[]

Yurtdisina TL/EURO transferinde adam mikmeyen bir banka/kurulus?

Selamlar efenim,

Simdi az once, Enpara'dan AIB (Irlanda'da bir banka) ye 500 Euro gonderdim, ulan Enpara 30 TL hava parasi aliyor, AIB de yaklasik 25 Euro civari bir sey kesecek, bu nedir arkadas? Artik gina geldi, yok mudur ya bunun baska bir caresi?

Benim aklimda bir sey var ama denemedim, Garanti de hesabim olmadigi icin , denemis olan var ise hmu lutfen:

Bildigim kadariyla Garanti'deki TL hesabinizdan TL olarak yurtdisi hesaplarina TL transfer yapabiliyorsunuz, Benim Revolut (Birlesik Krallik'ta bir banka)'ta TL hesabim var, oraya bunu direk gondersem herhalde bir masraf cikmaz gibi (Garanti keser biraz herhalde). Ama soru su, Garanti'den direkt yurtdisina TL hesabindan, TL olarak transfer yapilinabiliyor mu?

Tisikkirler.

 
ocak ortasında baktığımda bankalardan en ucuzu ziraatti.
enpara çok fazla kesiyor.

  • patronaj  (06.02.18 16:00:00) 
garanti'den o olay olmaz bence. ayrıca enpara aib demişsiniz, arada aracı banka yoksa kısmen iyi yine. garanti araya aracı banka da koyar. ordan da bi 30 euro girer.

en ucuzu ziraatti bu swift işlerinde. bence ufak bedeller için alternatifler daha iyi banka transferinden, ya da elinizde getireceksiniz.
  • kveldulv  (06.02.18 16:29:50) 
@kveldulv ya o kadar sik seyahat etsem elde goturulur de, o kadar sik seyahat etmiyorum. Garanti icin bunu bir arkadasim demisti, o yurtdisina bir transferi direkt olarak TL olarak yapmisti.


  • nurigagarin  (06.02.18 16:32:36) 
transferwise.com

kullaniyorum mutluyum, TL EURO yok sanirim ama Dolara cevirip falan cok guzel yolluyorsunuz,
Referansli linki kullanirsaniz 500 sterline kadar para transferi free of charge olacak.
  • skulldragon  (06.02.18 16:33:32) 
@skulldragon TL olmadigi icin pek bir manasi olmuyor, obur turlu zaten Revolut her turlu transferi bedavaya yapiyor.


  • nurigagarin  (06.02.18 18:29:40) 
moneygram'i arastirdiniz mi?


  • 65 derece  (06.02.18 20:47:58) 
@65 derece, Moneygram da cok maliyetli, su ana kadar benim yaptigim yol en ucuzu maalesef, bundan daha ucuzunu bulmaya calisiyorum.


  • nurigagarin  (06.02.18 20:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.