[]

askerlik

93 kasım doğumlu biri bu sene üni sınavına girip açık öğretimle 4 sene okuyup askerliği yedek subay olarak yapabilir mi kağıt üstünde mümkün mü ?




 
Daha önce 4 yıllık üniversite okunmadıysa, yaş sınırına takılmazsa (sanırım 29'du) kağıt üstünde mümkün. Pratikte değil, açık öğretim mezunu yedek subay olma şansı çok düşük, en azından ben hiç şahit olmadım.


  • once  (07.02.18 01:06:49) 
mümkün.


  • brakgn  (07.02.18 01:11:15) 
açık öğretim mezunu yedek subay görmedim ama denk gelene denk geldim. loto'da 6 tutturmakla hemen hemen aynı olasılık olsa gerek.


  • Delay Fuze  (07.02.18 01:13:09 ~ 01:13:34) 
kısa dönem yapabiliyor yani ? benim sormak istediğim yaş sınırına takılıyor bu anlattığım profil ?


  • docrivers  (07.02.18 01:20:05) 
Yedek subaylık tamamen şans, seçsen de seçmesende çıkar veya çıkmaz ihtiyaca bağlı, mühendis öğretmen gibi mesleğin varsa lisans diplomalı tabi çıkma ihtimali yüksek ama diğer türlü kısa dönem çıkar


  • Uncle Sam  (07.02.18 08:06:27) 
şuan 25 olsan ve okulu 4 sene de bitirsen 29 eder ki. bunun sonrasında kısa dönem gidebilirsin. hatta yarım dönem uzatıp askerliğe başlasan bilen askerken okulu bitirirsen kısa dönem gibi terhis ederler.


  • helenart  (07.02.18 10:38:38) 
bırakın açıköğretimi normal bir üniversitenin işletme/iktisat gibi bölümlerinden mezunları da almıyorlar yedek subaylık için. Artık yedek subaylık için belli mesleklere sahip olmanız gerek. bunların başında mühendislik gelmekte. doktor/dişçi bunların zaten kaçarı yok. eğer gerçekten asteğmen olarak askerliğinizi yapmak istiyorsanız size sorduklarında komando olmak istediğinizi özellikle belirtin.

benim de gördüğüm, duyduğum en alakasız asteğmenlik mevzusu Fransız dili ve edebiyatı okumuş bir abimin komando asteğmen olarak şırnak'ta askerliğini yapmış olması.

son olarak bir abi tavsiyesi, askerde 1(bir) günü bitiremiyorken asteğmenlik için kasma.. senden sonra gelenler senden önce giderken bakarsın arkalarından..
  • silah taciri  (07.02.18 10:47:15) 
@silah taciri “Artık yedek subaylık için belli mesleklere sahip olmanız gerek.“

Ne zamandan beri?
  • Delay Fuze  (08.02.18 02:06:43) 
@Delay Fuze kesin bir tarih veremem ama 9 sene önce askere gitmiş biri olarak benim zamanımda da böyleydi, şimdi de böyle. terör belası 90'lardaki gibi değil. Yedek subay ihtiyacının çok büyük bir kısmını doğrudan mühendislerden karşılıyor ordu. Makine mühendisi, inşaat mühendisi vb. gibi doğrudan ordunun işine yarayacak askerleri uzun dönem olarak alıyorlar. Zaten terör mevzusunda sözleşmeli er politikası başladığı için ekstradan yedek subaya gerek kalmıyor.


  • silah taciri  (08.02.18 14:28:28) 
Ben 2016 şubatta gittim. 115 kişinin 20 civarı mühendislik veya fen edebiyat dışıydı. Ben de sigortacılık mezunuyum.

Tabii takım komutanı benim bahsettiğim. Meslekçilerde direkt avukat hakim öğretmen alıyolar heralde. O konuda hiç bilgim yok.
  • Delay Fuze  (09.02.18 01:52:20) 
Komando olmak da istememiştim. Pişman oldum sonra. Kime ne çıkacağı hiç belli olmuyo özetle. Zaten tipleri görünce de bilgisayarın rastgele seçtiğini düşünmeye başladım. Anlam veremedim.


  • Delay Fuze  (09.02.18 01:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.