilarina yakalaniyor. O nedenle iki yil sonra ne yapacagin belli olmaz.

Bekar arkadaslarim da genelde kadin bu arada. 36 yasinda kadin arkadasim straight, yazar ve cevirmen; 34 yasinda erkek olan arkadasim akademisyen ve gay, 31 yasinda baska bir kadin arkadasim akademisyen ve straight; 37 yasinda baska bir erkek grafik tasarimci straight. Yani her cinsten her cinsel egilimden arkadaslarim var ve evlenmemeyi tercih ediyoruz.
  • Traveller  (07.02.18 17:23:48) 
29 yaşındayım. Çevre baskısı ve toplum bakışı sebepli olarak, yakın arkadaşlarımın hepsi evlenince evleneceğim muhtemelen. 60 yaşına amcam var. Vatandaşlık almak için evlendi. Sonra boşandı. Onu saymazsan bekardı yani hep. Ailesi (yani baba tarafım) başta olmak üzere hep kötü örnek olarak gösterildi. "Amcan gibi mi olacaksın? Evlen, sonra kimseyi bulamazsın" mobbingi var.

Amcam evlenmeyi düşünmüyor. Başından arkadaş çevresi yüzünden geçen kötü bir iki olay ve aile yüzünden bozulan psikolojisi dışında sorunu yok. Evi, arabası ve büyük getirisi olmasa da kendi işi var.

@traveller "straight" kelimesini Türkçede kullanmal çok itici geliyor bana. Birçok eğilim Türkçeleşti mesela. Merak ediyorum bunun da Türkçesi var mı yaygın kullanımlı ve anlaşılır?
  • nawar  (07.02.18 17:38:20) 
Yaş 32 bekârım

Diğer insanların benim evli olmamamla ilgili ne düşündüklerini neden önemseyeyim ki ?
Umrumda bile değil
  • bana her yer cehennem  (07.02.18 22:44:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.