[]

siber zorbalık

1- hakkında ne düşünüyorsunuz?

2- hiç sosyal medya fenomenleri, vloggerlar, bloggerlar vs. hakkında yazarken, hakaret ederken bu işin çok ciddi sonuçlara sebep olabileceğini düşünüyor musunuz? düşünüp umursamıyor musunuz? cyber bullying ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalışan kampanyalar falan var. bunlar aklınıza gelip vicdanınızı sızlatmıyor mu?

2. soru ilgili kişilere..

 
O zorbalık dediğin şey laptopun ekranını kapatana kadar. Telefonu cebine koy, bilgisayarı kapat bir yürüyüş yap.

Bunu yapamayacak tıynette birisiysen 7 milyar insan yaşıyor dünyada, her dakika bir bebek ölüyor belki, neden sana niye üzülelim?

Sen dediğim konuyu açan kişi değil.
  • bos gezenin bos ustasi  (06.02.18 12:38:27) 
1- Böyle bir şey yok. Bilgisayar kişinin kontrolünde. Açıp özelini dağıtırsan milletten her şeyi duymayı da göze alacaksın. Çünkü paylaştığın içeriği yoruma sen bizzat açıyorsun. Bana da biri hakaret ederse engellerim, geçerim, ileri giderse dava ederim.

Teknolojiyi kullanmayı bilmeyen, laf işitmeyi kaldıramayan... meydana çıkmasın.

2- Engelleyip geçemeyenler doğal seçilimle eleniyorlar.

Bu tarz kampanyaları yürütenler, yardım kuruluşları, bu işlerden kâr eden kurumlardır. Bu kurumlarda çalışan insanlar duygu sömürüsü üzerinden para kazanıyorlar. Bildiğin profesyonel dilencilik. Yine bu tarz 'sosyal sorumluluk projeleri' adı altında vergi kaçıran şirketler var. Yani bir şirket bu işten kâr etmese 'sosyal sorumluluk' güder mi? Güderse batar.

Yine yardım kuruluşlarının topladıkları bağışların büyük bir kısmı da kendi masraflarına gidiyordur. Bunun yardım yemeği var, reklamı var, organizasyonları var... Yani maksat 1 aç daha doyurmak değil, 1 yaralıyı daha iyileştirmek değil, bu şirketleri 1 yıl daha devam ettirmek 1 aç doyurmaktan daha önemlidir.

Son olarak bir çok düşkün düşkün olmayı hak etmiştir. Çoğu dilenciliğe ve hazıra alışmış, verilen eli tutup kendini kaldırmayı bilmemiştir. Çalışmak, üretmek, kendine ve çevresine faydalı olmaktansa duygu sömürmek işlerine gelmiştir.
  • idexo  (06.02.18 12:43:14) 
bir laf öğrenmişsiniz "doğal seçilim" diye, sabah uyanıyorsunuz doğal seçilim, akşam yatıyorsunuz doğal seçilim. keşke sizler de doğal seçilimle elenseniz. engelleyip geçtiğiniz veya dava ettiğiniz kişilerin, sizi takip etmeyi bırakacağına eminsiniz yani. kimsenin kilosuyla, dış görünüşüyle dalga geçmem, dün, sanal zorbalığın kralı yapıldı mesela. verse hayır derim demeye kadar düşüldü.


  • nice tnetennba  (06.02.18 13:54:08) 
@bos gezenin bos ustasi; her dakika bir bebeğin ölmesi, bir insanın ölmesine "sebep" olmaya gerekçe değil diye düşünüyorum.

@idexo; her kişinin olaylara tepkisi farklıdır, bu insanlığından kaybettirir mi? canını psikolojisi daha düzgün ya da güçlü insanlardan daha mı değersiz kılar?
  • nonik  (06.02.18 16:18:05) 
1- Eleştiri nerede biter, zorbalık nerede başlar biraz düşünmek lazım tabii. Bence zorbalık gerçek hayata etki etmeye başladığı zaman; örneğin hedef gösterilen kişinin yaşadığı yeri insanların taşlaması, o kişinin sokakta yürüyemez hale gelmesi vs. Onun dışında tek bir kişiyle paylaştığın resim veya yazının genele açılarak arkadaşlarının yüzüne bakamaz hale gelmek de zorbalık.
2- Yapım gereği ağzımı doldura doldura kimseye küfredemem, klavye ile bile olsa. Üzerim diye değil, elim gitmiyor. Öte yandan X ünlü veya ünlümsü kişisinin sosyal medya üzerinden ona buna sataşıp sonra toplu yüklenmeyle karşılaşınca ağlaşmasını son derece yapay ve gereksiz görüyorum. Aklı başında bir ünlü / ünlümsü muhakkak hakaretler arasında da bir ayırım yapıyordur. Atıyorum "Ay son çıktığım alışverişten zilbilyon dolara aldığım kürküm nasıl olmuş" şeklinde bir paylaşıma sanırım "kıçım gibi olmuşsun", "pis katik, sen de ölürsün inşallah" tarzı cevaplar geleceğini hesaplıyor olmalılar. Öte yandan kendi derin kalınlaşmış olabilir ama çevreni, hele çocuğunu paylaşmayacaksın takipçilerinle aranda böyle bir sevgi/nefret ilişkisi varsa.

  • SiyamkedisiZorro  (06.02.18 16:33:00) 
'her kişinin olaylara tepkisi farklıdır, bu insanlığından kaybettirir mi? canını psikolojisi daha düzgün ya da güçlü insanlardan daha mı değersiz kılar?'

Evrim değerli/değersiz ayırmaz. Adapte olan hayatta kalır, adapte olamayan elenir. Kimse internete girmek zorunda değil. Oraya girmek isteyenler de oralardaki risklere karşı hazırlıklı olmalı. Ticaret de bir risktir, herkes başarılı olamaz. Riski alıp almamak kişinin elinde. Bu da onun gibi. Kimse ticaret yapamadığı için daha değersiz değildir, ama daha zengin olmak istiyorsan risk almak zorundasın. Yoksa gir fanusuna yaşa. Kimsenin de umurunda olmaz.
  • idexo  (06.02.18 16:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.