[]

Emlak satışı

Merhaba,

Muhtemel bir daire satış durumu var. Emlakçı da var da arada ama nelere dikkat etmek gerekir? Tapuda işlemler, para, sözleşme artık her neyse.

Teşekkürler

 
satıcı tarafız


  • senolll  (06.02.18 14:37:55) 
Eğer kredili bir satış değil de nakit bir işlem söz konusu ise, satış tutarını elden değil de bankadan almaya bakın.

Fakat piyasada genelde tapu satış miktarı gerçeğinden az gösterilir, bu da elden nakit alımı mecbur bırakıyor. Yanınızda paradan hesaptan anlayan tercihen açık gz bir esnaf arkadaşınızı bulundurmakta fayda var.

Tapu dairesinde imzayı atmadan önce size paranızı aldınız mı diye soracaklar, aldıysanız sıkıntı yok. Ama henüz almadıysanız ya parayı nakit olarak orada sayın ve alın, ama güvenliğe dikkat edin.

Yeni çıkan tapu takas sistemi var, hem alıcıyı hem satıcıyı koruyan bir sistem. Araştırıp kullanmaya çalışın.

Bir kısmı kredili bir kısmı nakit ise yine nakit kısmını sağlama alın önce, kredili kısmı merak etmeyin bankaya gidersiniz ve sizin hesabınıza aktarılır.

Nakit olan ödeme için şu yolu izlemeniz daha sağlıklı ama biraz masrafı var.

Alıcıya parasının olduğu bankaya gidip sizin adınıza blokeli çek düzenlenmesini isteyin, alıcı çeki yanında getirir tapuya. imzaları atarken çekinizi alırsınız.

Hem para saymayla uğraşmazsınız, sahte para ihtimalinden kurtulursunuz hem de bu şekilde alıcı da satıcı da nakit para taşıma riskinden kurtulur.

Hem de alıcının kötü niyeti var ise bertaraf edersiniz.

Blokeli çek hazırlatma masrafı da 300-400 tl gibi bir şey tutar. Kafanız rahat olur.

Son not, emlakcı dahil hiç kimseye güvenmeyin. Ayrıca Sayın @hep mutlu olmak istedim'in teklifi ahlaka hiç uygun değil, sektör olarak adamları sevmesek de bir daireyi satmak için onlarca insanı getirip götürüp emek harcıyorlar. Kaldı ki böyle bir satış yaptığınızda sizi dava edip parasını kolayca alır haberiniz olsun.

Emlakcı değilim, emlakcılıra çok para ödemiş biriyim, mecbur kalmasam asla işim olmaz ama işimi yaptıysa hakkını veririm.
  • John Bloor  (06.02.18 14:59:42) 
@hep mutlu olmak istedim e katilmiyorum.
emlakci gostermis, isini yapmis. musteriyi baglamis, ev sahibinin isini gucunu yarida birakip evi taliplilere gostermesini ustlenmis kisaca isini yapmis.
fiyatindan memnun olmayabilirsin, pazarlik elbette yapilabilir ama isini yapmis adamin arkasindan gitmek hic etik degil. sonra emlakcilar niye cakal. (emlakci tanidigim yok)
  • kuehles blondes  (06.02.18 15:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.