[]

suya düşen telefon çalışır mı?

bugün Samsung A5 cihazımı suya düşürüdm. 15 dakika sonra hemen pirince yatırdım. öğlen 4'ten beri pirincin içinde. 5-6 defa kontrol ettim hala ekran kapalı, telefon açılmıyor. 24 saat pirinçte bekletmek için yeterli mi? ne zamandan sonra artık telefoncuya gideyim?




 
pirince atmaktan ziyade, telefonun acilip, anakartin saf alkol ile temizlenmesi lazim. egerki herhangi bir kisa devre olmamis ise calisir ama buyuk ihtimal kisa devre olmustur. telefoncuya olabildigince cabuk gitmeliydin cunku ne kadar telefonu acmayi, kullanmayi denersen o kadar kisa devre yapmak icin denemis olursun. pilini ayirip, en kisa sure icerisinde cihazi temizlemelisin icini acarak.


  • purple rain  (06.02.18 22:42:00 ~ 22:43:29) 
Kardeşimin telefonu bataryası çıkmayanlardandı. Su dolu leğene düşürdü. Biz hemen pirinç dolu kavanoza koyup en az 10 saat beklettik. Sonra parçalarını ayırıp bir de öyle beklettik ayrı ayrı. Sonra hiçbir sorun çıkmadı. Kardeşim hala da onu kullanıyor. Siz de hemen bataryası çıkıyorsa, çıkarılabilir parçalarını da bekletin iyice. Bir de ondan sonra kontrol edin.


  • m e b  (06.02.18 22:45:23) 
Bu arada hemen dedim ama üstünden bir-iki saat geçmişti, benim haberim olunca hemen koymuştuk. Buna rağmen pirinçte bekletmek işe yarayabiliyor.


  • m e b  (06.02.18 22:47:18) 
bataryası çıkmıyor galiba bunların. yarın kızılaya inip telefoncuya götürücem beklesin bu gece. ankara'da kızılay civarında telefoncu var mı tanıdığınız?


  • aslan burcu kadini  (06.02.18 22:48:05) 
A5 suya dayanıklı olması lazım. Hangi yılın a5i?


  • shenergy  (06.02.18 22:48:54) 
2016 hocam. geçenlerde de 400 lia bayıldım pembe, mor ekran sorunu verdi. hiç memnun değilim.


  • aslan burcu kadini  (06.02.18 22:51:02) 
Icine dustugu su, saf su degil ise oksitlenme yapar zaman ile bu da iletken yuzeylerin yalitkan olmasina sebebiyet vererek cihazin calismasini engelleyebilir.


  • purple rain  (06.02.18 22:51:26) 
2016da yokmuş 2017 suya dayanıklı.


  • shenergy  (07.02.18 13:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.