[]

maltepe yüzevlerde çalışıyorum. bir hafta içinde kalacak yer bulmam lazım

kafa dengi insanlarla kalmak çok önemli. sessiz, temiz bir ortam istiyorum. gece çalıştığım için, evin gündüz sessiz olması önemli.

ev-iş arasında geçiyor hayatım. ödemelerimde sorun olmaz.

üst limitim, faturalar dahil, 600 tl. bu evin konumu ve durumuna göre değişiklik gösterir.

iş yerim yüzevler camii'ne çok yakın. ilk tercihim, idealtepe ya da adatepe; yürüme mesafesinde olan semtler. uygun ilan olursa; minibus caddesi "ve" e-5'e yakın semtler de olur.

 
maltepede oturuyorum ve düşününce 2+1 1200'e ev bulmak bile zor. yani iki kişi bir evde kalsanız bile yeterli olmaz. benim gördüğüm kadarıyla 600 düşük bir limit. sadece düşündüğümü belirtmek için geldim yazdım ve gidiyorum :)
ama yine de umarım bulursunuz :)

  • mojiziku  (07.02.18 12:24:23) 
@mojiziku, link koymaya üşendim ama az önce cepten, sahibinden.com'da geziniyordum. idealtepe ve adatepe'de 1 000 tl'ye daireler var kiralık. ama önceliğim hazır, kurulu, düzeni olan bir eve girmek.


  • runagain  (07.02.18 15:05:59) 
Faturalar dahil 600 mü?!!!
1000 tlye kiralık ev(!) vardır da nasıldır kimbilir..
İkincisi de faturalar kişi başı 100lira mı gelecek mesela?
Ayrıca o bölge hem şehir merkezlerine uzak oldığundan (taksim kadıköy Beşiktaş vs) hem de civarda üniv. pek olmadığı için ev arkadaşı arayana sık rastlanmaz..
Ayrıca insanlar genelde yüksek ücretli ev kirası olan semtlerde ev arkadaşı arıyor..1000 lira istanbul şartlarında zaten çok uygun olduğu için biriyle ev paylaşmak tercih sebebi olmaz.
Son olarak idealtepe adatepe civarı için bütçeniz çok az.
Fındıklı, kayışdağı taraflarına bakın..
  • jimjim  (07.02.18 19:56:57) 
Sevgili degerli arkadaslar 1200-1300 tlye 2 art bir, 3 arti bir daireler var!

Sahibinden diye bir site var. Girin bakin.

Akil degil, yorum degil; varsa paylasimli ev istiyorum!

Evi 1200 e 1500 e tutup, her bir odaya 1000 tl isteyenler yazmasin zaten.

Bir odaya 1000 kusur tl yi normal goren arkadaslar da oyle görmeye devam edebilir. Ama beni baglamiyor bu dusunceleri.

Kiralik ev de var o fiyatlara. Kotu falan da degiller. Ama ikinci tercihim ev kiralamak.

Cok basit...

edit: ya harbiden ben cok uyumlu, sakin, efendi, kibar bir insanım ama biraz zıvanadan cıkıyorum bazı şeyler olduğunda.
burada ev arkadaşı ilanı veren bir arkadaşa yazdım. çünkü sadece, şu semtte kiralık diye yazmış. ne evin özelliklerinden, ne odanın özelliklerinden, ne kiradan faturadan, hiçbir şeyden bahsetmemiş. ben de detay sordum haliyle... sorduklarımın sadece bir kısmına lutfetti cevap verdi. 1 200 tl kira istiyor bu arkadaş, bir oda için. o paraya kiralık ev var dedim 2+1 hatta bir tık üstüne 3+1... 1350'ye... hemen çirkinleşmeler, hemen ne diye yazıyorsun, o paraya ev tutamazsın... semtini söylemeyeyim de hangi duyuru oldugu çıkmasın.

yav he he, o paraya ne ev bulurum, ne de av tutabilirim. mesele::: o paraya ev bulabilmem, tutabilmem değil! mes-ele is::: kiralık evden önce ev arkadaşlığı istiyorum. olmazsa ikinci secenegim ev tutmak.

Kİ... sahibinden' e girdiğinizde bir dolu ev var. idealtepe'de, adatepe'de, ve bu arkadaşın, adını söylemeyeceğim semtinde.

yahu, direkt ve sadece duyuru ile ilgili var ise bir bilginiz paylaşın lütfen. o paraya bulamazsın da bulamazsın... yav he he bulamam...

kadıkoyun göbeğinde 550'ye her şey dahil kaldım ben, suadiye'nin göbeğinde 600 her şey dahil kaldım ben, maltepe'nin göbeğinde 500 her şey dahil kaldım ben, göztepede her şey dahil 800 tlye kaldım ben.

osmanağada 750 tlye, eşyalı, kombili, sahibinden daireyi kaçırdım son anda.

kadıkoy belediye karşısında sahibinden, 1000 tl, eşyalı, kombili daireyi tutamadım para denkleştiremediğim için.

lütfen... aylarımı yıllarımı ev/oda arayarak geçirdim, geçiriyorum. hatırı sayılır bir deneyimim var. onlarca ev, bir sürü semt dolaştım.

aradığım, palmiye adaları manzaralı hiper ultra luks, uçan daire değil. bana ne manzaradan, lüksten...

uyuyup uyanıp işe gittim yer ev. pislik, döküntü olmasın, nem olmasın yeter. mümkünse 1. kat ve üstü, penceresi ve balkonu olsun, çarşıya pazara yakın olsun.

zibilyon tane ev var. sahibinden'e bakıyorum, ev arkadaşı sitelerine bakıyorum, tanıdıklara haber salıyorum. buraya da yazayım dedim. hata mı ettim?

varsa var, yoksa yok... derdi tasası bana. sağ olun, var olun siz.

artı ve son olarak... ailesiyle kalan arkadaşlar, kaç kişiden oluşuyor aileniz? 3 kişi mi bütün aileler? anne-baba-çocuk...

eşşek kadar evi tutup iki kişi mi kalacağız? 2+1'de 3 kişi çok rahatlıkla kalabiliyor ve kendini bilen insanlar da olursa hiç sorun olmuyor. bir yıldan fazla kaldığım kadıkoy belediyedeki evde son dönemlerde 4 kişiydik 2+1'de. bir arkadaşın arkadaşı da yanına eklemlenmişti. birbirimizi bile görmüyorduk çoğu zaman, bırak banyo/tuvalet sırası beklemeyi.

trump dese neyse... üç aşağı beş yukarı herkesin gelir seviyesi belli.

evi kiralayıp, kirasını ödetecek enayi arayanları da Allaha havale ediyorum. depozit vermiştir, eşya almıştır, faturalar vs sorumluluk onda, eyvallah. tam eşit ödenmesin zaten, bir tık fazla alsın zaten kirayı filan. ama bir de insaf etsin değil mi? düşmez kalkmaz bir Allah...
  • runagain  (07.02.18 23:52:50 ~ 08.02.18 06:02:12) 
Kendi adıma uzun süredir ev aradığım için ben de deneyimlerime dayanarak yazdım.
Ve elbette buradaki cevaplar öyle ya da böyle size yardımcı olmak için yazılıyor zaten..
Buradaki çoğunluğun evden beklentileri sizden farklı olabilir (olmayabilir de) dolayısıyla karşılaştıkları ücret skalası farklıdır. Ayrıca bahsettiğiniz gibi fahiş paralar isteyenler de var hak veriyorum.
Yine de ilk yorumda bahsettiğim gibi; o mevkide sosyal şartlar gereği insanların ev arkadaşı aramayı sıklıkla tercih etmemesi ve ücret aralığınızı gözden geçirirseniz belki işinize yarar, daha kolay ev/oda bulursunuz diye düşünüyorum.
  • jimjim  (08.02.18 11:47:45 ~ 11:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.