[]

30 seneden eski eve çıkılır mı?

Konumu ve içi güzel ama dışı eski haliyle. Deprem işi de beni ürkütüyor açıkçası, ne diyorsunuz? Bir de konuştuğum bi emlakçı yeni yapılanlara daha az güven bence dedi iyice kafamı karıştırdı.
Lokasyon:istanbul, pendik

*bu arada bu binayı emlakçıyla gezmedim. Telefon üzerinden başka bir bina hakkında görüştüğüm, şartlarımı ilettikten sonra beni ikna etme çabasında olmayan biriydi konuştuğum emlakçı.

 
yeni yapılanlara daha az güven diyen emlakçı haltetmiş. 99'daki depremden sonra inşaat yönetmelikleri çok değişti. betonlara asgari standartlar getirildi, nevrürsüz demir yasaklandı, yapı denetimi daha iyileştirildi...

güvenme mevzusu ise müteahhitine bağlı binanın. taş gibi de çıkabilir, çürük de... hiç deprem atlatmış mı mesela?
  • dilemma of subscribtionability  (07.02.18 16:46:34) 
30 seneden eski binaysa 99 depreminde hasar almış olma ihtimali bulunuyor. yani, "yıkılmadıysa sağlamdır" gibi bir mantıkla emlakçı öyle söylemiştir ki çok yanlış.
tanıdık bir mühendise bir gösterseniz faydası olur. özellikle bodrum kat kolonları incelesin.

  • stanley weber  (07.02.18 17:03:22) 
Hayır. Bizim Avcılarda gözümüzün önünde ağır hasarlı diye işaretledikleri binaları daha sonra hasarsıza çevirdiler. Sonra da allayıp pullayıp kiraya verdiler.


  • mithrilfender  (07.02.18 17:13:37) 
emlakçılara güvenme. pendikte allasen kaç lira kira vereceksin. ayrıca ne kadar merkezi olabilir. üç kuruş fazla ver sitede otur.


  • kveldulv  (07.02.18 17:52:45) 
30 sene önceki inşaat tekniklerimiz kötüydü, binayı yapan müteahhit kötü niyetli olmasa bile kaliteli ve sağlam yapamıyorduk.

Deniz kumu kullanıyorduk iyi yıkanmıyor ya da hiç yıkanmıyordu,

Demirler nervürsüzdü, nervürlü olsa bile çoğu hurdadan geri dönüşümdü,

Çimentosu, kumu, demiri mükemmel olsa bile işçiliğimiz kötüydü.

Binanın önünde karıştırılan harçtan ne bekleyebiliriz ki?

Çimento kum oranı doğru ayarlanıp, önce kuru olarak iyice karıştırılıp tek renk olduktan sonra su ile karıştırılması gerekirken yalap şap karıştırıp ıslatıp atarlardı betonları.

Emlakcı halt etmiş, yeni yapılan binanın müteahhiti ne kadar hırsız, üçkağıtcı, ya da işbilmez olsa bile binanın taşıyıcı sistemi sağlamdır. Depreme dayanıklıdır.
  • John Bloor  (07.02.18 18:28:34) 
yeni bina olsaydi emlakci oyle der miydi?


  • 000000  (07.02.18 19:04:52) 
ben olsa çıkmam. 30 senelik binanın türlü problemleri olur. zaten yeni yapı stoğu var. istesen hiç oturulmamış eve kiracı olarak girebilirsin.


  • malheiros  (07.02.18 20:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.