[]

Bizim oğlan seslendiğimizde bazen bakmıyor

Çocuk büyütenlere soruyorum. Tecrübelerinizi merak ediyorum.
11 aylık ellerinizden öper bir oğlumuz var, seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor. Bişeylerle meşgulse pek oralı olmuyor. Ama Göz teması kuruyor, nesneleri takip ediyor vs. (Bilenler bilir nelere dikkat edildiğini, rutin ritmik hareketler veya kafa vurmalar vs)
Acaba otizm ihtimali var mı diye bazen aklımıza takılıyor Allah korusun.
Muayenesi kontrolü anlaşılması biraz daha büyüyünce bildiğim kadarıyla.
Sizin yorumlarınız nelerdir?

 
dediginiz gibi mesgulse, ona göre daha önemliyse ugrastigi is, isine gelmiyorsa bizim oglan da bakmiyor. 2 buyuk yasinda oldu ama 1 yasindayken de öyleydi. biz bi de adini biliyor mu acaba diye baska isimlerle sesleniyorduk, keyfine göre bakiyor, keyfine göre bakmiyor.
bakip bakmamasi tek basina kriter olmamali.

  • pilav  (07.02.18 16:17:22) 
yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi için tabi 11 ay çok erken. siz belirtiler olsun yahut olmasın mutlaka üç yaşa kadar elektronik orucu tutturun çocuğa. televizyon, tablet, telefon vs. hiçbir video görüntüsüne maruz bırakmayın bu çok önemli. Allah analı babalı büyütsün.
not: otizm spektrumundaki rahatsızlıkların belirtilerinin hiçbir zaman tamamı bir kişide görülmez. bazısı görülebilir.

  • dilemma of subscribtionability  (07.02.18 16:21:00) 
sadece seslendiğinde bakmıyorsa bu bir otizm belirtisi değil, hele ki daha 11 aylıkken.


  • kibritsuyu  (07.02.18 16:22:29) 
@hep mutlu olmak istedim

İşitmesi gayet yerinde Hocam çok şükür. Hatta evdeki kedinin sesini duyar duymaz kulak kesilip taklit etmeye çalışıyor.
  • theconqueror  (07.02.18 16:25:14) 
ekleyeyim,

bir de el sallamıyor (bir ara bozuk bir şekilde sallıyordu şimdi onu bile nadir yapıyor) tüm bunları genelde annesi aklına takıyor bu arada, ben normal buluyorum.

anlayacağınız ev test laboratuarı gibi oldu, çocuk isminden sıkılmış bile olabilir.
  • theconqueror  (07.02.18 16:45:57) 
Bazen benim oğlum da bakmıyor. Kendisi 18 aylık. Özellikle önünde bir şeyle ilgilenirken dikkati onda oluyor. Ama dikkat ettiği kadarıyla bu durum iyice azaldı. Önceden aynı sizin çocuk gibiydi. Adıyla seslenince bakmazdı hemen. üç, dört, beş defa seslenince anca dönerdi. Şimdi ise azaldı bunun sayısı. Özellikle de günde bir defaya düştü. O da bazen oluyor artık. Bizim içi durum böyle.


  • ceyhan prensi adana  (07.02.18 16:55:24) 
aynı şekilde olan bir arkadaşım oğlunu çocuk psikiyatrına götürdü. psikiyatrın dediğine göre söylediğiniz nesneleri takip etme, ritmik hareketler ya da sürekli kapıyı açma kapatma, arabanın tekerleğini sürekli döndürme gibi davranışlar normalmiş. seslendiğimizde bazen bakmıyor sorusunun cevabı ise o yaş/aylık çocuklara sürekli olarak adıyla seslendiğimiz ve seslenme sonucunda bişey söylemediğimiz veya yapmadığımız için çocuk bu durumu zamanla kanıksıyor ve bi süre sonra amaan nası olsa yine bi tepki vermeyecekler bişey yapmayacaklar diyip dönüp bakmıyorlarmış. o aylık çocuk da sesi ayırt edebilecek düzeydeymiş. çevresinde sürekli bulunan kişilerin anne, baba, bakıcı, anane, babanne gibi kişilerin sesini tanırmış. özellikle çağırıp tepki vermeyen o kişilere dönüp bakmazmış. çocuğu biraz gözlemlemiş. farklı zamanlarda doktor seslenince bakmış. o yüzden kokulacak bişey yok davranışları da erkek çocuklarına göre normal demiş.


  • dedim ben sana  (07.02.18 17:03:59) 
20 aylık kız babasıyım. ne isterse onu yapıyor.


  • stanley weber  (07.02.18 17:07:10) 
Takmayın hacı bu kadar, çocuk bu umursamaması normal.

Her seslendiğinizde size bakınca hoşuna giden bir ödül verseydiniz böyle olmazdı, rahat bırakın çocuğu :)
  • John Bloor  (07.02.18 18:32:01) 
Biktirmisiniz cocugu bence ve artik her seslendiginizde bakmamaya karar vermis.evhamlanmayin,rahat olun diyecem ama uyanip uyanip nefes aliyor mu bu diye kontrol ediyordum bende.sonra geciyor zaten,allah bagislasin.


  • duptıs  (07.02.18 20:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.