[]

Interrail kaca patlar

Vize-
21 gunluk sinirsiz interrail bileti
Ve gidis donus ucak sabit desek
Bu ucu ne kadar tutar?

Bunun haricinde 17-18 gun gezmek istiyoruz aslinda
Toplam ortalama maliyet ne kadar olur??

 
ilk ikisi için biraz araştırman yeterli.
üçüncüyü biz nerden bilelim? nereye, ne zaman gideceğine göre değişir.

  • merhum  (07.02.18 14:46:33) 
1200 euro civarı


  • kompisko  (07.02.18 14:49:37) 
vize - interrail bileti - uçak bileti - pasaport ücreti

bunlar zaten sabit ücretler, kısabileceğin ücretler değil. bu yüzden orada ne kadar harcayacağın önemli. kalacak yer dahil 50 euro diye hesapla sen günlük en az. 18 günün 9 gününde gece treni ya da sokakta kalmalı yapsanız yeter
  • akatreil  (07.02.18 14:52:39) 
vize ücretini başvuracağınız kurumun sayfasına bakarak öğreneceksiniz
interrail bilet fiyatı sabit. illa tren olsun demiyorsanız otobus, blablacar vs. tavsiye ederim. daha uyguna gelir.
uçak bileti de sürekli kontrol edilecek giriş-çıkış yapılacak lokasyonlara.
nasıl bir gezi planladınız? ben müzelere girmem ne işim var dersen farklı, ucuza bulduğum şeyi yerim, dışarıda yemek yemeyeceğiz dersen farklı, bölgesel gezilere, turlara katılacağız dersen farklı maliyetler çıkar.
kendimden örnek vereyim uçak, şehirlerarası ulaşım ve vize ücretleri hariç 300 euro gibi bir masraf yapmıştım. gezi 12 gün sürdü. rota varşova-krakov-prag-berlin-amsterdam şeklindeydi. doğu avrupa ucuz olduğu için bu para yeterliydi ve 3 yıl önce yaptım geziyi. fiyatlar artmış olabilir. lüks restoranlarda yemek de yedim, varşovada radison blue'da da kaldım bu parayla.(iki kişi 40 euro) iyi planlarsan paranın yeteceğini söylemek için verdim örnekleri.
rotanızı ağırlıklı olarak doğu avrupadan oluşturursanız ucuza mükemmel yerler görmüş olursunuz. bitiş noktanız büyük bir şehir olsun ki dönüş bileti ucuza gelsin. ayrıca kafa nereye ben oraya yapmaktansa esnek bir plan oluşturursanız tasarruf edersiniz. mümkünse kredi kartı bulundurmakta fayda var. hem internet üzerinden alışverişler için(bilet, kalacak yer vs.) hem de acil durumlar için.
burada o para yetmek, aç kalırsın, keyfini çıkaramazsın diyenler olacak. hevesini kırmasın, gayet geziliyor. her şehirde düşük gelirliler var ve onlar gibi alışverişini yapıp geçinirsin.

örnek olarak varşova krakov arası otobüs bileti 5 ya da 10 euroydu. from x to y by bus yazarak bilet bulunuyor.
şehirleri karşılaştırmak için de bu site faydalı
www.numbeo.com
  • durbikonusucaz  (07.02.18 15:03:13 ~ 15:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.