[]

Bakıma muhtaç çocuğu olan kadınlara emeklilik

Merhabalar,

Bu meseleden anlayan birileri varsa birkaç şey danışmak istiyorum.

Bir yakınımın %83 engelli bir çocuğu var, 2008 yılından itibaren geçerli olan 5510 sayılı kanuna göre o tarihten itibaren yatırılan prim gününün dörtte biri oranında gün toplama ekleniyor ve ek olarak emeklilik yaşından (56) bu miktar da düşürülüyor imiş.Engelli raporu da bu tarihten önce mevcut zaten.

ilgili linklerden biri:
(git: www.haberturk.com)

99'da 4b ile başlayan bir prim ödeme mevcut 2016 Hazirana kadar, 4531 gün. sonra 2016 Kasım itibariyle de 4a'dan yatırılmaya devam edilmiş 447 gün.
Kanunun geçerli olduğu 2008 Kasım ayından itibaren günümüze kadar 3237 gün prim yatmış, dörtte biri 809 gün ediyor. toplam 4046. 2008 öncesi ise 1741 gün, genel toplam 4978 gün ediyor. 56 olan emeklilik yaşından 809 gün çıkınca 53 yıl 9 ay oluyor, kişi şu anda bu yaşı geçmiş durumda.
Sgk ile görüşmüş kendisi, bu kanundan kulaktan dolma haberi varmış sormuş ancak olumlu yanıt alamamış, 56 yaşını beklemesi gerektiği söylenmiş.

İlk sorum bir toplam üst prim günü var mıdır, 4978 gün yeterli midir?
4B bağkur ve 4a ile ilgili bir detaya rastlayamadım, hesaplamada bir fark yaratır mı?
İşlemi yaptırmak mümkün, şu anda emekli olabiliyorsa ilgili kişilere nasıl aktarılmalı süreç nasıl başlatılmalı?

Aydınlatabilecek birileri varsa çok makbule geçer, teşekkürler şimdiden.

 
kanunu bir tanıdık muhasebeciye sorup öyle tekrar sgkya gitse iyi olur bence. ayrıca mutlaka sgk dan emekli olsun bağkurdan değil


  • kveldulv  (07.02.18 12:56:54) 
170 i arayarak bilgi alabilirsiniz.


  • brnbrs  (07.02.18 14:08:47) 
www.sorularlasgk.com
burada bazı bilgiler yazıyor

  • sankiyedim  (14.02.18 02:52:17 ~ 02:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.