[]

Dukkan aciyoruz bazi sorularim olacak

Yillardir basit usul vergiyle depodan yuruttugumuz isi magazaya tasiyoruz.yarin kira kontrati imzalanacak.bir haftada dekor yapilacak. Perakende satis magazasi olacak.

Basit usul vergi kaydimiz baska sehirdeydi onu kapatip buraya sifirdan acilis yapicaz. Gelir vergisine tabi olucaz.maliyeye basvurmadan once bir muhasebeciye mi gidelim? Basit usulken esnaf odasi hallediyordu muhasebe islerimizi?

her muhasebecinin aylik defter ucretinin farkli olduguna dair biseyler duymustum. Neye gore belirleniyor bu?

Ruhsat icin ne zaman basvurmamiz gerekiyor? Giderleri ne civarda tutar? Yangin tupu vs almak gerekecek dimi?

Tabela vergisi neye gore belirleniyor? Basit malzemeden bir alinlik tabela, bir tane de dukkandan sokaga sarkacak kucuk isikli tabela ve kapi onune arac parkini engelleyici iki tane yer tabelasi dusunuyoruz.hepsine ayri vergi mi vericez?

Yazarkasa bildigim kadariyla maliyeye seri nosuyla isleniyor. Maliye ne tip yazarkasa alacagimiza karisiyor mu? Begendigimizi alip geciyoruz dimi? Bir de kendinden pos cihazli yazarkasalar var. Bankaya basvurucaz pos icin ama verecek mi bilmiyoruz.yeni acilis yapmis bir firma olucaz sonucta.diyelim ki verdi bizim poslu yazarkasanin posu ise yaramaz duruma mi dusuyor.

Cok sey sordum ama her madde icin cevaptan emin olanlar yazarsa sevinirim.simdiden tesekkurler. Bu arada izmirde muhasebeciyim diyen varsa o arkadasla da calisabiliriz.sehrin yabancisiyiz.

 
Tanıdığım bütün dükkan sahipleri bütün bu işleri muhasebeciye bırakıyor. Yurt dışında nasıl bilmiyorum ama yurdumda şirketlerin kuruluş işlerini hep muhasebeciler hallediyor.


  • cleric  (07.02.18 09:08:53) 
muhasebe ücretlerinin tarifesi var. ile göre, şahıs firması veya şirket olmanıza göre, çalışan sayısına göre belirleniyor. tarifedeki ücretler en düşük ücretler. en az o kadar olmalı.

muhasebeciler belediye işlemlerini bilmez. yani bileni vardır da ben şahsen yıllardır bilmiyorum, zira o kısım benim işim değil. adı vergi olmakla birlikte ilan reklam vergisi, emlak vergisini falan da bilmem. bilen vardır elbet, ben bulaşmadım bugüne kadar.

maliye ne tip yazar kasa aldığınıza karışmaz, beğendiğinizi alırsınız. belirli sektörler için yazarkasa pos kullanmak zorundasınız. yazar kasa işlemlerini de eskiden muhasebeci hallederdi ama artık onu da yazar kasayı satan adam hallediyor.

banka verir niye vermesin. kredi kartı gibi bir şey değil ki bu. bankaya gelir kapısı. kullanırsan komisyon kesiyor, kullanmazsan düşük ciro ücreti kesiyor. sen pos almak istiyorum de, bankalar takla atar.
  • kibritsuyu  (07.02.18 09:16:47) 
Paragraf paragraf cevaplamaya çalışayım.

Açılış ve maliye işlerini muhasebeci halledecek, sizlik bir şey yok. Mecburen bir muhasebeciye yetki vermek zorundasınız.

Muhasebe ücretlerinin bir tarifesi var her meslekte olduğu gibi en az alınacak para bellidir, ama piyasa genelde hatır ve pazarlıkla döner. çok fazla iş yükü olmayan bir işletme için 300 TL ortalama düşünebilirsiniz.

Ruhsatın acelesi yok, belediye ara sıra sokağa iner ruhsatsız yerlere evraklarınızı tamamlayın ve ruhsatınızı alın der. Onu o zaman halledersiniz, sağlık gıda vs ile ilgili olmayan işlerde pek önemi yok. belediyeden belediyeye fiyatlar değişiyor, ortalama 2-3 bin tl harcarsınız. Yangın tüpü, akülü ışıldak, çok katlı ise yangın merdiveni, kaçış yönünü gösteren tabelalar vs. takmayın çok fazla gelip eksiklerinizi söylerler siz de tamamlarsınız.

Tabela vergisi yıllık ödenir, metrekare birim fiyatından ışıklı/ışıksız/led vs diye sınıflandırılır. Sabit duran tabelalar için belediyenin internet sitesinden başvuru yapıp ödeme yapabilirsiniz. Bunu atlamayın.

Yazarkasa alışverişi yasal bir sistem ile işliyor, faturası belgesi ödeme kaydecici cihazlara ait kafa kağıdı vs var. Nasıl bir kasa alacağınıza karışmıyorlar. Normal pos cihazları ücretsiz bankalarda, yazarkasa poslar ücretli. Çok fazla kart çekecekseniz yazarkasa pos mantıklı, öbür türlü hem pos çek hem yazarkasadan fiş çıkar zaman ve işçilik kaybı.

Sektör olarak yazarkasa özellikli pos cihazı mecburiyetiiz yok ise mecbur değilsiniz isterseniz normal bir yazarkasa alıp pos cihaz ve cihazlarını istediğiniz bankalardan alırsınız.

Bir de satış tutarlarınız "fatura kesmeye mecbur" kısıma denk gelecek ise zaten yazarkasa fişi kesemezsiniz, mecbur fatura kesmek durumundasınız. 700-800 TL gibi bir limitdi bu da sanırım.
  • John Bloor  (07.02.18 12:54:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.