[]

evlilik

ya kankiler. dostlar. arkadaşlar. şimdi benim bir derdim var. erkek arkadaşımın "planlarına" (plan çünkü daha ortada kesin kayıt vs. yok) göre kendisi kanada'da post graduate (1 ya da 2 senelik) programlarından birine gidecek. çalışma izniyle iş bulup arkasından göçmenlik kovalamayı düşünüyor. 5 senedir birlikteyiz, ben eylülde mezun olup kasım ayında işe girdim o haziranda mezun oldu ama çalışmıyor.başta conjugal partner kısmından çalışma izni alacaktım ben de ama okuduğumuz kadarıyla daha komplike durumlar olması gerekiyormuş onun için. bu arkadaş da başlarda (yani başlarda dediğim atıyorum 1. 2. senemizde ben evlilikle ilgili konuşurken [ki bu konuşmalar kesinlikle ne zaman evleniyoruz gibi değildi aksine, ne düşünüyorsun genel olarak vs. tadındaydı]) evlilik karşıtı olduğunu, çok manasız bulduğunu vs. söyledi ve ben bu durumu bu şekilde kabullendim. "oke 5 sene de geçse 10 sene de istemiyor ve istemeyecek" diyerek. hani mantığım hep "yani benle bile mi istemiyor ki </3" şeklindeydi ve kırılıyordum ama bir süre sonra bıraktım.

her neyse, şimdi bu conjugal zımbırtısı için 1 sene birlikte yaşadığını ispat etmen gerekiyormuş. biz yaşadık ama yurt dışındaydık ve elimizde kontrat ya da fatura vs yok. bu nedenle "ben gitmeden bi nikah kıyalım ben gideyim de sen de gelebilesin" dedi. tamam benim iyiliğim için söylüyor bunları, hatta "yani evlilik istemiyordun dediğin bundan 3-4 sene önce, fikrim değişti artık" dedi ve "zaten birbirimizi de seviyoruz evlenmemek için sebep de göremiyorum sadece bu süreci hızlandıracak" dedi. ama bana hala çok soğukmuş gibi geliyor. düğün meraklısı değilim ama yine de küçük bir yemekti eğlenceydi, gelinlikti isterim.

şimdi biz nikah kıyacağız ve o da eylülde gidecek?? bu resmen "benimle başka bir ülkeden vatandaşlık almaya var mısın?" gibi bir şey olmuyor mu? yoksa çok mu kadın kafasıyla düşünüyorum? duygularımın mantığımın önüne geçtiğini falan söyledi 15 bin kere. haksız mıyım sizce?

 
haksızsın...

Evlilik istemeyen biriyle birlikte olmayı kabul etmişsin, çünkü seviyorsun.
O zaman formaliteden evlilik yapacak olmak seni neden bu kadar üzüyor?

Acaba sen aslında bir şekilde zamanla ikna olur diye mi birlikte oldun? Yoksa gerçekten evlilik senin için önemsizdi, mühim olan birlikte olmanızdı ise, neden şu anda "ya bi imza atalım yeter ki birlikte olalım" diye düşünmek yerine "gelinlik, yemek, kutlama" kısmında takılı kalıyorsun?

Zamanında benzer bir yoldan geçip evlenmemiş biri olarak söyleyeyim ki, ayrılmayı göze alıyorsan evlenme. O gitsin sen kal, yollarınız ayrılsın. Ama bu kadar sevgi geçmiş vs. varken bence denemeye değer.

Ha bir de önce kendine dürüst ol. Ne istediğini bilmenin bir zararı yok. Ama isteklerini arkaya atıp kendini kandırıyorsan bir şekilde ortaya çıkıyor işte. 5 yıl sonra bile olsa...
  • lcha  (06.02.18 10:04:47) 
haksızsın. seni sevmeseydi evlilik istemeyen insan gitmeden nikah kıymayı da düşünmezdi.


  • pinkpeony  (06.02.18 10:10:42) 
@Icha işte formaliteden değil diyor zaten kendisi de. bunu böyle düşünen benmişim, gitmeyecek olsa, "biz burada max. 1 sene daha böyle takılır sonra evlenir kendi evimize geçerdik" diyor. formaliteden olmayacak işte ama böyle ne bileyim saçma bir şey olacak


  • dedi ayca  (06.02.18 10:17:13) 
Ee nikah kıyalım ama başka hiçbir şey yapmayalım mı diyor sevgiliniz? Nikahta giymek için güzel bir beyaz elbise/gelinlik alın, sonrasında aileyle, yakın arkadaşlarla 10 kişi, 20 kişi artık neyse bir yemek yiyin güzel bir yerde. O gün evliliğinizi kutlamış olun.

Anlattıklarınızdan bu kısmı anlayamadım çünkü ben, kutlamaya yemeğe tamamen mi karşı yoksa siz mi öyle olduğunu varsayıyorsunuz? Bence tamamen haksız değilsiniz, evlenirken sevdiğiniz insanlar yanınızda olsun kutlayalım istemek normal. Ortada buluşursunuz bence, büyük bir sorun olmamalı bu. :)
  • kobuzchu kiz  (06.02.18 10:50:49) 
Nikahtan sonra ufak bir eğlence organize edebilirsiniz yine de, bu dileğinizi bence söyleyin sevgilinize. Bence sizin sıkıntınız, aşırı romantik düşünceler ile bu kararın alınmamış olması, filmlerde bize empoze edildiği gibi süreci yaşamıyor olmanız. "Bana hala soğukmuş gibi geliyor." demeniz bunu gösteriyor. Bence soğuk değil, sadece evliliğe gereğinden fazla anlam yüklemiyor ki bunun tam tersinden çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hayatını sizinle birlikte geçirmek istiyor, ömemli olan da bu.


  • gmzo  (06.02.18 10:52:20) 
@kobuzchu kız , @gmzo kutlamayı ve gelinliği düşünememin sebebi 3 aydır çalışıyorum, 3-4 binden fazla birikmiş param yok. kendisinin hiç yok çünkü çalışmıyor, annemlerin kuruş durumu yok, e onun ana babasının günahı ne?

evet derdim aşırı romantik şeylerle olmaması. ve dediğim gibi kalabalık dıdısının dıdısı da gelsin, bohçalar olsun vuuu falan gibi bir insan olmasam da gelinlik giymek, güzel bir yerde max 100 kişiyle yemek yemek isterdim. e bu bile nereden baksak 10 12 bin liralık bir şey. çok fazla şu an bu aşamada. ya hep ya hiç"çiyim sanırım..
  • dedi ayca  (06.02.18 10:56:37) 
10-12 bin liralık kutlama yapamayacağınız için ayrılmayı düşünebiliyor musunuz peki? Cevap evet ise, o iş olmaz zaten. Ben de geçtiğimiz yaz evlendim. Sadece nikah yapabilecek olsaydık, yine evlenirdim. Gelinlik ve kutlama hayatımdaki insandan daha değerli değil çünkü. Evlenmek sevdiğiniz insanla birlikte olmak için bir araç, nasıl kutlandığının veya kutlanıp kutlanmadığının önemi olmamalı..


  • gmzo  (06.02.18 11:05:47 ~ 11:06:09) 
haksız değilsin ama içinde bulunduğun durumu da sindirmen gerek diye düşünüyorum. adam da son güzel tespit yapmış.

şimdi olay şu. sen evlilik istiyorsun bu çok doğal. o istememiş. sen de bir şekilde hazmetmişsin olayı..

neyse sonra kanada işi yüzünden evlilik zorunlu hale geldi. çocuk da evlenelim dedi.

amaa... senin kafanda istediğin şey bu değildi. anlamı olan birşey istiyorsun. bu şekilde kanada tabanlı evlilik olunca yaptığınız şey şirket anlaşması gibi birşey oluyor. sizin kafanıza takılan o.

benim görüşüme göre sen de haklısın. duygusal anlamı olan bir evlilik yapmayı herkes ister. şartlar namüsait ama. kanada gibi bir fırsat ayağına gelmiş hayatın ve senin çocuklarının hayatı kurtulacak. 2030 yılında türkiyenin su fakiri ülke konumuna geleceği öngörülüyor. sen şimdi bu duyguların yüzünden kanada evliliği gibi mantıklı bir işte sorun çıkarırsan çok daha kötü bir geleceğe kendini hazırlıcan.

güzel ablam, canım ablam, bir tanem ablam. sakin ol. biraz terapi babında birşeyler yap. bak daha bugün artık torba yasa çıkaracaklarmış netflix spotify hepsine badem bıyıklı , çocukları çok ''seven'', imam hatip mezunları bakacak. şansın gelmiş iken sırf duyguların mantığın önüne geçiyor diye arıza çıkarma. benim fikrim bu.

arkadaşlar arası veya aile içinde ufak bir yemek verilebilir ama bilmiyorum adam istemezse de çok darlamayın.
  • charlotte blanc  (06.02.18 11:07:23 ~ 11:09:05) 
@charlotte blanc aahsah bizim, çocuklarımızın ve onların da çocuklarının hayatı kurtulacak gibi bir cümle kurmuştu kendisi. kanada yüzünden zorunlu hale gelmedi aslında, eğer ille de benim dediğim dersem, gidip 2 sene okuyacak, işini de bulacak, min 2,5 3 sene sonra tr gelecek evleneceğiz, birlikte gideceğiz. yani aslında evlilik tamamen kanada yüzünden .s gibi şeyler de demiyor ama ben üzülüyorum.


  • dedi ayca  (06.02.18 11:10:53) 
@ali159 ya "ben de isterim uzak olmayan akraba ve arkadaşlarla" gibi bir şey dedi bu mevzu açıldığından beri. ve davul zurna, oynayan kahverengi çoraplı teyzeler, kırmızı kuşak olmayınca, ankara'nın bağları çalmayınca düğün olmaz :DD

gidip gelirim o zaman yaparız kutlamayı dedi ama 3 sene sonra gelecek deee bi de o şeyle eğlence yapçaz. çok gerçek dışı geliyor.
  • dedi ayca  (06.02.18 11:18:09 ~ 11:22:02) 
evlilik sizi resmi olarak birbirinize bağlayan bi sözleşme bana göre. yani atıyorum adam hastaneye düştüğünde ya da bi şekilde karakola düştüğünde 'sevgililik' vasfı ile hiç bi bok yapamazsınız. hamile kaldığınızda çocuğunuz gayrı meşru muamelesi görür. ve daha bir sürü şey, burada da olduğu gibi. yani evlilik deyince erkeklerin kendilerini nimetten sayıp, ben evlilik düşünmüyorum bence çok saçmeeeaaaa tribine girmelerine anlam veremiyorum. e saçma ise şimdi de evlenmesin.

burada da sen 100 kişilik yemek organize edelim, gelinlik damatlık giyelim diyosun; e kusura bakma ama bu düğün oluyor. adamın yanaşmaması normal bu fakirlikle.

ha şu mantıkta haklısın. adam yine seninle evlenmek vs istemiyor. sadece vatandaşlık için. sen de bu durumu sindirmelisin.
  • elorelia  (06.02.18 11:22:31) 
@elorelia iyi de ben avrupa/amerika/kanada vatandaşı değilim ki? herhangi bir çıkarı yok bu durumdan?


  • dedi ayca  (06.02.18 11:30:25) 
Merhaba. Benim bir arkadasim conjugal partner ile kiz arkadasinin yanina gitti kiz arkadasi sponsor olup. Dediler ki “bizim ailemiz musluman, cevremizdekiler laf eder ve biz evlenmeden ayni evde yasayamazdik turkiye’de” ve onlar “tamam o halde” deyip onayladilar. Iyi bir sey degil bu elbette ama aklinizda bulunsun zira belli gerekcelerle birlikte yasayamamanizi aciklamaniza izin veriyorlar. Bunun disinda common law partner durumu var, orada kesin olarak birlikte yasama sarti olabilir. Buna dikkat ederseniz evlenmeden de size sponsor olabilir partneriniz. Gerci sorunuza cevap olmadi ama olsun. Aklinizda bulunsun. Kolayliklar diliyorum.


  • lamira  (06.02.18 11:37:22 ~ 11:43:34) 
20 yasinda adama evlilik diye sorarsan yea ben karsiyim o islere diyecek tabi baska ne desin.

Senin davranislarin geleneksel,her ne kadar oyleymis gibi davranmasanda genetik yapi bunu emresiyor.cocukta senden farkli degil sadece mantigi agir basiyor.su kanada isi olmasaydi,anasinin babasinin evinde 6 ay daha kalacak olsaydi,o evlilik gereksiz bir sey aslinda diyen arkadas mutlu bir yuvamiz olsun adamina donusecekti,okullar bitti,gercek hayata hosgeldiniz olacakti.
  • duptıs  (06.02.18 12:24:04) 
Bizim ikna etmemizle ikna oluyorsan bence ayrılsanız daha iyi. En azından adam alternatiflerine özgürce bakar. Karşı taraf elinden geleni de yapmışa benziyor Baştan evlenmeyeceğiz diye girdiğiniz bu ilişkide şu durumda adamın yaptığı bu şey hiçbir duygusu yoksa bile jesttir. Seni çöpe atıp gitmemiş. Senle gelecek planlamış, bir şeyleri oldurmaya çalışıyor, sen de daha eğlence gelinlik derdindesin.

Önceliklerini iyi belirle. Bu kişiyle evlenmek mi istiyorsun? Evlenmek umurunda değil mi? Kanada'ya gitmek istiyor musun? Yoksa hiçbir şeyden emin değil misin?
  • idexo  (06.02.18 12:26:30) 
Ben de sana sorayım o zaman: haksız mısın?


  • baldan kaymak  (06.02.18 12:36:45) 
lcha +1

haksizsin.

"resmen "benimle başka bir ülkeden vatandaşlık almaya var mısın?" gibi bir şey olmuyor mu?" bu kötü bir sey mi ki? sen olmadan da kanada'ya gidebiliyor öyle degil mi? ama demek ki seni de yaninda istiyor ve bunu kolaylastirmanin yollarini ariyor. ne güzel.

ayrica dügün meraklisi olmayip gelinlik ve 100 kisilik yemekli kutlama istemek nasil oluyor, tam cözemedim.
bence önce sen kendin ne istedigine bir karar ver.
  • pilav  (06.02.18 12:37:21) 
olasılığı sorun etmek şahane bi kafa ya, ablacım bi sakin ol sevgilin gitmek için kesin kayıt yaptırsın ondan sonra ben düğün istemem ama gelinlik giycektim diye bozulursun. aboo, ışık hızında trip ya. aşırı haksızsın.


  • evde liyakat kalmamis  (06.02.18 12:54:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.